Jump to content

Asus P5q Deluxe Crossfire+physx


BCBC

Recommended Posts

Selamlar;

Biraz araştırdığıma göre, P45 anakartlarda; "Ati ekran kartı + Nvidia PhysX destekli ekran kartı" kombinasyonu PhysX destekli oyunlarda ve yazılımlarda kullanılabiliyormuş. Aynı şekilde; "Nvidia ekran kartı+Nvidia ekran kartı" da örneğin; görüntü kartı olarak bir 9800GTX+ ve PhysX kartı olarak da 9600GT kombinasyonu da kullanılabiliyormuş.

Yalnız XP'de normal bi şekilde iki kart sistemde tanınırken, Vista'da tek monitöre hem DVI'dan, hem de VGA'dan bağlantı kurulup Masaüstü genişletilmesi gerekiyormuş. Windows 7'de ise sorunsuz çalışıyormuş.

Benim merak ettiğim;

1. Asus P5Q Deluxe anakartta 3 adet PCI-E yuva var. Bunlardan iki tane yuva Crossfire 8X+8X olarak çalışırken, 4X olan diğer yuvaya acaba 1 adet PhysX destekli Nvidia ekran kartı takılıp, oyunlarda PhysX destegi bu kart üstünden yapılabilir mi?

2. Yine Asus P5Q deluxe anakartı, 16X PCI-E olarak herhangi bir kart görüntü (Ati ve ya Nvidia) ve 4X yuvası da bir PhysX destekli Nvidia kart ile kombine edilerek kullanılabilir mi? Bu durumda görüntü kartı 16X ile, PhysX görevi gören diğer kart 4X modunda mı çalışacaktır, yoksa; her ikisi de 8X+8X modunda mı çalışacaktır?

Bu konuda bilgisi olan ve ya denemiş olan birileri var mı acaba? Saygılar...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...