Jump to content

Nlite Ile Xp Cdsine Program Ekliyorum Olmuyor


Recommended Posts

merhaba arkadaşlar. internette konu başlığıyla ilgili birçok içerik bulmama rağmen çoğu birbirinin kopyası ve hata veren uygulamalar. 3 gündür anlatılanları deniyorum olmuyor. onun için sorayım dedim.

internetten topladığım katılımsız kurulumlu programlar var. exe uzantılı tek dosyalı bu programlar windows ortamında kendilerini direk kuruyor. bu programları ben nlite programı ile xp cd sine entegre etmek istiyorum. bazı sitelerde anlatıldığı haliyle uyguluyorum ama sanal makinede cdnin son halini denediğimde de herhangi bir program kurulmamış oluyor. bu exe uzantılı katılımsız programları nlite ile nasıl entegre ederim. (bu programları eklemek için bu karmaşık bir yol ise daha basi bir yol da olabilir)

ikinci olarak da aynı xp cd sine otomatik regedit ayalarımın olduğu bir reg dosyasının kurulum esnasında otomatik işlenmesini istiyorum. bunu nasıl yapabilirim.

son olarak da katılımsız xp cdisi kurulumunda masaüstüne birkaç tane portable program var onların kopyalanmasını istiyorum. (kurulum olmayacak yani)

bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

Bu katılımsız kurulum programları cab olarak sıkıştırman gerekli. Nlite ile CD'ye bu şekilde entegre edebilirsin.

İkinci sorunun cevabı ise bu sitede yine defalarca verilmiş olan bir cevap olsa gerek. Oem klasörü oluşturup istediğin reg ayarını yapabilirsin. Detaylı anlatımlar site içerisinde mevcut.

Aşağıdaki link sana yardımcı olur ....

http://www.tnctr.com/lofiversion/index.php/t45763.html[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

3. sorunun cevabı;

cd içine $OEM$ klasörü oluştur. $OEM$ klasörü içine kopyala2 isminde bir klasör oluştur.masa üstüne göndereceğin setapları bu klasöre kopyala (sayı önemli değil). Daha sonra Baslat.cmd isimli bir dosya oluştur içine

rem klasör oluşturma işlemi

start /w olustur.bat

rem tüm dosyaları kopyala

copy "kopyala2\*.*" "%AllUsersProfile%\Desktop\İSİM YAZ KLASÖR İÇİN"

exit

kopyala.

daha sonra olustur.bat isimli bir dosya hazırla ve içine aşağıdakileri kopyala

@echo off

chdir /D %AllUsersProfile%\Desktop

mkdir isimyaz klasör için

exit

ve en son olarakta cmdlines.txt içine "baslat.cmd" komutunu yaz işlem tamamdır. isim yazdığın klasöre ne koyarsan masa üstüne gider. kolay gelsin....

NOT; baslat.cmd, olustur.bat, cmdlines.txt ve kopyala2 aynı dizinde $OEM$ klasörü içinde olacak.

Link to comment
Share on other sites

öncelikle teşekkür ederim arkadaşlar. forumdaki aramalarımda xp cd sine nlite aracılığıyla katılımsız programların direk ekleneceği ile ilgili anlatımlar var. bir başka anlatım da nlite add on maker ile katılımsız programların cab haline dönüştürülüp nlite aracılığıyla xp cdsine eklenmesi gerektiği var. hangisi doğru acaba. (ben nlite ile katılımsız prg ekledim kurulum sonrası bişey yüklenmedi. )

Link to comment
Share on other sites

kardes bu konuda blackman12 kardesım ve sk8er_boi abimin baya paylasımı var blacmna12 nın kıler vıdeo seklınde ıstersen ıyıce ıncele onları

bu videolara nasıl ulasabiliriz link verirmisin?

Link to comment
Share on other sites

nihayet ben de xp cd mi oluşturdum. bu site ve sizlerin sayesinde çok şey öğrendim teşekkür ederim. cd yi biraz geliştirebilmek için bazı sorularım olacak.

1- $oem$ klasörü aracılığıyla web/wallpaper klasörüne resim falan kopyalanabiliyor. peki portable programların Program Files klasörüne kopyalanıp bu programların kısayollarının masaüstüne atılmasını nasıl sağlayabilirim?

2- bulduğum birçok teme tosyası .theme uzantılı olduğu için herhalde renkler değişiyor ama bir bütün halinde arkaplan resmiyle falan değişmiyor. ben xp cdsi hazırlarken nlite programında bu sistemdekileri al diyorum alıyor. eleme yapıyorum ama kurulumdan sonra yeni temaları uyguladığımda renkler değişiyor ama arkaplan resimleri değişmiyor. arkaplanı da değişen paket kurulumlu temaları nereden bulabilirim? (türkçe olanlarını)

3- xp iconlarını vista iconları ile nasıl değiştirebilirim

Link to comment
Share on other sites

1. WinRAR ile sağlanabilir.

2. Temayı sisteminizde ayarladıktan sonra farklı kaydet deyin. Tema klasörünün içinde ya da web\wallpaper'da arkaplan olması gerekir.

3. Bununla ilgili tonla paket forumda verildi.

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=79080[/CODE]

5.Özelleştirme bölümünü ve özellikle ilk konuyu inceleyin.V'iso dosyaları aradığınız şeyler.

Link to comment
Share on other sites

teşekkür ederim deniyorum. bir de arkadaşlar modifiye xplerin çoğunda mausa sağ tıklandığında gizli dosyaları göster gizle, uzantıları göster gizle gibi yeni menüler oluyor. bu menülerin ben hepsini değil de sadece gizli dosyaları göster gizle ve uzantıları göster gizle olsun istiyorum. bunu birsürü dosya kullanmadan nasıl sağlayabilirim. forumda right click programı var inceledim anladığım kadarıyla bu paket halinde birçok özellik yüklüyor. ama ben 2 özellik istiyorum ve fazla dosya yüklemesini istemiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...