Jump to content

Yurtdışında Yaşamanın Zorlukları Nelerdir ?


farezehri

Recommended Posts

Liseden Sonra Dil egitimi için yurtdışına gitmeyi düşünüyorum, aslında korkuyorum tabi uyum saglayabilirmiyim diye.. bu konuda konuşmak isteyen varmı forumda arkadaşlar :mellow:

----------------------------------------

Kendi Geleceğimizi Hazırlarız, Memnun Kalmazsak Kader Deriz.

Link to comment
Share on other sites

bak dostum soruların varsa her zaman TNCTR üyesi olarak sana yardım ederim. sitemizin en büyük özelliği budur çünkü ''paylaşım''. ben londrada yaşıyorum şu an ve öğrenciyim. merak ettiğin kafana takılan hemen hemen herşeye cevap verebileceğimi düşünüyorum yurtdışında yaşayan biri olarak..

görüşmek üzere selametle...

Link to comment
Share on other sites

18e önümüzdeki haziranda giriyorum ve lisede bitiyor ünv hazırlık yapmadım ve yurtdışına çıkmayı çok istiyorum. maddi durumum iyi yalnız ailevi sorunlarım oldugundan dolayı onlara yük olmak istemiyorum gittikten sonra ayrıcada çalışmam gerekicek önce bu sırada ingilizcem çok kötü oldugundan bir dil okuluna gitmeyi düşünüyorum bunlar aynı zamanlarda olacaga benziyorlar, yani bunu soruyorum zorlugu nedir yapabilirmiyim yalnız başıma hemde daha ingilizcede 1.sewiye bile değilken..

teşekkürler naimgll

Link to comment
Share on other sites

Akşam eve dönmek için haraketlenirsin yolda yürürken karşından birileri gelir bunun farkına varamazsın dişlerini bir sırıtır ürkersin sonra anlarsınki bunlar zenciler :) böyle zorlukları olur :)

Link to comment
Share on other sites

bak biraderim. birinci ingiltere istiyorsdan eğer vize alabilmen için bazı şartlar var. bu şartların en başında da ne yazıkki para geliyo. ailene istesende istemesende eyvallah edeceksin bu noktada. ingilterede dil eğitimi alan herkes zaten çalışıyo buna emin ol. daha işe başlayamayan varsa onlarda daha yeni geldiklerindendir. millet ingiltere pahalı der aman yalan. çoğu şey türkiyeden ucuz. pahalı diyolar çünkü sterlini türk lirasına cevirip öyle '' ooo çok pahalı ya'' diyolar. burda çalışırsan eğer kazandığın para sana yeter hayli hayli. ama şuna emin ol biraderim hem okul hemde iş olunca sana zaman kalmicak. hatta bazen kendini bile unutuyosun burda. helede türklerle çalışır ve türklerle yaşarsan buraya ne amaç için geldiğini bile unutuyosun. bak okulla birlikte çalışacağın için derse bakmaya vaktin olmicak. işde o yüzden türklerle değilde ingilizce konuşan insanlarla takılman, çalışman gerekiyo ki ders açığını ordan kapatabilmelisin. ama şunu sana kesin söleyim buraya gelince insan ilk başta kendini yanlız hissediyo ve türk arkadaşlar edinmeye başliyo. evet türk arkadaşında olcak ama ne amaçla buralara geldiğini unutmamalısın. yoksa sadece yabancı bi ülkede eşşek gibi çalışır geri dönersin memleketine. ha burda ben daha zorluk çekmedim adamım. herşey o kadar açık ve netki yolunu bile kaybetmen imkansızında imkansızı. ama senin buraya yada yurtdışına çıkmadan önce oturup ingilizceye başlaman gerekiyo adamım. yoksa buralarda daha da zorlanırsın. iş bulman zorlaşır ve türklerin yanında çalışmak zorunda kalırsın ki sana bunun iyi olmadığını yukarda vurguladım. ha yanlış bi anlam çıkarma sakın. sana gene yardımcı olacak kişiler gene türkler olacak ona emişn ol. ama ben sana daha etkili ve daha iyi nasıl olabileceğini anlatıyorum. sanki maltaya gideyim deme. ben duyuyorum baya kişiden orası ucuz diye oraya gidiyolar ama şuunu bilki mmaltada maltaca konuşuyolar ingilizce değil. aynı bizim azerbaycan gibi. orda azerice konuşulur ama ikinci dilleri ruscadır ya. işde maltada birinci değil ikinci dil ingilizce. aman diyorum bak öle bi hata yapayımda maltaya gideyim deme biraderim. başka neler anlata bilirim bilmiyorum. varsa aklına takılan sen sor gene. ha sosyal hayat hem iş hem okul olunca haliyle sıfıra iniyo ama gene londrada olumda sosyallik olmaz olur mu :)) senin çalıştığın yer ile alakalı diyelim sosyal hayat durumun. mesela benim bi bayan arkadaşım arsenal stadında çalışıyo. stad da arsenalın göbeğinde yani her taraf bar pub mekan yerler yani. kızın sosyal hayat gayet yerinde anlican. arada banada damlıyo ama arsenal mesela bana uzak kalıyo. tabii koskoca londonda tek arsenal yok. nese sen varsa kafana takılan yada merak ettiğin sor gene.

