Jump to content

Windows Xp' Deki Gizemli Resim ..!


rocker_onur

Recommended Posts

Windows XP'nin ünlü masaüstü temalarından 'autumn'un nerede çekildiğinin bulunması tam 1 yıl sürdü.

New York'ta oturan 58 yaşındaki Nick Tosches, bir gün sıklıkla kullanılan Windows masaüstü temalarından Autumn'un nerede çekildiğini merak etme gafletinde bulundu. Merakına yenik düşen Tosches'in gezmediği yer, aramadığı telefon, incelemediği arşiv kalmadı.

O gün başlayan bu merakını gidermesi, yaklaşık bir yıl sürdü.

jc6bk9xl7h.jpg

Araştırmasına resim arşivlerini, kütüphaneleri inceleyerek başlayan Tosches aradığını bulamayınca dolaşmaya başladı. Vatikan'dan gizli arşivlere ulaşmak için izin dâhi alan Tosches, İtalya'dan Kanada'ya kadar birçok yeri dolaştı. Çiftliklere gitti, ancak sonuca yine ulaşamadı. Microsoft yetkililerine de yüzlerce mail atan Tosches'in bu girişimi de başarısız oldu.

Umutları tükenmekte olan Tosches'in imdadına Vanity Fair muhabirlerinden biri yetişti. Fotoğrafın, bir dergi için lens testi yapan bir fotoğrafçı tarafından 1999 yılında çekildiği ortaya çıktı. Peter Burian tarafından çekilen fotoğraf, Corbis veritabanına eklendi ve Microsoft tarafından 300$ karşılığında satın alındı. Bu paradan Burian'a düşen pay ise 40$ oldu. Sonrasında ise milyonlarca kişinin masaüstünü süslemeye başladı.

Merakını gideren Tosches'in şimdiki arzusu ise fotoğrafın çekildiği Toronto yakınlarındaki Burlington'a giderek bu mekânı kendi gözleriyle görmek. :D

Link to comment
Share on other sites

Vatandaş ödülünü almış. Oscar almış sinemacıdan daha mutlu olduğuna eminim. Demekki yerkürede hala bişeyler için azmeden beyinler var iken bişeylerin hala boşu boşuna döndüğünü yalandan yere gece gündüzün oluştuğunu savunan genç beyinler de mevcut. Allah olgunlaşma evresine soksun diyorum ve seçimlerde akıl, fikir ve ihsan yardımlarında bulunulmasını diliyorum.

Link to comment
Share on other sites

be adam sen gel benim guzel turkiyem de ne yerler var ne kadar basit bir yer için ne çaba harcamış amerikalı ne olacak

Aynen koy bakim masa üstün acılı adananın mangaldayken resmini bak bakalım turizm nasıl patlıyor ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Üst üste taşlar şeklinde bir resmi vardı bende onu merak etmiştim bir zamanlar..

Şimdi merak ettiğim ise windows7'nin balığının türü ..

Sazan mı ? Yayın mı ?

Aynalı mı ? Pullu mu ? :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...