Jump to content

Türkcell In İnternet Kazığı (kullananlar Okusun)


mesbay

Recommended Posts

Size ilk başta şunu izah edeyim ben normalde alo 120 paketine üyeyim.Faturalı hatta geçelide yaklaşık 5 yada 6 ay oldu geçmez olsaydım ve her ay 30 tl civarı faturam geliyor..yaklaşık 1 ay önce cep telefonumu değiştirip wifi li bir cep telefnu aldım.Bu ay içerisinde İnternet bağlantılarım oldu ama 10 mb geçmez.Türkcel in internet bağlantı kazığındanda haberim yoktu. Taki beni Turkcell den arayana kadar Beni müşteri temsilcisi bir bayan aradı ve faturalanmamış tutarımın 470 tl olduğunu söyledi.Tabi bende şoke oldum.Bu faturanın nerden geldiğini öğrenmek istedim ve birkaç görüşmem oldu bu konuyla ilgili. Bana bu fazla fiyatın internet kullanımından kaynaklandığını söylediler.Bende nasıl böyle birşey olabileceğini sordum. Bizim Yıllardan beri abonesi olduğumuz Turkcell in bize interneti bahane edip cebimizden paramızı nasıl aldığını anlatılar..İzah edeyim Türkcell in 1mb internet kullanımı 7 tl yanlış okumadınız 7 tl yani size örnek verecek olursam bir şarkı yaklaşık 4mb ise siz bunu cepten indirdiğinizde turkcell e 28 tl bayılacaksınız. evimizde bulunan 4gb lık (yaklaşık 1000 şarkı)internet paketine 29 tl öderken türkcell in yaptığını görüyorsunuz.. Hadi bunu geçtik bana 1 nisan günü saat 23:00 civarındaki bağlantılarımın yaklaşık 200 tl olduğunu söylediler benim o saatte indirdiğim dosyaların toplamı 4mb etmiyor nasıl oluyorda o saatte ben 200 milyonluk internet kullanabiliyorum yaklaşık 30mb bir kullanım olması lazım ama ben bunu kullanmadım. müşteri hizmetlerine itiraz etmeme rağmen faturamın kesilmesini ve bir iki gün içinde turkcel i arayıp benim ücretlendirmeden hebrim yoktu internet paketine üye olmak istiyorum diye bildirip ve bu geçmiş faturayıda bu paket üzerinden değerlendirmesini istemem söyleniyor.Bakarmısınız müşterisini nasıl dolaylı yoldan pakete üye yapıyorlar.Türkcell i kınıyorum uygun.Eğer bu faturam düzelmezse En uygun operatöre geçiş yapıcam

Link to comment
Share on other sites

dostum aynı olay bundan 2 ay önce benim de avea da başıma geldi ben de pakete dahil olmadığım için 300 TL kadar ödedim.Başvurmadığım yer kalmadı.Ama sonuç nafile.Faydası olacağını sanmıyorum ama sana bir şikayet linki vereyim.Benim avea ile ilgili şikayetim burada mevcut.Belki bir faydası olur.

Please register to see this content.

Bunun haricinde ilçe kaymakamlığına dilekçe ile başvurmak gerekiyormuş.Onu da yaptım yediğim kazığı bir bir anlattım dilekçede. Dilekçeyi verdikten 1 hafta sonu beni avea dan aradılar.Dedikleri pakete dahil olmadığım için bu ücretlendirmeyi yapmışlar.Hay sizin paketinize dedim.Sitelerinde ballandıra ballandıra anlatmışlar ama paket üyeliği konusunda küçücük bir yazı vardı..

Sonuç olarak kardeşim ben aveadan bu kazığı yedim.Sana da geçmiş olsun demekten başka birşey yok gibi...

Link to comment
Share on other sites

Dostlarım,

Hertürden operatörü ve birçok tarifeyi denemiş biri olarak şunları söyleyebilir:

1. Çok konuşan biriyseniz faturalı hatlardan uygun bir tarifeye geçin.

2. Faturalı hatta geçtiyseniz ve bir pakete abone olduysanız paket şartlarını bir değil, iki değil en az onkere okuyup her şartı iyi anlamanız gerekiyor.

3.Cepten interneti kullanmayın.

4.Melodi, resim vs. gibi servislere abone olmayın, gelen mesajlara yanıt bile vermeyin.

Link to comment
Share on other sites

aynı duruma bende düştüm turkcell alo 120 paketini kullanıyorum son iki ay 40-50 lira arası fatura geliyor turkcell müşteri hizmeterinden arayıp internet pakatine geçmeyi düşünürmüsünüz cepten internet kullanmışınız dediler .

ben sadece bir maç sonucunu öğrenmek için bir wep sayfasının ana saydasına baktım o kadar aynen haşırt 20 lira girmiş bana

Link to comment
Share on other sites

Benim büyük oğlum bedava melodi indire kanmış.....her ay bilmem kaç kontur uçuyormuş ondan sonra.ama sadece bedava kısmını kullanmış.fakat onlar böyle bir tuzak kurup mesaj atan herkesi abone yapıp her ay kontur alıyorlarmış.müşteri temsilciliğini arayıp iptal ettirdim.Abone olduğundan bile haberi yokmuş benim çocuğun.sizde aynı hatayı yapmayın.....hepsi üçkağıtcı bunların.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...