Jump to content

Ram Le Ilgili Problemim Var


ceditli_55

Recommended Posts

Slm ben 667 mhz lik 1er gblik 2 tane ram kullanıyorum

bi arkadaşımdan ram almaya karar verdim fiyatıda uygundu ama bi sorum var

ondan alacağım 1er gb lik ram ler 800 mhz miş

kullanırken herhangi bir sorun olurmu ?

ilgilenenlere teşekkür ederim

Link to comment
Share on other sites

bu ramleri birlikte kullanmaya çalışırsanız eğer anakartınız 800 mhz rami destekliyorsa bütün ramler 667 mhz hızında çalışır bir sorun olmaz bende daha önce 800 mhz ram ile 533 mhzlik ram kullandım ama anakartın desteklemesi cok önemli

Link to comment
Share on other sites

BENCE FARKLI RAM TAKMAN SAKINCALI OLUR CUNKU ANAKARTIN DESTEKLER VE SONRA HIZDAN DOLAYI İŞLEMCİ VE AKRAN KARTINA ZARAR VEREBILIR ORNEKLE ACIKLAYIM SANA ONUNE 2 KOYUN VERSELER SEN ONU 10 DAKIKADA YERMISIN BUDA ONA BENZER DUSUN VE KENDINI RİSKE ATMA :shok:

Link to comment
Share on other sites

BENCE FARKLI RAM TAKMAN SAKINCALI OLUR CUNKU ANAKARTIN DESTEKLER VE SONRA HIZDAN DOLAYI İŞLEMCİ VE AKRAN KARTINA ZARAR VEREBILIR ORNEKLE ACIKLAYIM SANA ONUNE 2 KOYUN VERSELER SEN ONU 10 DAKIKADA YERMISIN BUDA ONA BENZER DUSUN VE KENDINI RİSKE ATMA B)

İŞLEMCİ VE AKRAN KARTINA ZARAR VEREBILIR.

çok sacma ram değiştirince cpu su yanan birini tanımıyorum (2.el malzeme alımında calıştım)

arkadaşım ram markaların iiysi twinmos kingston vs.. guvenle alabilirsin almadan once test et butun ramlere yukle ramleri buyukten kucuge tak bu arda anakrtın 800mhz yi destekliyorsa tum bellekler calışır yanlız sistemdeki en dusuk ram hızında yanlız markasız no name lerde farklı marka kullnama ama markası iise alabilirsin. Oyle cpu yanar anakartın yanar yok ole bişiy guvenle deniyebilirsin.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım ram cpu ya nasıl yuklenir ha overclock yaparsan cpu ısısını arttırırsın ama rami deiştiğin için ısınmaz o.c. yaptıgın için ısınır ısınır diorum cpu yanmaz cunku default olarak 85 derceyi kecince bios koruması devreye girer sistemi kapatır anca core voltage ı fazla artırısan cpu zarar gorur gerci yeni anakartlar korumaya alır açmaz ama yada regulede sorun cıkarsa cpu zarar gorur cpu en zor bozulan parcadır. Ramde sorun olursa anakart acmaz yada hata verir kararsızlık olursa sistem yavas calışır sistem cokmesi ve mavi ekran olur ha voltajlarda sorun cıkarsa soket yuvası yanar regule entegreleri yanar ama cpu ile alakası yok cpu ile ram arasında guney koprusu var ikisinin reguleside ayrı ustelik (regule=calışması için gereken DC voltajın uretildeği devreler)konu kapanmıştır

Link to comment
Share on other sites

Ben eski kullandığım sistemde ram ve cpu votajını artırarak o.c. yapmayı denedim sistem bu değerlerde çalışamadığı için sistem açılmamıştı veya açılsada stabil olmuyodu ayrıca cpu yakmak okadar kolay değil p4 işlemcimin ile 94 dereceyi gördüm meğer fan bozulmuş biostan sistem ısında reset atmakta kapalıydı ama işlemci hala çalısıyo sorun yok yani bir ram takarak sistemi bozamazsın baya uğraşman gerek B)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...