Jump to content

Win32/virut.nbk Yeni Bir Virüs


powerantalya

Recommended Posts

Arkadaşım umarım chir. B/Worm a benzer bir virüs değildir.Yoksa virüsü sileyim derken tüm kişisel dosyalarına bulaşıyor.temizlenmiyor.temizleme sırasında bulaştığı dosyayıda yanında ******ürüyor.runouce üzerinde çalışıyodu sanırım.kendini tehlikeye atmak istemiyosan bir an önec güvenli modda yedekleri alıp format at bence.he çok önemli bilgiler yoksa o kadarda önemli değil.bende doc. xls ve exelere bulaşıyodu.

Link to comment
Share on other sites

Sanırım bilgisayardaki bütün exe'lere bulamış. Eset'e güvendik. Başımıza gelene bak. Bugün format attım C'ye. Kurdum sistemi. Antivirüs olarak kaspersky 9 yükledim. Düzenlemeleri yaparken kaspersky uyarı vermeye başladı. Kurmuş olduğum bütün programlara (program files'takilere) bulaşıyor virüs.

Şimdi ise bilgisayar açılmıyor. Şu an pardus çalışan CD'den yazıyorum.

MP3, resim müzik gibi şeyleri etkilemiyor sanırım. Ama exe'leri ******ürüyor bende. Şimdi bi format daha atacağım bakalım ne olacak. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Selam millet

Benimde başım dertte bu virüsle, sanırım şimdi explorer.exe'yi kara listeye aldı NOD32, yani kapatırsam PC'yi bir daha açmıyacak.

Bu 2. formatım, 2. formattan sonra temiz bir "Nod32 Smart Security 3.0.672" kurdum ve güncelledim. herşey çok güzeldi. Ta ki "JDownloader"ı çalıştırana kadar. Onu çalıştırmadan önce güncellenmiş NOD32 ile tarattım bişi yoktu ama "JDownloader" çalışmaya başlayınca bu meret netten gelmeye başladı ve bulaştı.

Tahminimce "JDownloader"ın içinde yok, çünkü çalıştırmadan önce tarattım kendisini, ama internetten bu virüsü çağıran bişi olabilir "JDownloader"ın içinde...

;)

NOT: Formattan sonra JDownloader'ı tekrar kurdum, şimdilik düzeldi gibi...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

slm millet ben kasper 2009 kurdum ve nortondan 1 tane fix indirdim duzeldi umarım bir sorun cokmaz 12 yıllık muhaseb bilgilerim vardı. şimdilik sorunsuz calışıyor.

önceden makinanın sistem geri yuklemelerini kapat

bunu kur

sonra bu

Please register to see this content.

en son olarakta

kasper 2009

sonra kasper ri güncelle tarat raporlardan temizle de

yaklaşık 92 saat pc nin başından kalkmadan bulunan bir çözük

çok yorgunum herkeze iyi çalışmalar :D

Link to comment
Share on other sites

Selam arkadaşlar..

Bende de 3 gündür bi virüs var ama adını koyamadım daha..

dün akşam nod 32 3.2 yi kurdum bi sürü virüs buldu.. daha sonra sizinde dediğiniz gibi windows altındaki bütün programları virüs olarak silmeye başladı.. doctoru kurdum 258 tane virüs buldu. dün öğlenden itibaren 4 üncü formatımı attım.. yok bir türlü bulamıyorum.. şimdi kaspersky arıyorum forumda ama kurabileceğimi sanmıyorum.. exeleri çalıştırmıyor çoğunu.. Görev yöneticisi açılmıyor.. regedit açılmıyor.. yönetici devre dışı bırakmış diyor.. Yönetici olarakta giremiyorum.. kaspesky de olmazsa harddiski sobaya atıcam sonunda:(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...