Jump to content

Hikayedeki Mantıksızlığı Bul


dr_azrail

Recommended Posts

Adam eşi ile birlikte kiliseye gider. Hava çok sıcaktır. Bu yüzden eşi, elindeki yelpaze ile kendini serinletmeye çalışmaktadır.

Vaazın sıkıcılığı ile beraber adam uykuya dalar. Rüyasında kendisini orta çağda görür. Krala karşı ayaklanmış bir grubun öncülüğü yapmaktadır. Ordu birlikleri ile savaşırlar ancak kendisi esir düşer. Bunun üzerine kral tarafından, giyotin ile idama mahkum edilir.

Tam giyotinin demiri serbest kalmışken, eşinin elindeki yelpaze adamın boynuna temas eder. Çok heyecanlanır. Orada kalp krizi geçirerek ölür.

Bu hikayedeki mantıksızlık nedir?

(Cevap, hikayeyi bütünüyle mantıksız kılar. Ancak kendisi son derece mantıklıdır. Pratik cevaplardan kaçınınız.)

Link to comment
Share on other sites

hala salak salak bakmaktayım. 10 dakka oldu sanırım 25 defa okudum imla hatalarına bile baktım (: bi mantıksızlık göremedim hala bakmaya devam (Kilise de uyunamıyacak bi ortam mı var acaba ses eko vs. gibilerinden ) Adamı uyutmamam lazım gibime geliyor

Link to comment
Share on other sites

Hala bunu duymayan okumayan,içindeki mantıksızlığı bilmeyen varmış ;)

Yanlış anlaşılmasın, çok klasik olduğundan söylüyorum. Yani çok eski bir soru ve nette çook dolaştı cevabıyla birlikte..

Ama şimdi cevabını söylemeyeceğim :mellow: Sadece şunu söyleyeyim, Hikayeye bir bütün halinde bakın. Mantıklı bir Mantıksızlık var cidden içinde.. :)

EDİT : ben üstteki yazıları yazarken cevabı göndermişler bile :D :D

Link to comment
Share on other sites

Bunu bilmediğim için kendimi kınıyorum. (Hala bunu duymayan okumayan,içindeki mantıksızlığı bilmeyen varmış ) ne kadar aşalayıcı bir laf senin bilmen hayatında birşey değiştirmemiş belli oluyor burdan. Bunu bildiğin halde bu haldeysen ben hiç bilmeyim daha iyi . Senin gibi olurum belki öğrenince

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...