Jump to content

Her Yerde Internet!


Kænuni

Recommended Posts

20090413074140_asker.jpg

Askerler artık savaşta da online olacak!

İnternet her yerde derken boşuna söylemiyoruz: ABD'nin yeni yatırımı bu iddiayı kanıtlıyor.

ABD, hiçbir zaman askeri konularda cimrilik yapan bir ülke olmadı. Son geliştirilen askeri teknolojileri de ucuz değil. ABD ordusunun tam 10 milyar dolar (yaklaşık 16 milyar TL) döktüğü bu yeni teknoloji çok yakın zamanda gerçekleşen bir tatbikat esnasında denendi ve büyük başarı elde etti. Böylece artık askerlerin savaş alanında online olmasının önünde hiçbir engel kalmadı.

Tabii ki askerlerin internete bağlanacak olması, onların çatışma esnasında Facebook'ta arkadaşlarını dürtecekleri anlamına gelmiyor. Bu son derece hızlı ve mobil internetin amacı, operasyonlar esnasında her bir askere mümkün olan en fazla veriyi iletebilmek. Doğrudan uydular üzerinden haberleşecek olan askerler, VoIP benzeri bir sistemler birbirleri ile konuşacak, güvenli hat üzerinden arzu ettikleri bölgenin en detaylı haritalarını anında görebilecek ve görüş alanlarında meydana gelen tüm gelişmeleri anında merkeze iletebilecekler.

Kapalı devre internet olarak tanımlanabilecek bu teknoloji askerlerin birbirilerinden çok uzak noktalarda bile olsalar, yan yanaymış gibi hareket edebilmelerini ve sistemli bir operasyon gerçekleştirmelerini sağlayabilecek.

chip

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...