Jump to content

Laptopun İşlemcisini Değiştirmek


ysf_09

Recommended Posts

Arkadaşlar yeni duydum dizüstü bilgisyarların işlemcisini değiştirebiliyor muşuz... Merak ettiğim işlemci hızını artırmak ne kadar yararlı... kusura bakmayın bilgisayarlar hakkında o kadar çok bilgi sahibi değilim... kullandıgım laptop acer 2920z... intel pentium dual core 1.73 ghz... şimdi öncelikle merak ettiğim işlemciyi değiştirdiğimizde nasıl yararlar sağlıcak... ve laptopların işlemcisi masaüstü bilgisayarların işlemcisi ile aynımı... internette biraz göz gezdirdim laptoplara ait işlemci satan bir yer göremedim... son olarakta değiştirmeye kalkarsam işlemci alırken nelere dikkat etmeliyim mesela benim dual core, gidipte core 2 duo alırsam bir sıkıntı yaratır mı... ve en son olarak ta kendim değiştirebilir miyim daha önce ram değiştirme tecrübem var, ram değiştirmek kadar kolay mı yoksa mutlaka anlayan birinin takmasımı gerkiyor...

Link to comment
Share on other sites

işlemciyi değiştirmem ne yarar sağlayacak kısmı ile ilgili neti biraz araştırırsan işlemcinin ne işe yaradığını öğrenebilirsin. masa üstü pc işlemvcileri uymaaz.

mesela benim dual core, gidipte core 2 duo alırsam bir sıkıntı yaratır mı...[/CODE]

ana kartın işlemci desteğine baklmak lazım. üretici firmadan kontrol edebilirsin. yada everest ile ana kart modelini öğrenebilirsin.

işlemciyi kendim takabilir miyim demişsin. elbetteki takabilirsin. bir yıldız birde düz tormavida işin için yeterlidir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...