Jump to content

Opera'da Yüz Tanıma Sistemi !


bcaner

Recommended Posts

Opera bugün bizlere Opera 10 ile gelmesi muhtemel yeni bir teknolojini sırlarını vermeye başladı.”Face Gestures“.. Evet yanlış duymadınız, yüz tanıma sistemi.

Yani yüz hareketlerinizle internet tarayıcınızı yakın bir zaman sonra yönetebilir duruma geleceksiniz.

Mause Gestures mimarisi kullanılarak hazırlanan bu özellik sayesinde artık ufak bir gülümseme ile internette çok kolay gezinebileceksiniz.

Face Gestures şu an da 45'ten fazla komut içermektedir.Sörf yapabilir, yeni sekmeler pencereler açabilir, e-mail yazabilir ve gönderebilirsiniz.

Bu özelliği aktif hale getirmek ise oldukça kolay…sadece F8 tuşuna basmanız yeterli olacak.Çok daha detaylı bilgi almak için http://www.sorunlab.com/lab/index.php?option=com_kunena&Itemid=110&func=view&catid=10&id=2443&limit=10&limitstart=10#2469

Şu an için ilk sürümleri denem maksadıyla yayınlandı.Deneyin bakalım…

İNDİRİN : http://labs.opera.com/downloads/

Not: Dosyayı indirmeye çalıştığınızda ; şayet opera 10 kullanıyorsanız otomatik güncelleştirme sebebiyle , şu an kullanmakta olduğunuz Opera sürümünün bu sistemi zaten içerdiği yönünde bir mesaj alabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

çok saçma bişey olur bu programı kullanırken istem dışı hareketlerimizi bile komut olarak algılayarak işlem yapacak program bu biraz can sıkıcı bir durum

şu mimiklere bi bakın çogu zman pc başındayken yapılan hareketler normal vesikalık bir poz verdiğinizde ana sayfa açıacak ;)

7810jkjj.jpg

programa dilinizi çıkarınca işlem yapıyor hadi tükürürse yüzümüze :):D:D

Link to comment
Share on other sites

f8 ile yapıyorsunuz.. durup dururken yapmıyor ;)

onu bilyiorum zaten f8 e basarken yanlış bir harekette ne olacak zaten ayrıca bu işlemi yapabilmek için bi tuşa bastıktan sonra ne anlamı kaldı mouse ile bas ileri geri veya ana sayfa butonuna ne anlamı kaldıki

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...