Jump to content

Vista'nın Kodları Durduruldu!


emily

Recommended Posts

5 yıllık bir çalışmaya son nokta koyuldu. Microsoft, yeni işletim sistemi için yapması gerekenleri kendine göre tamamladı. Kodlar kapandı ve geri sayım başladı.

Her türlü hazırlığı yapıp ellerinde 1GB'lık RAM'lerle, çift çekirdekli işlemci ve ekran kartlarıyla bekleyenlerin gözü aydın. 5 yıllık bir geliştirme sürecinin, birçok gecikmenin ardından nihayet Microsoft, çıkışı Yalan Rüzgarı'na dönen Vista'nın kodunun saatler önce tamamlandığını duyurdu. 5 dildeki sürümü tamamlanan Vista'nın müşterileriyle büyük buluşması 30 Ocak 2007'de gerçekleşecek. Şu anki takvime göre Vista'nın 30 Kasım'da bir basın konferansıyla dünyaya tanıtılması bekleniyor.

image023.jpg

Hacker'lara el açıldı

Microsoft, ilk defa bir işletim sistemini çıkarmadan önce bu kadar fazla teste tabi tuttu ve beta kullanıcılarıyla hacker'lardan gelen geribeslemelerle güvenlik açıklarını kapatma yolunu seçti. Bütün bunlar, Vista'dan beklentileri biraz daha arttırıyor. Ocak ayında satılacak PC'lerde artık Vista'yı yüklü olarak görebileceğiz.

Aile güvenlik ayarları

image015.jpg

Windows Media Center Müzik

image017.jpg

Windows Media Center TV

image018.jpg

Windows Sidebar

image019.jpg

Sync Center

image020.jpg

shiftdelete

Link to comment
Share on other sites

Longhorn diye başladı

Vista'nın macerası 2003 yılında Microsoft'un yepyeni ve büyük değişikliklerle gelecek olan işletim sisteminden bahsetmesiyle başladı. Longhorn kod adlı bu işletim sistemi için Vista'nın çocuk hali diyebiliriz.

Microsoft, daha sonra Nisan 2004'te yeni planını açıkladı ve Vista'nın 2006 yaz sezonunda raflardaki yerini alacağını belirtti. Ancak birtakım açıkların giderilmesi gerekliliği yüzünden Vista'nın piyasaya çıkışı, Ocak'a kadar ertelendi.

Kod, bugün bitmesine rağmen, Ocak ayında yüklenmeye başlanacak olmasının bir sebebi de Vista'nın destekleyeceği ve Vista'ya özgü birtakım donanımların sürücülerinin tamamlanması gerekliliği.

Arama menüsü

image030.jpg

Sık Kullanılanlar

image009_low.jpg

Internet Explorer Quick Tabs

image012_low.jpg

Windows Vista Network Center

image013_low.jpg

Windows Flip 3D

image022.jpg

shiftdelete

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...