Link to comment
Share on other sites

çok sağol emin ol soracagım çok şey olcak ha bu arada biraderim diyosun birader değilim. anlaşılan ingilizceyi burda halletmem gerekiyor abi çok pahalı burada kursu cartı curtu da ya. ben ewdekilere gidip yüzsüz gibi beni kursa gönderin de diyemem ki napcam onu düşünüyorum dewamlı.

Akşam eve dönmek için haraketlenirsin yolda yürürken karşından birileri gelir bunun farkına varamazsın dişlerini bir sırıtır ürkersin sonra anlarsınki bunlar zenciler :rant: böyle zorlukları olur :p

bykonfizik öle zorluklara can kurban bi gidebilsem ah

Link to comment
Share on other sites

birader değilim diyorsun , aileme yüzsüzlükde yapamam diyorsun , senin işin o zaman hakkatden çok zor.

Eskiden bende Almanyadaydım lise yeni bitiyor demişdin yani yaşın 19 bu yaşda birader olmadan

ailenden destek almadan malesef zor.Arzunu kırmak istemem ama arkdaşında bahsetdiği gibi öncelikle vize sorunun

var.Tek başına bu sorunu nasıl atlatmayı düşünüyorsun anlamadım.İngilizcende iyi değil...

Umarım başarırsın ...

Link to comment
Share on other sites

bi laf vardır ne ....lr gördük gül gül öldük die.. değiştirip söylüyorum 'ne biraderler gördük de gül gül öldük'.wize işlemlerini yalnız başıma halledemem mi diyorsunuz yok mu bu işin çıkarı yapmayın arkadaşlar ben hırslıyım yaparım sizde olur olur deyip olumlu konuşun da halledeyim şu işi

Link to comment
Share on other sites

2006 yılında vize için müraacatta bulundum belki yaşımdan dolayı bu kadar katı kurallar vardı bilmiyorum sen daha öğrenci olduğun için benim kadar zorluk çekeceğini sanmıyorum... vize almak için benden istenen şartları özetle anlatayım artık gerisini sen anla :p

1. türkiyede benim üstüme kayıtlı taşınamaz mülk olmalı arsa,ev vs ( malım mülküm olsa yurtdışında işim ne )

2. her hangi bir bankada kendi hesabımda en az 30 bin euro olmalı ( burda bir kurnazlık düşündüm 30 bin euroyu bulup bankaya yatırayım vizezi alırsam tekrar geri çekip sahibine veririm diye düşündüm ama konsolos benden akıllı çıktı çünkü bunu takip ediyolar :)

3. gideceğim yerden biri bana davet gönderecek

4. evli olsaydım vizeyi alma şansım daha yüksel olacaktı ( bekar olunca anlaşmalı evlilikten tırsıyolar )

aslında bu saydıklarımın seninle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum dediğim gibi çünkü öğrencisin ben trustik vize için başvuruda bulunmuştum :)

ve son olarak size bir itiraf arkadaşlar yılmadım kafama koydumu yaptım ellem ettim küllem ettim viyanaya kadar olmasada yunanistan -arnavutluk kakavija sınır kapısında kadar kaçmayı başardım sonrası malum biraz dayak biraz sorguya çekilme sonra yine izmire geri posta :rant:

Link to comment
Share on other sites

2006 yılında vize için müraacatta bulundum belki yaşımdan dolayı bu kadar katı kurallar vardı bilmiyorum sen daha öğrenci olduğun için benim kadar zorluk çekeceğini sanmıyorum... vize almak için benden istenen şartları özetle anlatayım artık gerisini sen anla :mellow:

1. türkiyede benim üstüme kayıtlı taşınamaz mülk olmalı arsa,ev vs ( malım mülküm olsa yurtdışında işim ne )

2. her hangi bir bankada kendi hesabımda en az 30 bin euro olmalı ( burda bir kurnazlık düşündüm 30 bin euroyu bulup bankaya yatırayım vizezi alırsam tekrar geri çekip sahibine veririm diye düşündüm ama konsolos benden akıllı çıktı çünkü bunu takip ediyolar :(

3. gideceğim yerden biri bana davet gönderecek

4. evli olsaydım vizeyi alma şansım daha yüksel olacaktı ( bekar olunca anlaşmalı evlilikten tırsıyolar )

aslında bu saydıklarımın seninle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum dediğim gibi çünkü öğrencisin ben trustik vize için başvuruda bulunmuştum :)

ve son olarak size bir itiraf arkadaşlar yılmadım kafama koydumu yaptım ellem ettim küllem ettim viyanaya kadar olmasada yunanistan -arnavutluk kakavija sınır kapısında kadar kaçmayı başardım sonrası malum biraz dayak biraz sorguya çekilme sonra yine izmire geri posta :clapping:

inanmıyorum ya iş için gidenler nasıl hallediyor bu işleri en sonunda alsınlar ülkelerini başlarına çalsınlar diyesim geliyor teşekkürler .

Link to comment
Share on other sites

çevremdeki insanlardan biliyorum biraz ağır olcak almanya hollanda fransa ingiltere tamamıyla türklere asalak embesil gozuyle bakıyoo kendi vatanından fakirlikten kaçıp kurtulmak isteyen gariban saf mülteci gözouyle bakıyolar..

kanada ve avusturalya ise potansiyel amele gozuyle bakıyoo en ağır işleri türklere kakalıyolar ... acı ama gerçek bunlarrr.. bizi bu hale getirenler utansın.....

iyi bi eğtimin ve maddi durum iyiyse + sağlam bi torpilin varsa bu dediklerimi kaide alma bu dediklerim sırdan türk vatandaşları için...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...