Jump to content

Çözülmez Bi Sorun..?


ExJin

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Yazdıgınız programlardaki reklamlar sayesinde tanıdım sizleri ve hayranlıkla çalışmalarınızı takip etmekteyim. Bu profesyonel ekibe bir sorunumu paylaşmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle pc özelliklerimi sayim:

2 Gb ram (512Mb + 512Mb + 1Gb)

512 Mb ekran Kartı

750 Gb yakın (2 Hd toplamı) HD.

Bilgisayarımı 3 gün önceye kadar sorunsuz kullanmaktaydım. Ve birgün oldu açtım ki Kasılma ve kitlenme hatsafhada. Derhal antivirüs çalıştırdım (Nod32) 9 Sızıntı buldu. Sildi ardından reset attım ancak açıldıgındada aynı manzarayla karşılaştım(kilitlenme,donma). Ardından Orj sp2 kurdum. Hiçbir program yüklemememe ragmen kasıntı devam etmekteydi. Sorunun Ram'den oldugundan şüphe ettim. önce 1 gb tek taktım. Sorun çözülmedi, Ardından 512+512 yi takıp 1gb çıkardım, sorun hala çözülmedi.. İşlemciyi söktüm, sogutmada bir sorun yoktu. Pervane olagan şekilde çalışıyordu. Tekrar Format attım, Kaspersky 2009 kurup, taratmaya başladım. Yüzde 3 veya 5 e gelip, sag altta baloncuk çıkıtı ve " Antivirüs devre dışı" iletisini aldım. Antivirüsüde kaldırıp, tekrar kurdum fakat sorun yine çözülmedi... :D

C: harici D: ve E: disklerim bulunmakta. Formatta Tabiki sadece C: yi komple siliyorum. Acaba sorunun oluşmasını saglayan sorun veya virüs diyim.. D: veya E: demi, Yada sistemin yüklü oldugu HD. de donanımsal bir sorunmu var ?

*dipnot: Güvenli modda çalıştırdıgım zaman herşey olagan.. Kitlenme sezmiyorum ...

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle güvenli modda zaten sorun yaşamazsın.Ama diğer partıonlarada format at komple sil yani.Hı yedeklerimi alacağım diyorsun ama alacağın dosyaların içerisine virüs bulaştıysa yedeklerini geri yüklediğinde virüs tekrar yayılabilir.Ama önerim komple sil makineni hiçbişe kalmasın.Birde hardware testlerini yapmayı dene.Ayrıca cpu'nun macununu yenilemeyi dene.Belki bunları yaparsan sorun çözülebilir

Link to comment
Share on other sites

sistemi herzaman kurulum yaptığınız diske değilde diğer diske kurmayı deneyin diskiniz bozulmuş olabilir geçenlerde bi arkadaşta sizin karşılaştığıunız soruna benzer sorunla karşılaştı 2. diske sistemi kurduk herşey normale döndü.denemekte fayda var kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

Format olayını 24x le bile denedim, üstelik format esnasında "ntfs çabuk" degilde, digerini seçtim. Onuda yemedi pff =( Şimdi bilgileri Diger hd ye atıyorum. 2 saat oldu hala yuzde 6 da. Dosyaların kopyalama işi bittikten sonra " Hd.yi fabrika ayarlarına döndürün" isimli dikkatimi çeken bir prog.dan yararlanıcam. Oda 12 saat sürüyomuş, kaynaktan öyle okudum. Bide onu denicem. Sonucu bildiririm. Belki ilerde basına bu olay gelebilecek arkadaslarımız vardır,onun işine yarıyabilir... ilgilenen arkadaslarıma tesekkur ediyorum

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım size önerim şu olur.Kaspersky emerceny boot cd yi indir.Başka bilgisayarda xp cd si yazdırır gibi yazdırın.Sonra o cd yi kendi bilgisayarına takıp tüm hardiskleri kontrol etmesisini bekleyin.Sisteminizdeki olası zararlı çalışmayacağından rahatça silecektir.Bir deneyin derim.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

benim sana şuan söyleyebileceğim bir kaç durum var..

1-HDD de fiziksel bir sorun olması..bad sector çokluğu falan yada darbe bi ihtimal..

2-sistemizde bulunan diğer hdd lerde virüslü içerik bulunabilir..ve sizin format sonrasında o iki partitiondan herhangibirini çift tıklayınca aktif hale gelebilen cinsten olabilir..

3-işlemci olağan çalışıyor demişsiniz fakat bios tan cpu sıcaklığına bakmanızı tavsiye ederim tavsiyem 45 üstünde ise fanı değiştirin..marka hakkında irtibata geçebilirsiniz benimle..

4-sisteminiz üzerinde takılı olan PCI kartlardaki donanımları kontrol etmenizi varsa kısa devreyi boşaltmanız ekstradan önerimdir..hatta anakartdaki kısa devreyide boşaltınız..

son olarakda temiz bir kurlum denemeniz tavsiyemdir...

Link to comment
Share on other sites

öncelikle güzel bir trojan programı yükle. Tavsiyem SpyHunter olacaktır. Taratmalarını yap. Ram içerisinde virüs olabiliyor bunu en iyi tarayan Avast! dır onuda yükle güncellemelerini çak daha sonra açılışta taratmayı program seçeneğine gir bilgisayarı dos altından taramaya başlayacaktır. Eğer yeni birşeylerse virüsü bulmaya çalış Araçlar menüsünden klasör seçenekleri ve ordan Korunan işletim sistemi ... seçeneğini kaldır eğer gizli dosyalarıda göremiyorsan büyük ihtimalle AMVO virüsü vardır zararsız spore gibi bişidir sadece gizli dosyaları görmemeni sağlar onuda AMVO kill programıyla silebilirsin.

Belki donanımsal bir sorunda olabilirsin. Sanırım Low format atmayı düşünüyorsun bu çözüm olmayabilir hem tehlikelidir hemde elektrik kesintisinde (power yetersizse) HDD komple yitirebilirsin.

Birde bunları dene :

1) Anakart üzerinde kart reader vs. gibi üniteleri çıkart.

2) BIOS kill yap (Bıos pilini çıkart bilgisayar powerdan çıkart 5 dak. sonra tak)

3) CD-Rom değiştirip deneyin eğer yavaş olduğunu düşünoyrsanız okumada sorun olabilir

Sorununu halledebilirsen burayada yaz!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...