Jump to content

2 Milyon Dolarlık Cep Numarası


Kænuni

Recommended Posts

İşadamı bu telefon numarasına sahip olabilmek için tam 2 milyon dolar ödedi. Bakın o numara hangisi?

Petrol zengini Körfez ülkelerinden Katar’da bir işadamının 600 0000 şeklindeki telefon numarasına sahip olmak için 2 milyon dolar ödediği bildirildi. Kolay hatırlanabilecek numaranın Katar’ın başkenti Doha’da Katar Telecom tarafından organize edilen bir hayır açık artırmasında satıldığı öğrenildi.

Numarayı satın alan Katarlı işadamı kimliğinin açıklanmasını istemedi. Aynı açık artırmada altı rakamıyla başlayan 51 adet telefon numarası da satışa çıkarıldı. 600 0002 şeklindeki numara ise yaklaşık 900 bin dolar ile en yüksek fiyata satılan ikinci telefon numarası oldu.

DÜNYANIN EN PAHALI NUMARASI 666 66 66

Katar Telecom düzenlediği açık artırmalarla özel numaraları satışa çıkarırken gelirini hayır kurumlarına bağışlıyor. Yine Mayıs 2006’da düzenlenen açık artırmada 666 6666 kodlu telefon numarası yaklaşık 2.8 milyon dolara satılarak dünyanın en pahalı telefon numarası rekorunu kırmıştı.

internethaber

Link to comment
Share on other sites

yüksek meblağlı bağışlar üçkağıttan başka birşey değildir arkadaşım.Vergiden düşme kara para aklama ıvır zıvır.Tek kişinin 2 milyon dolar bağışladığı bir dünyada bu paradan 1000 tane kadarı Afrikayı büyük ölçüde kurtarabilecekken neden hala açlar ve neden hala savaş var hiç düşündünüz mü?

Bu paraların çoğu kağıt üstündekirakamlar olarak kalıyor.Adam 2 milyon dolar veriyor vergiden düşüyor alan kurumdaki arkadaşları da paranın büyük bir bölümünü kağıt üstünde harcayıp cukka yapıyor.Deniz Feneri misali.Bu tip hayır kurumlarının çoğu bu amaçlar için kurulmuştur.Yardımları vardır insanlara ama (ç)aldıklarının yanında diş kovuğunu bile doldurmaz bu yardımlar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...