Jump to content

Sony'den Kişisel Güvenliğe Yeni çözüm


muti07

Recommended Posts

Sony kişisel bilgi güvenliğini sağlamak adına mevcut biometrik çözümlerden çok daha hızlı ve etkili olan damar algılama teknolojisini duyurdu.

sonydamar_in1.jpg

Parmak izi okuma ve yüz tanıma gibi teknolojilerle firmalar mobil cihazlarda güvenliği üst seviyeye taşımak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Duruma yepyeni bir çözümle el atan Sony, yeni geliştirdiği "damar tanıma" sistemi sayesinde çok daha hızlı, etkili ve güvenli bir doğrulama sunmayı amaçlıyor. Oldukça küçük olan yeni modül taşınabilir bilgisayar ve mobil iletişim cihazlarına rahat bir şekilde entegre edilebiliyor. Kişisel güvenliği artırmak üzere geliştirilen Mofiria isimli teknoloji doğrulama için kişinin parmaklarındaki damar haritasını kontrol ediyor. Yapılan araştırmalara göre damar haritası kişiden kişiye hatta parmaktan parmağa değişiyor ve yıllarca değişmeden aynı kalıyor. Mevcut biometrik doğrulama sistemlerine göre çok daha hızlı ve etkili olduğu söylenen teknoloji bir yandan kızılötesi ile aydınlatılan damarları CMOS algılayıcı ile görüntüleyerek çalışıyor

Yansıtıcı yayılım görüntüleme metoduParmaktan alınan görüntüden damar haritası çıkarılıp kapladığı alan onda bire kadar küçültülüyor. Böylece her tip cihazda saklanabilecek kadar küçük bir dosya elde ediliyor. Sony'nin özel algoritması sayesinde hızlı bir şekilde gerçekleştirilen işlem parmağın tam anlamıyla bir noktada ve pozisyonda tutulmasına da gerek duymuyor. Görüntü yazılımsal olarak düzeltiliyor. Böylece yapılan ölçümlerde doğru parmağı reddetme oranının %0.1'den az olduğu görülmüş. Yine farklı bir damar haritasını doğru kabul etme oranı da %0.0001'den az olarak belirlenmiş. Tanımlama işlemi de bilgisayar işlemcisiyle 0.015 saniye, mobil cihazlarda ise 0.25 saniyede gerçekleşiyor. Sony tarafından yapılan açıklamaya göre teknoloji 2009 yılı içerisinde cihazlarda kullanılmaya başlayacak.

kaynak:teknolojide.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...