Jump to content

Usb Sorunu çözene Bravo


yelhan

Recommended Posts

cmos setting wrong

cmos tine/date not set

usb decive over current status detective !!!

system will shutdown 15 second...

Açıklaması :" usb girişlerinde aşırı yüklenme tespit edildi ve pc 15 saniye sonra kapanacak"

sorun bu çözümlerini nette araştırdım usb girişlerinde aşırı yüklenme olduğu yazıyor. ama usb girişlerinde hiç bir aygıt takılı değil, anakart şase yapıyor olabilir diye düşündüm anakartı kasadan çıkardım hiç bişey bağlamadan sadece power girişleri ve ekran girişini taktım değişen bişey yok

usb girişlerinde temas olabileceği yazıyordu onlarıda tek tek kontrol ettim herhangi bi sorun yok. şunu belirteyimki cevap veren arkadaşlar ona göre cevaplasın, biosa hiç bi şekilde girilmiyor. Acaba anakart üzerindeki usb girişlerini devre dışı bırakmanın biosa girmeden bi yolu varmı.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım 10 gün önce bir usb takıyor uyarıyı(aşırı yüklenme) dikkate almadı anakartı arızalandı bi sürü iş çıktı p4 agp mi neymiş bulunmuyormuş iş alma bence tamirciye ******ür derim.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar sorun pille ilgili değil açıklamamda yazdımzaten usb sorunu diye pc aşırı yükleme olduğu için pc nin çalışmasına izin vermiyor 15 saniye içinde kendini kapatıyor müdahaleye izin vermiyor zaten biosa girebilsem usb leri devre dışı bırakacam klavye çalışıyor ama biosa girilmiyor çünki buna pc izin vermeden kendini kapatıyor bilgisayar.

Link to comment
Share on other sites

Anakartın markası nedir.? bunun kesin ve net olarak iki sebebi olur

1. Anakartın chipsetinde problem var buda usb giden yollarda kısa devre yapıyor ve pc yi kitliyor.Kısa devre chipsetin altında olduğu için bakarak görmen imkansız.

2.Teknik olarak hiçbir sorun yok daha önceden usb taktığın bir çevre birim aşırı yükleme yapmış ve bios sapıtmış yeniden bios kopyalaması yapmadan sonu çözmen imkansız.

Çözüm yolu:

1.Ankara ve istambulda chipset değişimi yapan yerler var sorunu gidermene yardımcı olurlar.

2.O şekilde sorun olan bios u normal yollarla kopyalaman imkansız özel bios kopyalama cihazları var biçok teknikserviste mevcuttur.Anakartın üstündeki bios u söküp kopyalarlar.

Umarım sorunun en kısa zamanda çözülür.

Link to comment
Share on other sites

onuryenice nin cevabı güzel. ayrıca konuyu tam anlamadığımız kanaatindeyim. arkadaş bilgisayarın daha ilk açılışta sorun verdiğini belirtmesine rağmen güvenli modda xp yi açmasını tavsiye edenler var. zaten oraya bilgisaya bi gelse sorun hal olacak. sorun ilk 15 sn kendini gösteriyormuş yani xp açılmasına fırsat vermeden

Link to comment
Share on other sites

bir ihtimalde olsa anakart üzerinde ki toz da kısadevreye ve bu arızaya neden olabilmketedir. Ufak bir ihtimalda power supply olabilir. eğer hala düzelmezse anakartın chipsetinde probrlem vardır ama emin olmak için bios pili veya bios civarında bir clear jumperi olacaktır oradan bios sıfırlamayı dene hala çözüm bulamazsan anakartı servise gönder arkadaşım...

Link to comment
Share on other sites

Anakartının üzerinde bi zahmet bakıver veya kitapçığına clear cmos diye bi jumper olması lazım.O jumperi n konumuna bakarak arkadan iki iğneye takılıysa önden iki iğneye tak.Ondan sonra bilgisayarı aç elektrik gelmesse ki bu doğru olandır bazı anakartlarda tekrar jumperi eski konumuna getir.Sonra biosa girmeye çalış.Diğer arkadaşlarında dediği gibi anakarta usb ile ilgili hiç bi şey takma.Klavye mouse dahil önce öyle dene arkadaşım.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...