Jump to content

Samsung’dan 70 inçlik dönüş


OulCidoY

Recommended Posts

2420883.jpg

Dünyanın en büyük TFT-LCD ekran üreticilerinden birisi olan Samsung Electronics, tüketici pazarına yönelik ilk 70 inçlik LCD panelini geliştirdi. Samsung, ultra geniş ekran pazarına yönelik olarak geliştirdiği ve 2007’nin ilk yarısında üretmeye başlayacağı 70 inçlik LCD TV ile, geniş ekranlı Plazma ve Projeksiyon kategorisindeki ürünlerle rekabet etmeyi planlıyor.

Samsung’un son LCD paneli izleyicilere tam HD (1080p) kalitesinin yanı sıra, ekranı aynı anda çok sayıda kişinin rahatlıkla görebilmesini sağlayan 180 derecelik izleme açısı sunuyor. Televizyonun, video sinyalini 120 Hz’te yeniden oluşturan teknolojisi, geleneksel tam HD özellikli 60 Hz’lik LCD panellere göre öne çıkmasını sağlarken, hızla hareket eden görüntülerin bile net bir şekilde görüntülenmesine olanak tanıyor.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Kim Sang-Soo yeni TV modeli hakkında şunları dile getirdi: “70 inçlik yeni LCD TV modelimiz sadece büyüklüğü ile değil, görüntü kalitesi ve sunduğu izleme açısı ile de mükemmelliğin sınırlarını yeniden tanımlıyor. Ürünümüz, geniş ekranlı LCD TV kullanıcılarının görüntü keyfini en üst düzeye çıkarmak için geliştirildi.”

Samsung, ultra geniş ekran pazarına yönelik olarak geliştirdiği ve 2007’nin ilk yarısında üretmeye başlayacağı 70 inçlik LCD TV ile, geniş ekranlı Plazma ve Projeksiyon kategorisindeki ürünlerle başa baş rekabet edecek konuma gelmiş oluyor.

Özellikler:

Ekran boyutu: 70 inç

Çözünürlük: FHD (1920 x 1080 piksel)

Mod: a-Si

Parlaklık: 600 nit

Kontrast oranı: 2000:1

Renk sayısı: 1,07 milyar

Renk doygunluğu: %92

Tepki süresi: <8 ms

İzleme açısı: 180 derece (alt, üst, sol ve sağ)

Polarizer sayısı: 1

Hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Samsung'tan 70 inçlik LCD TV

TFT-LCD ekran üretiminde bir Dünya devi olan Samsung, özellikle tüketici pazarına yönelik ilk 70 inçlik LCD ekran televizyonu geliştirdi.

70 inçlik bu yeni LCD, HDTV özelliklerini destekliyor. Tam HD (1080p) görüntü kalitesi ve 180 derecelik izleme açısı ile birlikte, keyifli ve kaliteli bir izleme olanağı sunuyor. Geleneksel tam HD özellikli 60 Hz'lik LCD'lere göre, video sinyallerini 120 Hz'te yeniden oluşturan teknolojisi ile artık hızla hareket eden görüntülerde çok daha başarılı bir görüntü kalitesi sağlıyor.

Sabah

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...