Jump to content

İnternet Ihtiyaçtan Kullanılıyor


Kænuni

Recommended Posts

20090416034741_internet.jpg

Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de internet üzerinden kredi araması yapan her iki kişiden biri, ihtiyaç kredisi alternatiflerini araştırıyor.

15 Nisan 2009- İstanbul- Türkiye’nin önde gelen karşılaştırma sitelerinden biri olan Enuygun.com’un verilerine göre, geçtiğimiz iki ay gerçekleştirilen 200 bin banka kredi aramasının yarısı ihtiyaç kredilerine yönelik oldu.

Enuygun.com’un son iki aylık verilerine göre, Şubat ayında çoğunlukla 3.000 Türk Lirasının altında aranan ihtiyaç kredisi miktarı, Mart ayında 6.000 – 10.000 Türk Lirası aralığına yükselmiş. Ayrıca, ihtiyaç sahipleri Şubat ayında en çok 6-24 ay vadeli banka kredilerini araştırırken, Mart ayında daha yüksek vadelere ihtiyaç duyarak, 24-48 ay vade aralığını kullanmış.

Enuygun.com CEO’su Çağlar Erol, mevcut durumun, bireylerin artan ihtiyaçlarına karşı ödemelerinde güçlük yaşadıkları şeklinde yorumlanabileceğini belirterek, “İhtiyaç sahipleri, 2009 yılı başı itibariyle artan kredi kartı borçlarını kapatmayı amaçlayarak, daha yüksek miktarda ve daha uzun vadeli ihtiyaç kredilerine yönelmiş olabilir.” şeklinde konuştu.

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...