Jump to content

Bilinmeyen Gerçekler...


dr_azrail

Recommended Posts

1- Şeytanın çift cinsiyetli olduğunu ve kendi kuyruğuyla çifleşerek ürediğini biliyormuydunuz_?

2- şeytanın 1 saniyede dünyanın etrafında 7 kez dönebilicek bir güce sahip olduğunu biliyormuydunuz_?

3- maddesel dünyamız ile ahri dünyamız arasında rakamsal benzerlikler olduğunu biliyormusunuz_?

örnek: bütün insanlar kaç yaşında ölürse ölsün ahirette 33 yaşında olucak. dünyamızda ise her 33 yılda bir ramazan ayı yılın aynı gününe aynı tarihine denk gelir. v.s. v.s.

4- gavur dediğimiz milletler gurubunun dinimizle dalga geçmek için icat ederek bizim yıllardır kullanmamızı sağladıkları şeyler nedir biliyormusunuz_?

cevap: her zaman oynadığımız oyunlardan dama , satranç veya tavlanın zarlarla birlikte toplam 32 taşla oynanır aynı zamanda dinimizde 32 farz var . 52 iskambil kağıdıyla kumar oynanır dinimizde 52 farz var . bütün farzların toplamı 106 yapar , bunun ise karşılığındada süper ellibir oyunu ile okey için 106 taş veya iskambil kağıdı var.

5- filistinde durmak bilmeyen ölümlerin sebebini biliyormusunuz_?

cevap: peygamber efendimizin o topraklarda yaptı bir savaşta dişininden akan kanın düşmek üzereyken allahın emriyle cebrail tarafından tutulduktan sonra ( bu topraklarda kan eksin olmasın ) cebrail a.s tarafından o topraklara lanet okunur ve o gün bu gündür orda kan eksik olmaz..

6- Hz. alinin oğlu hz. hüseyinin kerbelada kafasını kestikten sonra top oynayanların soyundan gelen herkesin bacaklarının halen aşırı şişkin olduğunu biliyormuydunuz..

7- portakal büyüklüğündeki bir atom enerjisi ile bir deniz altı başka hiçbir enerjiye ihtiyaç duymaksızın dünyayı 3 kere dönebildiğini biliyormuydunuz_?

8- insanlığın neden hayatı boyunca ekmeğinin peşinde koşmak zorunda olduğunu biliyormusunuz_?

cevap: Hz. adem s.a.v. dünya yüzüne indirildiği günden itibaren hergün allahın emri ile cebrail aracılığıyla adem s.a.v. ' yemek gelirdi. bir gün cenabı allah cebraile şöyle buyurur " ey cebrail yemeği ademin önüne bıraktıktan sonra ordan ayrıl daha sonra bir kuş olarak yemeği al ve uç." cebrail a.s buyruğu yapar yemeği aldığı gibi uçmaya başlar. tabii çok açıkmış olan hz. adem dayanamaz ve yemeğin peşinden koşmaya başlar. işte o gün insanlık için emir gelir " bundan sonra insanlık ekmeğinin ğeşinde koşmadıkça rızgını alamıyacak"

NOT: BUNUN GİBİ DAHA ÇOK BİLDİĞİM GERÇEK VAR AMA KONUYU UZATMAK İSTEMEDİĞİM İÇİN ŞİMDİLİK BUKADAR YAZIYORUM. VE BUNLARI BİLEN ARKADAŞLAR MUTLAKA OLABİLİR KONUNUN BAŞLIĞI ( BİLİNMEYEN GERÇEKLER ) ONLAR İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR .

