Jump to content

İşte Ruslar'ın Son Bombası


BeyazEylem

Recommended Posts

Bu kadarına pes... Ruslar, 1930'larda üzerinde çalışılan ve "çok gizli" olarak geliştirilen "devasa uçakları" yeniden ele aldılar.

115.jpg

1930'larda Rus ordusu, bütün zamanların en büyük uçağına sahip olmak için müthiş bir proje geliştirdi. Proje "çok gizli" olarak kayıtlara geçti. Bu yüzden geliştirilen devasa uçan makinenin fazla fotoğrafı da yok.

Buna rağmen Sovyet döneminde geliştirilen iki dev uçağı yeniden canlandırmak için Rus Hava Kuvvetleri harekete geçti. Bu projelerden biri Sovyet döneminin K-7 olarak bilinen "Uçan Kale"si... Diğeri ise "Hazar Denizi Canavarı" KM projesi ya da "Ekranoplanus" olarak adlandırılan, uçak ve hoverkraft karışımı bir araç...

"Uçan Kale"yi günümüze uygun konforda yeniden dizayn eden havacılık mühendisleri, "Uçması mümkün mü?" sorusuna kesin bir "Evet" cevabı verdiler. Temsili görüntülerde yer alan UFO benzeri uçan araçlar da Rus Hava Kuvvetleri'nin yeni hava araçları projeleri arasında yer alıyor.

"Hazar Denizi Canavarı- Ekrenoplanus" ise zaten Sovyet döneminde deneme uçuşlarını başarıyla tamamlamıştı. Rastislav Alekseyev Tasarım Kurumu tarafından tasarlanan Ekranoplanus denizden kalkmış ve uçmayı başarmıştı. 100 metre uzunluğunda, 544 tonluk dev uçak, 10 tane Dobryin VD-7 turbojetle donatılmış. Denizden iniş ve kalkışı ise radara yakalanmayacak şekilde tasarlanmış.

Soğuk savaş döneminde prototip olarak geliştirilen Ekranoplanus'tan haberdar olan CIA'nın eline geçen görüntüleri için o dönemin yetkilileri "Gerçekten korkutucu, düşmanı sindirecek bir görünüme sahip" demişlerdi. İşte bu iki "canavar" bugün yeniden gündemde.

117.jpg

118.jpg

119.jpg

kaynak:HÜRRİYET

Link to comment
Share on other sites

cvp yazıyım derken arkadasa tsk etık her neyse gercekten cok ılgınc yapıtlarda bulunuyorlar yapana helal olsun demekten baska bırsey gelmez elımızden ayrıca paylasım ıcın tskler

Link to comment
Share on other sites

Rusya gibi ülkelerin bu tarz çalışmaları normal düşmanlarını düşününce hak veriyor insan. Başta a.b.d. ve avrupa adamlara kıl. Ama ne olursa olsun Yurtta Sulh Cihanda Sulh. Silahlara degilde Dünya insanlarına yatırım yapılmalı.

Link to comment
Share on other sites

Adamların düşmanı fazla yapıyorlar..Evet ama bir düşünce daha gelmiyor değil akıla: Adam savaşta bu denli devasa uçakları kullanacak olmaları demek; Savaştıkları ülkelerin askerlerini psikolojik baskıya uğratmaları demektir..Yani zaten askerler bu uçaklardan 4-5 tane görse korkudan ne yapacaklarını şaşırırlar :) Heleki uçan daire şeklinde yaparlarsa 5 dakikada işgal sonra çay keyfi yaparlar :)

Tamamen psikolojik baskıya dayanan bir yapıt olacak bence..Ayrıca güdümlü füze olursa manevra'ya gerek kalmaz, bunu diyen arkadaşa katılıyorum :)

F-16 bunun yanında sinek gibi kalır fakat F-16 saldırılarıyla bu uçağı devirebilmek mümkündür..Bunun artı bir özelliği aşırı şekilde cephane taşıyabilecek olması...ve istedikleri an asker çıkartırlar bu uçaklarla..Allah bizim ülkemizi korusun.ve diğer tüm ülkelerdeki savaşlar da durulur inşallah..

Link to comment
Share on other sites

UFOyuda onlar mı yapmış (: F16 güzel bir uçak ama eskidi artık şimdi daha gelişmiş uçaklar yapılıyor ve hız hareket hedef kitleme vs.. mühendislikleri daha gelişmiş. nolcak israil bize yine 10 yıllık bir uçak daha satar.İnsansız insanlı maymunlu çilekli diye gazlarlar içeriğinide gizlerler sonrada terör temizlendi diye manşet yapar basın.

Ruslar silah yönünden gerçekten iyi bir ülke Bknz. Lord Of Wars ( Nicolas Cage) uçak yönünden şu kadarını söyliyim Irak savaşında Iraklılara bir cihaz satmışlar Amerikaya karşı. cihazın görevi düşman tanklarından çıkan mermiye yön şaşırtmak. E tabi bir müddet Amerika nasibini almış bu cihazdan...Bunu göz önüne alırsak eğer rusya savaşa hazırlanıyorsa yada hazırlatıyorsa! umarım işin içine girmeyiz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...