Jump to content

Bir Kaç Fıkra


dr_azrail

Recommended Posts

Morg

Savcı, morgdaki üç ceseti incelemek uzere gelmişti. Birinci ceset sırıtıyordu. Savcı nedenini sordu. "Milli piyangoda büyük ikramiyeyi kazandı, sevincine dayanamadı, kalp krizi geçirdi ve öldu", dediler. İkinci ceset de sırıtıyordu. Savcı sordu;

- Bu neden sırıtıyor?

- Bunun da oğlu doğmuştu. Sevinçten kalbine yenik düştü, diye açıkladılar.

Üçüncü ceset Temel`in kömür halindeki cesediydi. O da sırıtıyordu. Savcı sordu :

- Bu neden öldu?

- Efendim, buna yıldırım çarptı, dediler.

- Peki neden sırıtıyor?

- Fotoğrafını çekiyorlar sanmış.

Cehennem Seçimi

Dört samimi arkadaş aynı arabada yolculuk ederken trafik kazasında ölürler. Azrail "Türk cehennemine mi yoksa avrupa cehennemine mi gitmek istersiniz?" diye sorar. Azrail’e "Fark nedir?" diye sorarlar. Azrail "Avrupa cehenneminde her gün bir kepçe Türk cehenneminde ise her gün bir kova tezek yersiniz" der. Üç tanesi "biz Türk doğduk, Türk ölürüz" der. Bir tanesi ise uyanıklık edip Avrupa cehennemini seçer. Ve aradan epey zaman geçer Avrupa cehennemindeki adam artık kepçe kepçe tezek yemekten bıkmıştır, arkadaşlarının durumunu merak eder, hallerini görmek için ziyarete gider. Arkadaşları şen şakrak gülerek karşılarlar onu. Dayanamaz sorar: "Ben bir kepçesini hazmedemezken siz her gün bir kova tezek yiyip nasıl bu kadar neşeli olursunuz?". Arkadaşları bu soruya cevap verirler :

- Oğlum burası Türk cehennemi, bir gün tezek olur kova olmaz bir gün kova olur tezek olmaz. Anlayacağın 3 aydır bir b.. yediğimiz yok!

Temel'in Hali

Temel ormanda agaç kesiyormuş, o sırada çevreciler de ormanda yürüyüşe çıkmışlar, Temel'i bu vaziyette görünce bir güzel pataklamışlar... Temel üstü başı perişan halde köye dönerken Dursun a rastlamış, Dursun; -Ula Temel bu ne hal böyle? diye sormuş, Temel de anlatmış; - Ormanda ağaç keseydum, birden kalabaluk pir grup Doğan'ın yengesini bozmişum diye dövdü peni, halbuki ne Doğan'ı taniyruuum, ne de yengesuni..

Ayna

Adam, hayatında hiç ayna görmemiştir. İlk rastladığında, aynayı alıp bakmaya başlar, ardından aynada gördüğü suratı ölen kardeşi zannedip ağlar

“Vay benim zavallı gardaşım, vay benim zavallı gardaşım”

Aynayı koynuna alıp yatar. Hanımı eşinin ayna koynunda yattığını görünce şüphelenir. Uyandırmadan adamı, aynayı alıp bakar.Öfkeden kudurmuştur.

“Vay” der heyacanla “Herifim beni bir karıyla aldatır.”

Aynayı alıp, köyün şıhına gider.Aynayı göstererek “Şıh Efendi” der.”Benim herif beni bir karıyla aldatır.” Aynayı alır şıh...Yüzüne tutar.

“Bacım” der.

“Bu bir karıdan ziyade gavata benzir.”

:closedeyes::D:drinks:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...