Jump to content

Win 7'de Codec Bilmecesi!


Kænuni

Recommended Posts

20090329111413_win7.jpg

Win 7'de video codec'leri sınırlanacak mı?

Win 7'de bulunan bir detay, MS'in Media Player'da codec'leri sınırlayacağı dedikodularını doğurdu.

Farklı görüntü sıkıştırma formatları birbirilerine göre farklı avantajlar ve dezavantajlar sunuyor. Son kullanıcı içinse gerekli görüntü sıkıştırıcılarını (codec) sisteme yükledikten sonra normal şartlarda başka bir şeyi dert etmeye gerek yok çünkü sistemdeki hemen hemen tüm video oynatıcı yazılımlar, sistemde yüklü sıkıştırıcıları bulup kullanabiliyorlar. Fakat bu durum Windows 7'de değişecek gibi görünüyor.

Windows 7'nin H.264 ve AAC gibi bazı sıkıştırıcılara daha sağlıklı bir destek veriyor olması olumlu bir gelişme fakat Windows'un Media Foundation içerisinde MPEG-4 ve H.264 gibi sıkıştırıcıların silinemeyecek şekilde kaydedildiği ve kayıt defterindeki ilgili ayarların değiştirilemeyecek şekilde düzenlenmiş olduğu görünüyor. Yani kısaca en üst seviye kullanıcı izinleri ile bile olsa Windows Media Player ve Windows Media Center için yeni bir sıkıştırıcı eklemek mümkün görünmüyor.

Bu durum her ne kadar sonradan yüklenebilecek diğer video oynatma yazılımlarını etkilemiyor olsa da, Microsoft'un kendi oynatıcısını bu şekilde sınırlamış olması düşündürücü. Bu ayarlar Windows 7'nin 7057 sürümünde tespit edildi ve eğer Microsoft son anda bir değişiklik yapmazsa bu şekilde yayınlayacak. Tabi kesin bir şey söylemek için final sürümü beklememiz gerekecek...

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...