Jump to content

Editlenmiş Boot Ve Kurulum Ekranındaki Hata?


gece_sisi

Recommended Posts

Forumlarda anlatıldıgı şekilde Boot ve Kurulum menüsünü editliyorum.Kurulum menüsünü editlerken program ile deniyorum gayet güzel çalışıyor.Aynı şekilde boot ekranınıda Tune Up ile editleyip sisteme kuruyorum ve çalışıyor.

Fakat iso yapıp kurmak istedigimde windows kurdan çıkıp PC reset attıktan sonra boot menüsü çalışıyor ve tam kurulum menüsüne gelince hata verip mavi ekran çıkıyor.

Hata ise onarılmaz sistem hatası diyor.

Sadece kurulum ekranını editliyorum yine aynı hata.Bu sefer sadece boot ekranını editliyorum yine aynı hatayı veriyor.Bu editlemeleri yapmadıgımda ise gayet sorunsuz kuruluyor.

Acaba sebebi ne olabilir?

Link to comment
Share on other sites

TOYGAR Hocam setupldr dediginiz hangi dosya oldugunu bilmiyorum.Hocam benim yapmak istedigim editledigim kurulum ekranı (winntbbu.dl) ile boot ekranını (ntoskrnl.ex) CD ye gömmek.Ama hata veriyor.

Hadi kurulum ekranından vazgeçtim,sadece boot ekranını gömerek hatasız kurulum yaptırmalıyım.Yani CD yi kurdugum andan itibaren editledigim boot ekranıyla açılmalı.

Her ikisini de yaptım hata verdi.Tek tek denedim yine hata veriyor.CD kurdan çıkıp PC restarty yaptıktan sonra editledigim boot ekranı ile açılıyor ve kurulum menüsüne geçemiyor.

Link to comment
Share on other sites

Valla boot ekranı resmen lanetli bölge barış abinin dediği gibi.

En ufak bir işlemde bile 35.dkda mavi ekran alma ihtimaliniz çok yüksek.

Kurulum ekranından kastınız setupldr.bin ya da usetup.exe düzenlemesiyse oralar da hassas bölgeler.Bir yerde yanlışınız olabilir ama bilemeyeceğim.

Winntbbu ise onun yüzünden mavi ekran alanı hiç görmedim.Başka bir şeydir.

Link to comment
Share on other sites

morning usta boot ekranını hazırlarken hata yaptıgımı sanmıyorum.TuneUp ile yapıp sistemimde deniyorum çalışıyor.Katılımsız XP dede hata yaptıgımı sanmıyorum.Çünkü aynı işlemleri boot ekranı eklemeden yapıyorum hatasız kuruluyor.Anlamadım gitti.Kurulum ekranındada aynı hatayı yapıyor.Hatta Logon ekranınıda edit yapıp CD içine attım.Ondada hata verdi.Bende Logon ekranını OEM içine attım oldu.Ama boot ekranı bu şekildede olmadı,illa windos boot ekranı ile açılıyor.

Çok saool morning usta ilgilendigin için...

Link to comment
Share on other sites

TOYGAR usta.İstedigin link aşagıda.Boot ekranı resmi ve hazırladıgım ntoskrnl.ex_ dosyasınıda gönderiyorum.Hocam bide sen bak zahmet olmazsa.

İlgilendigin için teşekür ederim....

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Boot ekranı hariç diğerlerinin anlatımı zaten var. Doğru şekilde yaparsnız sorun olmaz. (boot ekranı hariç, onun özel durumu var)

Ancak boot ekranı için yazanların hiçbirine inanmayın zar zor olsa bile sorunlara yol açabilir..

Driver.cab içindeki dosyalar ve renk paletleri hakkında bilgisi olan olmadığı için tuneup ile falan zorlama yöntemlerle boşuna riske ediliyor. Yabancı forumlarda hazırlanmış addonlar haricinde sorunsuz boot ekranı görmedim ben.

Çıksın biri gerçek bir addon yapsın o zaman inanalım. Ben iddia etmiyorum yapamadım ve bıraktım. O eklentiler gibi yap(a)mayanlar ise sağolsunlar bişeyler paylaşıyorlar yeri gelir yapılabilir ama yapamayan insanları da sen beceremiyorsun diye suçlamasınlar, yazılanlar doğru sorunlu oluyor olsa bile. O dosyalar Xp için boot ekranından çok daha fazla işlem için önem arz etmektedir, bilmeden oynamayın. Kurulum hatasız da olabilir, ancak o zaman bile bilgisayardan bilgisayara değişiyor, bazılarında hazırladığımız boot ekranı çıkıyor, bazılarında normal xp ekranı çıkıyor ne hikmetse. Değişken. 4 çekirdekli işlemcilerde ise ölümcül olbiliyr diyen var ancak bunu ben denemedim. Denemediğim bişeyi de iddia etmem. Kendi bilgisayarında (hatta sanal makinede!) sorunsuz oluyor diye, olmuyor diyenleri beceriksizlikle suçlamasın kimse. Zaten anlatılan tuneup yöntemi çocuk oyuncağı. Keşke o kadar kolay olsa :( İyi forumlar..

Link to comment
Share on other sites

barış usta'nın da dediği gibi boot ekranının değiştirilerek kullanılması konusunda (TuneUp olayı dışında)yazılanlar pek inandırıcı değil.O hayalet konusunda daha önce başımdan geçen maceralı işlemler konusunu açmıştım.Bir incele istersen

http://www.tnctr.com/index.php?s=&showtopic=67656&view=findpost&p=316791[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekür ederim.

Bir arkadaşımızın verdigi (ismini ve nerden aldıgımı unuttum.Bu forumdan ama) nlite ile eklenir cab halinde vista boot ile sorunu geçici olarak hallettim.Gerçi boot ekranında yeşil animasyondan başka birşey yok ekran simsiyah ama tam benim istedigim sayılır yinede!Çünkü o windows yazılı boot ekranından iyidir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...