Jump to content

Vista Yasaklanıyor...!


Kænuni

Recommended Posts

Bu da oldu: Şimdi de Vista yasağı. ABD’de Vista yasaklanıyor!

Vista şimdiye kadar pek çok eleştiriye maruz kaldı ama ilk defa yasaklanma kararı ile karşı karşıya.

Microsoft’un sevilmeyen çocuğu Vista, şimdiye kadar çok az işletim sisteminin maruz kaldığı eleştiriyi tek başına göğüslemek zorunda kaldı. Piyasaya çıkalı neredeyse 2,5 yıl olmasına rağmen hale hedeflenen pazar payının çok altında kalan işletim sistemine pek çok kullanıcı da tepkisini, Windows XP’den yükseltmeyerek gösterdi.

Fakat bunlara rağmen ABD’nin Teksas eyaletinin senatörü Juan Hinojosa’nın Vista’ya yaptığını kimse yapmadı. Hinojosa, Vista’nın eyalet çapındaki tüm devlet dairelerinde yasaklamasını istiyor. Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Vista programı ile ilgili pek çok sorun yaşadık. Bir çok hatası vardı. Çok fazla bellek kullanıyordu. Diğer ekipmanlarla uyumlu değildi ve devlet dairelerinde kullanılan Windows XP’nin gelişmiş sürümü olması gerekiyordu ama öyle değildi" diye konuştu.

Bu düşüncesinden dolayı Teksas eyaletinin 182 milyar dolarlık bütçesine özel bir madde koymak için kolları sıvayan Hinojosa, hiçbir devlet dairesinin yazılı izin olmadan Vista satın almamasını istiyor. Kendisi ile yapılan bir röportajda, "şahsen hiç Vista kullanmadığını ama çok fazla sorun yarattığına dair pek çok şey okuduğunu" söyledi.

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

abi görürsünüz windows 7 de tutulmayacak gerek sistem gereksinimden gerekse fazla görsellikten,bilinki micorosoftun dönüp dolaşacağı sistem,WİNDOWS XP (PROFESSIONAL YADA HOME EDUTION,farketmez)

Link to comment
Share on other sites

bilmemki dostum acaba windows 7 kullandınmı ben kullandım768 mb li ram li bir pc de bile gayet hoş çalışıyo tabi kendisi ona göre görselliğini ayarlıyo bence performansı beta olmasına rağmen gayet iyi ama tabiki bencede xp nin desteği kesilmemesi lazım sonuçta hala 256 mb ramli pc kullananlar var :) bir adet 512 mb ram 30tl bile değil ama işletim sistemi 300 dolar gibi bi fiyattan satılcak bende bunuda göz önünde bulundurmak lazım yani win7 kullanmak isteyen yazılıma vereceği paranın 10 da birinden daha az bi para harcayarak pc sini win 7 ye uyumlu hale getirebilir

hiç windows se7en le sevmeyen bir olurmu :D

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

"şahsen hiç Vista kullanmadığını ama çok fazla sorun yarattığına dair pek çok şey okuduğunu"

Teksaslı öküz :)

Ben çok sevdim vistayı. Uzun süre kullanmadım ve önyargılarım vardı. Ama şimdi iyi bi sistemle kullanıyorum. Ve gerçekten iyi.

Link to comment
Share on other sites

peki hocam xp kadar iyimi sence yada win7 denediysen hangisi daha iyi sence

bence windows xp,windows 7 tutulmayacak arkadaşlar,çünkü ondada görsellik var ve buda rami birazda olsa zorlayacağı kanısındayım..

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator
peki hocam xp kadar iyimi sence yada win7 denediysen hangisi daha iyi sence

Alıştıktan sonra xp ile arasında bir fark yok. Ama görev yöneticisine bakmayacaksın. Orada gördüğün değerler yanlış karar almanı sağlıyor :)

Windows 7 biraz daha hızlı gibi gelmişti ama beta olduğu için sorunlar yaşadım.

Link to comment
Share on other sites

vistanın adını bile duymak istemiyorum çok kasıyo pcyi 7 gb imaj olurmu ya ben tnc hayranıyım xp bile sevmez oldum 1.5 gb tnc imajı çok hafif bir sistem 3 dakkada imaj atıyorum ve sıfır oluyo ve çok hızlı çok yapanın ellerine saglık cümleten

Link to comment
Share on other sites

yaklaşık 2 yıldır vista kullanıyorum toshiba laptopta ve hiç bi sıkıntısını görmedim ben memnunum vistadan. işletim sistemleri kullanıcıdan kullanıcıya göre beğenilmesi değişir tabi ama benm kanım gayet iyi vista se7en ı daha denemedim onunda zamanı var daha 3 4 ay geçsin onuda denerim ama şimdilik vistadan memnunum...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...