Jump to content

Etli Ekmek


Sirius

Recommended Posts

konya-etli-ekmek.jpg

etli_ekmek_740.jpg

kutsalfg9.jpg

Malzemeler

5 Su Bardağı Un

2.5 Su Bardağı Su

1 Tatlı Kaşığı Tuz

İç Malzemesi

500 gr Kıyma

2 Soğan

Karabiber , Tuz

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemeğin Tarifi

Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın.

Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.

İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin.

Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.

cok sevdigim yemekler arasında ilk sırada helede konya da yemek başkadır bozkır havasıyla iyi gider

Link to comment
Share on other sites

Evet. Konyanın Etli ekmeği çok güzeldir.

Ama inan, Gaziantep in Etli Ekmeği kadar lezzetli ve enfes olamaz.

Yöre tutmuyorum. Ben Ankara lıyım. Ülkemizin hemen her yerine gittim. Nasip olmadı Ege yi göremedim. Ama Etli Ekmeği Antepde yiyeceksiniz. Olur elbet bir gün antep den katılan. Derki sizlere, Kasap a deriz 6 kişilik, yanındaki fırına kasaptan giderken malzemeler şaşar kalırsınız benim gibi. :( Cam vurulur. Fırın açılır. 6 tane derler. Her biri 80 cm olan Etli Ekmek çıkar.

Bana sorduklarında 1 tane yetermi diye? 2 tane getirin demiştim. Yanımdaki kişiler 1 taneyi zor yersin dediler. (Onlar 2 kişi 1 tane söylüyorlarmış orada) Gelen küreğin 2 metre, üzerindeki 80cm lik pidenin yarım olduğunu duyduğumda dha çok şaşırmıştım.

Neyse afiyet olsun. Şimdi mutfakda ne varsa onu yemeliyim. Açıktım yine yaw. :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...