Jump to content

Robot Öğretmeni Bile Çıldırttılar !


candemiruzun

Recommended Posts

20090306044451_w33.jpg

Japonya'da ilk robot öğretmen ders vermeye başladı. "Saya" adlı öğretmen birden fazla dil biliyor. İlk okulda pedagoji derslerine giren Saya, öğrenciler ders dinlemediğinde kızıyor.

Ama çocuklar yine yaptı yapacağını. Gürültü yaptılar. Derslerini çalışmadılar. Söyleneni dinlemediler. Ta ki robot öğretmen çıldırana kadar.

w31.jpg

w32.jpg

Robot öğretmenin şaşkınlık belirtme, mutlu olma ve övme gibi mimikleri yapma yeteneği de var. Ama o sadece kızgınlık moduna kilitlenip kaldı.

w33.jpg

Robot öğretmen derse girdikten sonra yaptığı ilk iş yoklama oluyor. Yoklama bittikten sonra, öğrencilere kitaplarını açmasını söylüyor. Sonra onlara bir ödev veriyor.

w34.jpg

Çocuklar derslerine çalışmadığı zaman ve kaytardığında ise mimik hareketleriyle kızgınlığını gösteriyor. Saya'nın masrafları ise yok denecek kadar az. Onun çalışması için sadece bir pile ihtiyaç var.

w35.jpg

_________

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

Gazetelerde de çıkmıştı bu haber ama siz kaynağı belirtmezseniz konu çöp kutusuna gidebilir...

İşte öğretmenlerin hali... :D Bir öğretmenimizin bize en büyük bedduası şuydu:: ""İnşallah hepiniz öğretmen olursunuz!"" Ayşe Hocam matematik hocasıydı... Onun sayesinde soğuduğum dersi yeniden sevmiştim...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...