Jump to content

Thy Uçağı Amsterdam Havaalanına Inerken Düştü


erdaldagdelen

Recommended Posts

THY uçağı Amsterdam havaalanına inerken düştü

hollandaa.jpg

Türk Hava Yollarına ait Tekirdağ isimli Boeing 737-800 model uçak Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken yere çakıldı. İlk belirlemelere göre 1 kişi öldü 20 kişi yaralandı.

Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inişte yere çakılan Türk Hava Yollarının 1951 sefer sayılı uçağından bazı yolcuların yürüyerek çıktığı bildirildi.

Bazı görgü tanıkları, Boeing 737-800 tipi ''Tekirdağ'' adlı uçaktan yaklaşık 50 yolcunun sağ salim çıktığını belirtti.

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken, 135 yolcu ve 8 kişilik mürettebatıyla Schiphol havaalanına inişte piste ulaşamadan tarlaya çakılan uçağın üç parçaya ayrıldığı, uçakta yangın çıkmadığı bildirildi.

İtfaiye ve ambulansların kaza yerine ulaştığı kaydedildi. Bu arada, havaalanı basın bürosu çalışanı Melanie Smieder, uçağın iniş pistine yaklaştığı sırada düştüğünü ve kaza nedeniyle hava trafiğinin durduğunu aktardı.

Uçaktan sağ kurtulan Hüseyin Sümer isimli vatandaş: "Sorunsuz bir uçuştan sonra uçak inişe geçti. Bu sırada bir sarsıntı oldu. Biz uçağın tribülansa girdiğini düşündük. Bir süre sonra uçağın düştüğünü anladık. Uçak düşünce bölündü. Bölünen uçaktan kendi imkanlarımız ile çıkarak kurtulduk. Uçakta çok sayıda yaralı var. Tahminen 15-20 yaralı var. Mürettebattan hosteslerden birisi ağır yaralıydı. Biz uçaktan indikten sonra uçaktan uzaklaşmamızı söylediler. Şimdi uzaktan seyrediyoruz. Biz şoktayız. Hayatını kaybeden görmedim. Biz kendimizi dışarı attık. Ama uçağın içinde kalanlar olabilir. Burası ana baba günü. Daha fazla sağlık ekibi bekliyoruz.

THY Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Topçu saat 08.22'de İstanbul'dan kalkan uçağın Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol Havaalanında düştüğünü söyledi. Topçu ilk bilgilere göre kazada 1 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını söyledi.

hollanda.jpg

hollanda3.jpg

ölen kardeşimize cenabı haktan rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar dilerim...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...