Jump to content

Temassız Kredi Kartı Teknolojisi


candemiruzun

Recommended Posts

20090125022240_paypasslogo2.jpg

Akbank ile MasterCard® PayPass? kredi kartında işbirliği yapıyor.

Temassız kart teknolojisine sahip kredi kartı MasterCard® PayPass? yakında Akbank müşterileriyle buluşacak. Türkiye'nin yenilikçi gücü Akbank'ın en yaygın kredi kartı Axess, MasterCard PayPass öde - geç teknolojisine kavuşuyor.

İlk aşamada gençlere yönelik Axess Exi26 ve Axess sahibi Akbank çalışanları için basılan ve Sabancı Center çevresindeki işyerlerindeki kullanılacak olan MasterCard PayPass öde - geç sisteminin kısa sürede Akbank?ın diğer kredi kartı ürünlerine uygulanması hedefleniyor. MasterCard PayPass sahibi Akbank müşterileri pilot uygulamanın ardından günlük hayatlarının birçok alanında kendilerine sağladığı kolaylıklardan faydalanabilecekler.

35 YTL'nin altındaki alışverişlerde şifre ve imza gerektirmeyen temassız kredi kartı MasterCard PayPass, kullanıcıları bozuk para taşıma ve imza atma zahmetinden kurtarıyor. Kartın pilot uygulamasının tamamlanmasının ve yaygınlaştırılmasının ardından isteyen tüm Akbank müşterileri ulaşımdan fast food restoranlarına, yiyecek içecek otomatlarından sinemaya, otoparka kadar birçok alanda MasterCard PayPass'in hız ve kolaylığından faydalanabilecek.

Akbank ile MasterCard PayPass Yaygınlığı Artacak

Akbank ve MasterCard PayPass işbirliği sonrası Türkiye'de MasterCard PayPass kabul eden iş yeri sayısının ve öde-geç teknolojisine sahip kredi kartları sayısının hızla artması bekleniyor.

Akbank'la yapılan işbirliğiyle ilgili konuşan MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçelen İmece "MasterCard PayPass, imza ve şifre gerektirmemesi ve bozuk para taşıma derdini ortadan kaldırması ile günlük hayatın temposuna uyan bir kredi kartı. Bu yeni teknolojiyi Türkiye'nin en büyük bankalarından Akbank'ın müşterileri ve üye işyerleriyle buluşturacak olmaktan çok memnunuz. Akbank MasterCard PayPass kartlar, bu teknolojiye sahip tüm kartlarımız gibi, dünya çapında Paypass'ın geçerli olduğu 135 bin satış noktasında kullanılabilecek" dedi.

Akbank Kredi Kartlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mine Könüman ise "Akbank pilot uygulama sonrasında bu teknolojiyi tüm diğer kredi kartı ürünlerine de uygulayıp müşterilerinin kullanımına sunarak küçük tutarlı alışverişlerin yapıldığı tüm pazarlardaki gücünü artırmak için çalışmalarına devam edecek" dedi.

MasterCard PayPass 135 Bin Satış Noktasında Geçerli

MasterCard PayPass şu anda dünyada 135 bin satış noktasında kullanılıyor. Son rakamlara göre dünya çapında 44 milyonun üzerinde MasterCard PayPass kart bulunuyor. MasterCard PayPass'in dünyada olduğu gibi Türkiye'de de özellikle ulaşım alanında yaygınlaşması bekleniyor. Kasa önü kuyruklarına rastlanan ve hızın önem kazandığı zincir marketler, fast food restoranlar, büfeler gibi yerlerde esnek ve güvenli çözüm sağlayan MasterCard PayPass, ayrıca dünyada birçok stadyumda kapı girişlerinden stad içi satış noktalarına kadar birçok alanda yer alıyor. Avrupa'da ilk MasterCard Paypass uygulamasını gerçekleştiren ülke olan Türkiye, bu konuda öncülüğünü korumaya devam ediyor.

veteknoloji.com[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...