Jump to content

Internet Explorer 8'in Ilk 24 Saati...


Kænuni

Recommended Posts

Her yeni tarayıcı gibi IE8'in çıkışı da büyük ilgiyle karşılandı. Peki ama ilk 24 saat raporu nasıl?

20090321155055.jpg

İnternet kullanıcılarının merakla bekledikleri Internet Explorer 8 nihayet çıktı. Başta güvenlik olmak üzere pek çok konuda yenilikler sunan Internet Explorer 8'in betası, son sürümü piyasaya çıkmadan önce %1,34'lük pazar payına sahipti. Tarayıcı istatistiklerini ölçen Net Applications'ın rakamlarına göre bu oran ilk 24 saat içerisinde tahmin edildiği kadar artmadı. Raporlar IE 8'in ilk 24 saat sonunda %1,86'lık orana ulaştığını gösteriyor. Bu rakam var olan kullanıcı sayısının tam %40 yükselmesi ifade etse de, diğer yandan sadece %0,52'lik bir artışı işaret ediyor.

Rakiplerin son sürümlerinin ilk günlerdeki pazar payı kazanımlarına bakıldığında Chrome'un %0,1'lik ve Firefox 3'ün %0,66'lık artış oranlarının gerisinde kalmış durumda. IE 8 için daha kötü haber ise Firefox 3'ün 48 saat içerisinde pazar payını %3,51 oranında artırmasıydı. İlk 24 saate baktığımızda IE 8'in bu oranın çok altında kalacağını tahmin etmek zor değil. Tahminler IE 8'in 48 saatlik artış oranın %1 civarında olacağı yönünde.

Net Applications'ın tüm bu rakamlarına göre, IE8 ilk 24 saat içerisinde yaklaşık 5 milyon kez indirilmiş durumda...

Fakat tabii ki daha uzun vadede işin içinde Microsoft gibi bir devin kendi pazarlama imkanları da giriyor. Microsoft'un tarayıcı piyasasına verdiği önem göz önünde bulundurulduğunda, firmanın IE 8 tanıtımına önem vereceği ve oranlarını artırmak için ekstra çaba sarfedeceğini düşünmek yanlış olmaz.

kaynak:chip

Link to comment
Share on other sites

microsoft akıllanmış biraz internet explorer 8 fena değil

windows 7 kullandığımdan final sürümünü daha önceden kullanan biriyim

firefoxtan esinlenmiş olsa gerek eklenti desteği var artık

Link to comment
Share on other sites

bende vista ultimate var x86.ie 8 üklediğimde ortalık karışıyor.flashplayer 10 ,webcam ,msn , skype ve stickam.cam sitesinde chat yaparken bağlantı kurulmaya çalışıldığında webcam'e hata verdirip kapatıyor.webcam vista driver yüklü nasıl çözeceğimide bilemiyorum şuan.geri ie7 ye döndüm.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...