Jump to content

Dinsizin Hakkında Imansız Gelirmiş


Kænuni

Recommended Posts

20090406093513_gp_428634.jpg

Avustralyalı bilim adamları, 1935'te ülkedeki şeker kamışı tarlalarını haşerelerden korumak için Güney Amerika'dan getirilen, ancak yerel canlıların sonunu hazırlayan zehirli kurbağalarla mücadele için 'acımasız' bir çözüm buldu.

Sydney Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar sonucunda, kurbağanın zehirine karşı bağışıklığı bulunduğu belirlenen 'et yiyici' karıncaların, nüfusu yıllar içerisinde büyük artış gösteren zehirli kurbağaları durdurmakta kullanılabileceği belirlendi.

Yerel kurbağa türlerini yiyen, diğer büyük vahşi hayvanların ise derilerine dokunduklarında zehirlenerek ölümüne neden olan Amerika kurbağalarının gündüzleri avlandığını söyleyen uzmanlar, et yiyen karıncaların da bu saatlerde ava çıktığını kaydediyor.

Gündüz saatlerinde açığa çıkmayan yerel türler için herhangi bir tehdit oluşturmayan karıncaların, zehirli kurbağalara saldırarak kısa sürede hayvanları öldürüp yediğini belirten uzmanlar, yakın zamanda karınca kolonilerinin pilot bölgelere bırakılmasına başlanacağını ifade etti.

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...