Link to comment
Share on other sites

seytan bir melek değil galiba cünki melekler günah işlemeyecekseklide yaratılmış seytan onların mertebesine erişmiş ibadetleri ile tabi konumuz o değil (ve bunlar benim birazda cocukluktan kalma bilgilerim o yüzden doğrulu konusunda birsy diyemem)

orta çağda bazıları gökyüzünü inceler bilim ile uğraşirken bazıları meleklerin kanadı var mı yokmuyu tartışıyordu bizde aynısnı yapmayalaim bazıları aşırı sacma geldi kusura bakma ama

özellikle 5. madde filistin tamamen siyası ve coğrafı bir durumdan dolayı bu durumda.

bazı aşırıcıların aşırıcı yorum ve bilgileri cok rahatsız edici. (bu konuyu ve yazanı tenzih ederim) ki bu cok rahatsız edici.

seytan söyle seytan böyle beni hiç ilgilendirmez "apacıktır ki birbirimize düşman olarak dunyaya indirildik" ben bunu bilirim.

yaşamak için amaca ihtiyacımız var yoksa yaşayamayız. bence ekmeğin peşinden koşmak birazda bunla ilgili ye iç yat uyu sonra bunalim yaşıyoruz.

orta cağda meleklerin kanadı ile uğrasanlar ne resil bir hayat sürüyorlardi simdiki toplum biliyor ne kadar cehaletiçinde ve sapkınlık içinde olduklarını simdi aynısını biz yapmayalim. Bilim yapalim bilgi üretelim.

Link to comment
Share on other sites

saçma geldi bana şeytan da bir melek tir yani cinsiyeti olması bana abes kaçtı

Şeytan, melek değildir. Melekler, emirlere karşı gelemezler. Şeytan; secde emrine karşı gelmiştir, enaniyet göstermiştir. Şeytan, cinlerden daha siyah bir dumandan yaratılmıştır. Melekler ise nurdan yaratılmışlardır.

Link to comment
Share on other sites

bunları hepsi palavra gerçi hepsini okumaya uraşmadım 7 ye kadar okudum guzel arkadsım ben kurmay binbaşı ahmet kerim burdakı bir çok kısnın yaşı kadar ben o denız altılarda yol aldım ve emın ol dunyayı bırak 3 kereye 1 kere bıle turlayamaz :)

Link to comment
Share on other sites

-Şeytan, cin taifesindendir. Cinlerde erkek ve dişi olduğuna göre, şeytanlarda da aynı durum var demektir.

- “.. O/İblis cinlerden idi. Rabbinin emrinin dışına çıktı. Ey Âdem’in evlatları! Onlar size düşman oldukları halde, siz kalkıp Benden ayrı olarak onu ve onun evlatlarını mı dost ediniyorsunuz?”(Kehf, 18/50) mealindeki ayette bu hakikatin ifadesini görmekteyiz.

Şeytanların babası olan İblisin kendi cinsiyeti hakkında çok farklı görüşler ve yorumlar da vardır. Bunların doğru olup olmadığını Allah bilir.

Arapçada fiiller müzekker (erkeklik) ve müennes (dişilik) şekilinde farklı çekimlerde kullanılır. Kuran-ı Kerim'de şeytanla ilgili ifadeler müzekker (erkeklik) sigasıyla geçmektedir. Bu da şeytanın (iblisin) erkek olduğuna bir delil olabilir.

sorularla islamiyet

Link to comment
Share on other sites

Daha fazla polemiğe gerek olmadığını düşünüyorum. Normalde de yanlış yerde ve açılması yasak olan bir konu.

Dini konular bölümü kuralları

DİKKAT!!

Okumadan Mesaj Yazmayınız. Aksi halde mesajnız silinecektir.

Dini konular bölümündeki konuların görünür olabilmesi için önce moderasyon kontrolünden geçmesi gerekmektedir.

Bu yüzden konu açtıktan sonra konunuz gözükmüyor diye tekrar açmayınız. Konu onaylandıktan sonra Tekrar açılacaktır.

Verdiğiniz konunun kaynağını kesinlikle belirtmelisiniz.

Ayet : Sure ve hangi ayet olduğu gibi.

Hadis: Hadis kitabının ismi vs.

Dini konular bölümündeki mesajlara cevap yazılamaz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...