Jump to content

Tek Kablodan çok Iş


muti07

Recommended Posts

135497.jpg

Elektrik kabloları üzerinden gelen sinyallerle televizyon, telefon, radyo ve internet gibi sistemler çalıştırılabilek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilimin gelişmesinin teknolojik alanlarda her geçen gün yeni bir buluş ve gelişmenin zeminini hazırladığını belirtti.

Gelişen teknoloji sayesinde mevcut elektrik hatları üzerinden internet platformu yayıncılığı (IPTV), internet, telefon ve benzeri sistemlerin veri aktarılmasına olanak sağladığını ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:

''Powerline Communication (PLC) denilen bu sistem sayesinde yüksek hızlı veri transferi yapılabilecek. Böylece elektrik kabloları üzerinden gelen sinyallerle evimizde televizyon izleyip radyo dinleyebileceğiz. Telefon görüşmesi yapıp internet kullanabileceğiz. Tüm bunlar için de ayrı ayrı kabloların döşenmesine gerek kalmayacak. Kablo kirliliği ortadan kalkmış olacak.''

Yerlikaya, PLC sisteminin halen Rusya, Kore, Tayvan gibi bazı ülkelerde test çalışmalarının yapıldığını, bu sistem sayesinde network inşa maliyetlerinin düşeceğini, veri aktarımının daha hızlı ve kaliteli olacağını bildirdi.

-''SİSTEMİN TÜRKİYE'DE DE HAYAT GEÇİRİLMESİ MÜMKÜN''-

Türkiye'de de elektrik sistemlerinin büyük kısmının yer altına alınarak modern hale getirildiğini anımsatan Yerlikaya, ''Dolayısıyla da bu sistemin Türkiye'de de hayata geçirilmesi kolay ve mümkün. Sistemin Türkiye'de de hayata geçirilmesi halinde ilave hata gerek olmadan tek hat üzerinden kaliteli ve hızlı veri aktarımı sağlanabilecek. Hat döşeme maliyetleri düşecek'' diye konuştu.

Yerlikaya, kablolu TV'nin Türkiye'de çok gelişememesinin sebeplerinden birinin de hat döşeme maliyetlerinin yüksekliği olduğunu, dolayısıyla PLC sisteminin hayata geçirilmesi halinde altyapı maliyetlerinin de en alt seviyeye düşürülebileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Yerlikaya, PLC sistemiyle telefon, internet, televizyon, teleworking (uzaktan çalışma sistemleri), teleshopping gibi sistemlerinin çalıştırılabileceğini sözlerine ekledi.

kaynak:AA

Link to comment
Share on other sites

bu ne yaw.bana hep zararı var bunun.

1-net fiyatı bu çalışma ile artar(neden olarak tabikide kullanılan malzemeyi gösterirler.bizde bunu yemek zorundayız.

2-hackerler ayvayı yedi.

3-tek merkezden kontrol altına alınacağı için netten türkçe mp3 ve ilm indirmek hapse girmek demek olacak.

Link to comment
Share on other sites

O kadar kötümser olmamalıyız bence..

sonuçta yeni bi teknoloji.

uzun süredir bunu takib ediyorum ve bence her yönü ile kullanıcının yararına.

mp3 içinse..

youtube den flv olarak izlediğim klibin ses dosyasını mp3 yapıyorum işe yarıyor ve kalitedeiyi yani.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar size şaka gibi gelecek ama şu an ingilterede bu sistem kullanılıyor amerikanın bir eyaletide pilot bölge olarak seçilmiş londradan leptop aldım kuzenim dedi neti elektrik kablosundan kullanıyorlar,CIA yeni cyber teknoloji ve ajanlık için geliştirmiş diye okudum bi kaç forum sitesinden...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...