Jump to content

Windows Kurulumu Kısır Döngü Sorunu çözüm Ve Yeni Hata...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Cümleten Selamun Aleyküm. 

Yeni bir sistem hazırladım. Yine kısır döngü sorunu oldu. Nette biraz araştırma yaptım. Bir regedit ayarı yapıyor. Düzeliyor. Bende reg kaydını temiz bir sistem üzerinden yapıp Ntlite' ye ekledim. Aşağıdaki reg ayarı 1 olunca kısır döngüye giriyor. Çözüm de değerin 3 olması önerilmiş. Ancak değeri 3 yapınca da Kurulumdan sonraki siyah ekran geliyor ve hesap oluşturmadan direkt olarak aşağıdaki ekrana atıyor. 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\Status\ChildCompletion\ sağ kısımdan start değerini 1 yapınca kısır döngü sorunu oluyor. Değeri 3 yapınca kurulum aşaması geçip aygıtlar çalıştırılıyor yazan siyah ekrandan direkt aşağıdaki resimde görünen açılış ekranına atıyor. 

PVifwM.jpg

Şu an değerleri 2 ve 4 olarak deneyeceğim. Bilmiyorum kısır döngü sorununun nedeni bu mudur. Önerileriniz nedir?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

canavar123, 2 saat önce yazdı:

Kısır döngüden kastınız nedir hocam? Hangi aşama tekrarlıyor?

Hocam hani ilk windows kuruluyor, özellikler yükleniyor ekranı tamamlanıyor. Hani siyah bir ekran geliyor. Cihazlar yükleniyor v.s gibi yazılar çıkıyor. Orada takılıyor ve ilerlemiyor. Yukarıda yazdığım reg kaydını düzenliyorum. Bu sefer de siyah ekranı geçip ardından gelen mavi ekranda uzun süre bekleyip "bilgisayarım neden yeniden başladı" şeklinde hata veriyor. 

MrRush, Bir saat önce yazdı:

Sysprep ayar sonrası karşılaştığım bir durum. Uzun süre önce oluşan bir sorun olduğu için çözümünü tam hatırlayamadım. Uyguladığın adımları açıklarsan belki çözüm bulunur.

Üstad tam olarak köylü üstadın en son paylaştığı metodu uyguluyorum. Sysprep yönteminde açıyorum. Sistem uygulamalarını manuel olarak siliyorum, reg ayarları, hizmetler ayarları yapıyorum. Performans ayarları v.s yaptıktan sonra temizlik yapıp sysprep işlemini sonlandırıyorum. Son olarakta gimagex' le imaj alıyorum.  Ardından kurulum ekranında kısır döngü kısmına gelince "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\Status\ChildCompletion\ sağ kısımdan start değerini 1 yapınca kısır döngü sorunu oluyor." kısır döngü de bu işlemi yapıyorum. Yeniden başlatıyorum. Bu sefer de bir sonraki mavi ekran da "bilgisayarım neden yeniden başladı" şeklinde hata veriyor. Bu reg kaydında 1 olunca kısır döngüye giriyor, sonradan 3 yapınca da bu sefer direkt olarak kurulum işleminden sonra yukarıdaki ekrana atıyor. ( Orjinal wim dosyasını denedim olmadı. Üstüne Ntlite ile bu reg kaydını alıp ekliyorum. Direkt yukarıdaki ekrana atıyor. 1 ve 3 değerlerini girdim olmadı.  2 ve 4 değerlerini deneyeceğim ancak sinirden deneyemiyorum. Muhtemelen 4 değeri girince hiç açmayacak.) Çözümünü bulamadım gitti... 

Edited by deli_petro06
Link to comment
Share on other sites

Uyguladığın ayarları gözden geçir. Kurulumu engelleyen bir ayar veya hizmet sorun oluşturuyor muhtemelen. Telemetry ayarlarıyla da fazla oynama hepsi birbirine bağlı.

Mümkünse ayarları tek seferde yap bir cmd veya bat dosyasıyla. Temizlik yapmana gerek yok. Sonra genelleştir ve imaj al.

Ne kadar çok ayar o kadar çok sorun demek sysprep için.

Sysprep kullanımında benim görüşüm sadece programlar eklenir ve minik özelleştirmeler yapılır imaj alınır. Özelleştirmeden kastım arkaplan değiştirilir, güncellemeler yüklenir gibi vs. Kullanıcı Özelleştirmesi değil.

Asıl en iyi yöntem kurulum aşamasında ayarların uygulanması. Çünkü o esnada Kıllanıcı Profili oluşturulur ve özelleştirmeler eklenir. Benim tavsiyem bu yöntemle çalışman. Sysprep ile çok zaman kaybedersin yoksa. Bende çok zaman kaybetmiştim bir daha tövbe. Ne kadar çok ayar o kadar çok sistemi ve kurulumu bozuyor. Az olsun uz olsun. Stabilite önemli.

Yada şöyle olabilir. Gerekli programlar kurulur. Güncelleme varsa kurulur. İmaj alınır. İso dosyasına OEM eklenir servisler ve reg kayıtları için komut dosyası düzenlenir. Bu kadar. Kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...