Jump to content

Max-planck Entitüsü: Petabyte Hdd'ler Geliyor


Kænuni

Recommended Posts

20090317222849.jpg

Güncel Terabyte sabit diskler yakında eski moda mı olacak? Eğer uluslar arası geliştirme takımına bakılırsa, Petabyte sabit disklere giden kapı açılıyor.

Almanya/Stuttgart'ta bulunan Max-Planck Enstitüsünün üyesi olan araştırmacılar santimetre kare başına 700 kat daha fazla veri yazmayı mümkün kılan bir metot geliştirdi: Bunun anlamı santimetre kare başına 60 Gigabit yerine 50 trilyon bit oluyor. Kullanılabilir ölçü birimlerine dönüştürüldüğünde bu yeni teknoloji ile büyüklüğü Terabyte değil, Petabyte ile ifade edilen sabit diskler üretilebilir. Bilgi vermek gerekirse 1 Petabyte, 1 trilyon byte'a (1.000.000.000.000.000 Byte), 1000 Terabyte'a veya 1 Milyon Gigabyte'a tekabül ediyor.

Geliştiriciler bu fütüristik depolama alanını elde etmek için bakır bir yüzey üzerinde demir atomları ve organik asitten (Tereftalik Asit) oluşan bir ağ meydana getiriyorlar. Bir demir atomunun manyetik momenti en ufak depolama birimine tekabül ediyor: 1 Bit. Moment, silindir veya küp şeklindeki bir mıknatıs gibi davranıyor. Bilim adamları demir atomuna bir oksijen atomu ekleyebildikleri anda bu nano-mıknatıs yörüngesinden çıkıp manyetik molekül düzenine göre okuyucu birim tarafından 0 veya 1 olarak tanımlanacak.

kaynak:http://www.chip.com.tr/konu/Max-Planck-Entitusu-Petabyte-HDD-ler-geliyor_11554.html

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...