Jump to content

Pc Ye Hiç Bir Elektrik Gelmiyor


cdmmehmet

Recommended Posts

slm ECS P4 M800-M7 marka anakartım var 2 gün önce tıkır çalısıyordu kapattım ertisi gün açtım pc ye hiç elektrik gelmiyor 2 adet sıfır güç kaynağı denedim yine gelmiyor anakartın pilini çıkarım biraz bekleyip başka bir pil taktım yine olumsuz anakarta gelen kabloları kontrol ettim hersey normal sorunun anakattan olduğunu düsünüyorum başka bir fikri veya çözümü olan varsa yardımlarınızı bekliyorum şimdiden cok tesekkürler

Link to comment
Share on other sites

bir de işlemcinin yuvasına tam oturup oturmadığını kontrol et bazen işlemcinin yuvasından oynaması yanıltabiliyor.

onuda denedim tık yok başka neden olabilir arkadaslar yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum lütfen yardım

Link to comment
Share on other sites

arkadasım tanidğin pc ci yada tanidiğin bi arkadasında dene amaclı varsasenin işlemciden bir dene eğer olmadı ozmn anakart bozuktur çünkü bu aralar işlemcilerin böle sorunlarıylada karşılaşıoz çünkü bence bide işlemci bul de ne..... :)

Link to comment
Share on other sites

kardeş sen en olası ihtimalleri denemişsin zaten ama powerın ana güç soketi üzerinde tam ortada birbirine çapraz bulunan yeşil ve siyah uçlarını power hiçbiyere bağlı değil iken bir iletken malzeme ile kısadevre yaptır power fanı dönecek mi?? böylecepowerın çalışıp çalışmadığını tam olarak test etmiş olabilirsin.. power bu nezaman ne yapacağı belli olmaz en sık bozulan pc parçası çünkü..! eğer çalışırsa anakartına bağlı olan tüm parçaları çıkar sadece işlemci kalsın ram ve ekran kartını dahi sök o şekilde çalıştırmayı dene anakartın kendini açması için işlemci yeterli..

yine olmazsa power düğmeni anakartın swich ini falan kontrol et genelde anakartın sağ en altında yeşil ve siyah renk te iki damarlı birleşik kablo olur ve jumper üzerinde POWER SWC gibi bişi yazar. onu sök yine bir iletken cisim düz tornavida gibi birşeyle kart üzerinden kısadevre yaptır power tam bağlı iken o şekilde dene.. ha bu arada donanım tecrübeni bilmediğim için yanlış anlamada powerın anakarta +12volt girişini de takıp takmadığını söylemeye gerek yok sanırım dimi kare olan soketi??

yine mi olmadı ozaman bios pili yanında CMS CLR (BİOS SIFIRLAMA) yazan 3 tane ayak ve bir adet jumper göreceksin o jumper ı diğer iki PİN üzerine CMS CLR yazan yere (tarifini belirtir kart üzerinde) tak ve power tam olarak takılı iken kasa açma düğmesine birkaç kez bas çek biosu tam olarak resetle..(meye çalış). bu işlemden sonra jumper ı mutlaka eski haline getir kasayı prizden çek 10 sn. bekle yeniden çalıştır yoksa çalışacak olsa dahi çalışmaz kasa..

bütün bunların hepsini yaptın hala çalışmıyor ise kasayı bana getir dicem ama eskişehirde değilsen en yakın başka bilgisayarcıya ******ür diyebilirim :))

umarım yardımcı olmuşumdur sana geçmiş olsun kasanın en kısa sürede eski sağlığına kavuşması dileklerimle :)

Link to comment
Share on other sites

Anakart üzerinde ek bir güç girişi var 4 ayaklı PSU dan gelen onu takmayı dene bazen ondan kaynaklanan bir sorun olabiliyor. Sistemini destekleyen bir anakartla deneme yap derim. aldğın PSU ların kaç Watt olduklarına bak.

Link to comment
Share on other sites

malesef kardes onuda denedim olumsuz ilgilendiğin için tsk olmayacak sanırım hala anakarttan süpeleniyorum :)

ozaman buradan fazla yapacak bişi yok başka anakartıda takıp deneme ihtimalin yok sanırım en iyisi bir servise ******ürmen diyorum

Link to comment
Share on other sites

MAIN POWER (start tuşu) nu kontrol ediniz en sağlıklısı anakrtı kasadan çıkartıp dışarda uzak montaj olarak çalıştırınız ve start ı cımbız ince tornavida gibi bir alet ile anakart hdd led power led power switch bağlantılarının olduğu jumper lardan tetikleme yolu ile yapınız

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...