Jump to content

Shell32.dll Hatası


asdasd

Recommended Posts

arkadaşlar ben kurulu windows'ta shell32.dll değiştiriyorum yeni başlatıyorum yeni .dll işleme başlıyor ama iconları ve diğer özellikleri çalışmıyor yani bizim windows aynı windows.ama styleri de icon boyutunu değiştirince mmesela 32 33 yapınca iconlar hemen değişiyor yeni shell32 dosyası işleme başlıyor.daha önceden başına gelen varmı.bunu stylerle uğraşmadan direk nasıl çözeebeiliriz.üstün zekanıza güveniyorum lütfen.ayrıca autoit ilede stylerin otomatikleştirmeye çalıştım oda olmadı biri bunu yapabilirmi acaba.stylerde desktop kısmınca icon size bi ml büyüse veya küçülsede oluyor.AutoIt de bunu yaptırabilecek varmı acaba.

ftp://ftp.crystalxp.net/crystalxp.net/40928/styler-1-401-crystalxp.net-en-551.zip

Link to comment
Share on other sites

.teşekkürler ilgin için ama ben yeni windows kurulumunda yapmıyorum.Kurulu windows üzerinde yapıyorum kendimce bi projem var bitirirsem zaten paylaşıcam harika bişey olacak ama son bir tek bu kaldı oda 1 haftadır olmuyor :yahoo: .Lütfen...

Link to comment
Share on other sites

Tamam işte kardeş bende senin dediğin gibi söylüyorum.Windowsu kurdun varsayalım herşeyi yüklendin.Bide shell32 sistem dosyasını kendine göre değiştirmek istiyorsun.Aslında bunu normal windows ortamında değiştirmek zor.Çünkü sistem açıkken shell32 dosyasını kullanıyor.bu yüzden değişmiyoruz.eĞER elinde cd den çalışan xp cdsi varsa bununla yapmanı öneririm.hEm sadece belki bu dosyayı değiştirmekle kalmayıp logonui yada explorer ,sysdm dosyalarınıda kendine göre değiştirirsi..Eğer yine yanlış anladıysam affet..Umarım böyledir..

Link to comment
Share on other sites

Kurulu windows üzerinde bu tip değişiklikleri yapsanda hemen değişiklik olmaz. Windows masaüstü & dosya simgelerini cache dosyasında tutar. Bu dosya varolduğu sürece simgeler aynı kalır. Bahsettiğini gibi bir değişiklik yapıldığında simgeler yenilenir.

Başınıza gelmiştir mutlaka daha önce. Bakarsınız resim dosyalarının simgesinde excel simgesi vb. gibi bambaşka bir simge falan çıkar.

Çözümü;

C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data klasöründeki IconCache.db dosyasını silip bilgisayarı yeniden başlatmak veya alttaki dosyayı indirip çalıştırmak.

Dosya boyutu : 80 kb

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Evet yine yanlış anladın :mellow: .ben bunları bat dosyasıyla değiştirtiyorum.dosyalar system32 klasöründe setup altına çıkartılıyor eski olanlar yeniden adlandırılıyor çalışsa bile isim değiştirilebiliyor zaten.ve yenileri geliyor ama yeniden başlatıncaya kadar işlemiyor.yeniden başlatılınca dosya koruması devre dışı olunca yeni dosyalar kullanılmaya başlanıyor.yenilediğim tüm dosyalar değişiyor ama birtek Shell32.dll dosyası değişmiyor.Styler ile İcon Size den icon boyutunu değiştir diyince Styler bişeyler yapıyor ne yapıyorsa yeni iconlar o an geliyor.istersen bi tane shell32.dll dosyası varsa elinde eski shell32.dll dosyasının adını değiştir mesela sell32_1.dll olarak ve yenisini orijinal ismiyle at oraya ve yeniden başlat sfc devre dışı bırak bunlardan önce ve sonra bak bakalım iconlar değişmişmi.değişmeycek tabi styler kur bi kaç kb zaten sonra desktop kısmından icon size ile icon boyutunu değiştir bak yeni iconlar o an sisteme gelecektir.

Ben bunların Stylerde otomatikleştirilmesi için sk8er_boi nin autoit dersini okudum aynen yaptım AutoIt Window Info ile ama olmadı programı nasıl yazmışlarsa.Acaba bunu istediğim gibi birileri yapabilirmi.yoksa boşa birsürü zamanımı harcamış olacağım :yahoo: .

@Pc_Insect Shell32 dili tamamen Türkçe

@X-Force Bunu bilmiyordum teşekkürler deneyeceğim. :)

Link to comment
Share on other sites

Teşekkürler X-Force :yahoo:admine mesaj çektim yardım istedim olmadı .db dosyasını silmeden verdiğin programı çalıştırdım olmadı .db yi sildim yeniden başlattım hala olmamıştı ama sonrasında tekrar verdiğin programı çalıştırdım bu kez geldi.

Tekrar teşekkür ederim.

Ayrıca emre90 ilgin için teşekkür ederim

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...