Jump to content

Windows 7: Şaşırtan Performans Denemesi


akMurat

Recommended Posts

Windows 7: Şaşırtan performans denemesi

Halil Mollaoğlu

Windows 7 performansıyla etkilemeye devam ediyor. İşte Vista halefinden etkileyici bir deneme...

Windows 7'nin selefi Vista'dan belirgin bir şekilde daha fazla performans sunduğu artık bilinmeyen bir şey değil. Meraklı bir İspanyol kullanıcı Microsoft'un yeni işletim sistemini eski bir Ultra Mobile PC'ye (UMPC) kurdu; sonuçlar ise etkileyici.

Son derece zayıf olan 600 MHz hızındaki Intel A100 işlemci ve sadece 512 MB sistem belleği ile Windows 7, Amtek U560 akıcı bir şekilde çalışıyor. Windows Vista'da 1.0 deneyim dizini puanı alan sistem, Windows 7 ile 1,2 gibi saygı duyulması gereken bir puan elde etti.

Sadece U560'In WLAN'ı biraz sorun oluşturdu fakat Windows XP sürücüleri bu konuda yardıma koştu. Video, kurulumu ve müteakibinde UMPC'nin işleyişini gösteriyor ve Windows 7'nin daha yüksek performans sunan netbook'lar için son derece uygun bir işletim sistemi olabileceği iddiasını destekliyor.

Olayın videosuda var: http://www.chip.com.tr/video/Windows-7-yine-sasirtiyor_826.html :drinks:

Kaynak : CHIP.com.tr

Yakında cep telefonlarınada kuracaklar jump.gif

Link to comment
Share on other sites

Şuan beta sürümü. Bu kadar kesin konuşamak pek doğru değil. Final süsrümüne kadar birçok kod eklnip çıkarılacak. Vista da Longhorn kod adıyla nette dolaşırken herkes ne diyordu mükemmel. Ama şuan Vistaya herkes ne diyor... Bu yüzden Final sürümünü görmeden yorumlarımızı kesinliğe bağlayamayız.

Link to comment
Share on other sites

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/0ff043457d0a93b1230438072b0b58998afd0efb9a4ac3115700edd94c92845d8de0a774fa8d0cdc
15396[/CODE]

yukarıdaki videoyu kesinlikle izleyin derim. hemde yarı yarıya az ramla bunları yapabilen linux...

en iyisi linux ama herkes gibi bende windows mahkumuyum. mecburen.. altyapı tamamen linuxe uygun olsa herkes geçer biliyorum..

Link to comment
Share on other sites

Şuan beta sürümü. Bu kadar kesin konuşamak pek doğru değil. Final süsrümüne kadar birçok kod eklnip çıkarılacak. Vista da Longhorn kod adıyla nette dolaşırken herkes ne diyordu mükemmel. Ama şuan Vistaya herkes ne diyor... Bu yüzden Final sürümünü görmeden yorumlarımızı kesinliğe bağlayamayız.

XP den bile hızlı, yavaşlasa ne kadar yavaşlayacak, en fazla xp kadar olur.

Link to comment
Share on other sites

Chip dergisi yine kofti ms reklamı yapıyor.Tamam Win 7 Vista'ya göre daha az sistem istiyo ama sorarım size KDE MacosX çakması herhangibir yenilik getirmiyen bu sürümde neyi hedefliyolar? Aslında yanıt yazıda gizli.Şu an gerek küresel kriz, gerekse vistanın dizüstü bilgisayarda yaşattığı performans çuvallaması ile donanım üreticileri çıkış arayışındalar.Microsoft'u dünyaya musallat eden IBM Çin'den bir dizüstü bilgisayar üreticisi Lenovo ile anlaştı.Ve GNU/Linux kurulu olarak satışa sundu.Şimdi düşünün 1980'lerde dos tabanlı işletim sistemi ihalesiyle microsoftu bu güne getiren IBM neden Microsoft'un düşmanı açık kaynak felsefesine dayanan GNU/Linux'a döndü? Cevap:

1.Linux'te donanım uyuşmazlığı sorunu neredeyse kalmadı.Hatta taktığınız herhangibir donanım (Yazıcı,tarayıcı,webcam,mp3player vb.) sürücü yüklemesine gerek olmaksızın otomatikmen tanınıyor.

2.Wine adındaki Windows altında çalışan Executable ".exe" dosyalarını linux altında yürütmesi için yartılan proje Google tarafından destekleniyor.Hatta o kadar ilerlediler ki World of Warcraft Couter Strike gibi 3b oyunlar,Autocad,Dreamweaver gibi paket programlar bile Linux altında çalışabiliyor.Performanslar gün geçtikçe artıyor.Her ne kadar Microsoft 2000 küsür .dll tabanlı dosyanın patentini aldı wine tarafından kırılması illegal hale getirildi ise de proje Google tarafından hızlandırıldı.

