Jump to content

Hdd Bölümmüm Arada Kayboluyor


pm204

Recommended Posts

arkadaşlar 250 gb hdd var 4 parçaya bölük E:sürücüm 100 gb vede filim arşivlerim var 3 kez oluyor pc açıyorum e: sürücüsü yok disk yönetiminde boş alan olarak görülüyor hızlı format atıp dosyalarımı kurtarıyorum ama bu 3 kez oldu 1 ay gidiyor kendi kendine oluyor neden kaynaklanabilir acaba

Link to comment
Share on other sites

merhaba

harddisk ler parttion manasında çok fazla bölümlemek tavsiye edilmez. ama özellikle XP kurulu çalışacaksanız 2 ye bölümleyiniz.

XP kurup birazda program yükleyecekseniz 10gb-25GB arası bir bölüm size yeterli gelir. 10gb alt limit ki özellikle 256mb ram var ise.. daha azı performans sıkıntısı yapar bölümlenmiş disklerde.

Şimdi.

Diski özellikle Norton Partition Manager gibi bir yazılım ile Live CD kullanarak bölümleri tamamen silmenizi. ve 1 bölüm olacak ve o bölümde aktif bölüm olacak şekilde yapılandırınız.

Bu işlemi disk markasına göre sitesinden bu tür işleri yapan yazılımlar ile de yapabilirsiniz.

Ama konu şu.. 1 bölüm olacak.. başka birşey olmayacak şekilde öncelikle herşeyi silin. Apply tuşu ile yapılan işlemleri onaylayıp silmesini bekleyin.

Sonra XP yi yüklerken actigimiz 1 parça bölümü silip tüm disk boyutunu görün ve Create.. Bölümlendir (C olarak) ile disk boyutunu mesela.. 12396 gibi bir boyut veriniz. kalan kısmı da tekrar bölüm açınız ve tüm alanı 2. bölüm (D) . olarak boyutlandırın.

C üzerine geri gelip kurulum işaretleyip. Hızlı NTFS formatı seçerek kurulum yapınız

XP kurulumu bittikten sonra D yi Hızlı Format ile biçimlendirin.

Bunun haricinde birşey ile karşılaşırsanız.. Konuyu aşamaları detaylı olacak şekilde tekrar sorun

Eğer hala veri kaybı yaşıyorsan.. O zaman Kasa nın güç sistemi veya anakartın güç sistemini.. kablo bağlantılarını dikkatlice kontrol et..

Disk yapısı bozulmaları genelde güç sisteminden kablo bağlantı sorunlarından oluyor.

Aslında bu kontrolü format dan önce yapman çok çok çok faydalıdır.

Başarılar

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...