3.Linux artık yanlızca açık kaynak (GNU) gönüllülerinin geliştirdiği bir proje değil.Arkasında Google,Sun,IBM gibi Microsoft'la rekabet içindeki devler var.Linux'e kattığı gücü ise şöyle örnekleyebiliriz: Sun'ın Open Office'yi desteklemesi (Ms Office rakibi yazılım),Virtualbox'u satın alması (Microsoft'un VMWare yazılımının rakibi),Google'ın Mozilla Firefox desteği (Hoş şu anda kontrolden çıkıp çok fazla büyüdü diye Crome'yi çıkardı ya neyse...) yine Google'ın Python 3000 projesi ile Python diline verdiği destek.Hatta Youtube'yi satın aldıktan sonra Youtube'yi baştan sona Python'la yeniledi.

4.Vista'nın Aero adında sözde üç boyutlu pencere yöneticisi üzerine kurulu sistem sömürücü masaüstü ortamının yerine sistem dostu az bellek ve işlemci gücü harcayan GNU/Linux'ün KDE ve Gnome masaüstü ortamına bağlı çalışan pencere yöneticisi Compiz Fusion ve Emerald var.Örneğin ben eski bilgisayarımla (İntel Celeron 2 Ghz 512 mb Ram ve 64 mb Nvidia GeForce ekran kartımla) bu süper sistemi denedim.Bir başka güzel haber ise Sun firmasının yetkilileri Solaris işletim sistemleri için geliştirdikleri Looking Glass teknolojisini Açık kaynakçılara destek olmak için Linux'e kaynak kodları açıldı.

Merak eden için linkler:

Compiz Fusion

Burada dokunmatik ekranda yapabilecekleriniz özetleniyor.Kullanan eleman baya bi komik:)

Looking Glass

Please register to see this content.

Yukarıda izlediğiniz videoları ilk defa gördüyseniz sizi şoka sokabilir.Ama tahminizin tersine çok demode bir sistemde bile rahat çalışabiliyorlar.Sadece ATI firmasının GNU'ya yaptığı yamuk yüzünden yeni kartların sürücüleri kapalı kodlar barındırıyor.Ama merak etmeyin GNU bir yolunu bulur :drinks:

5.Nokia Trolltech firmasını satın aldığında artık cep telefonlarında Python tabanlı programlar kullanıcağını duyurmuştu.Python yine açık kaynakçıların ürettiği bir scripting program dili.Kimi yönlerden o kadar üstünki Nasa bile kullanıyor.Nokia bu teknolojiyi kullanmaya başlamasıyla bazı telefon üreticileri Google destekli Linux işletim sistemine dayanan Android işletim sistemini satışa soktu.Microsoftun sorunlu yavaş portable çözümlerini kullanan üreticiler bile artık tercih değiştirmeye başladı.

6.Netbook sistemlerin büyük çoğunluğu Gnu/Linux'e yöneldi.Ram üreticileri dışında kimse Vista'ya sıcak bakmıyor.

7.Microsoft ürünleri Avrupa'da kamuda kullanılmamaya başladı.Bazı ülkeler devlet dairelerinde linux ve open office yi tercih ediyor.

Sonuç olarak Microsoft'un eteği tutuştu. İlk defa bu kadar zor durumdalar.Şirket tarihinin ilk işçi çıkarımını yaptı.Zaten Windows 7 için bu yüzden acele ediyorlar. Çıkması gerektiği tarihi öne aldılar.Şirketin Windows XP'ye olan desteğini çoktan kesmesi bekleniyordu. Artık XP için güncelleme çıkmayacak olarak belirledikleri tarihi ertelediler hatta Windows XP satışlarını arttırmak için Service Pack 3'ü çıkardılar.

Kişisel görüşüm;

Ben illede açık kaynak alın Linux'çü olun diyen biri değilim.Kim ne isterse onu yapsın.Eğer iyi para kazanıyorsanız maddi olarak iyiyseniz Macosx Leopard'ı deneyebilirsiniz.Ama ben çulsuzum ve hatta korsana karşıyım diyorsanız Linux'e yönelin.Yok ben Chip dergisine inanıyorum.Hatta Microsoft'un reklamları hoşuma gidiyor diyorsanız.Yukarda yazanlara inanıp umutlanıyorsanız;

Aşşağıdaki arkadaş Vista'yı 2 dakikada kuruyor nasıl kurulduğunu izleyip sisteminizi yükseltmeden süper düper donanımlarla maymun etmeden ekstra ram almadan Vista (Windows 7) kurabilirsiniz.Buyrun videolu anlatım:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...