Sirius Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Malzemeler 5 Su Bardağı Un 2.5 Su Bardağı Su 1 Tatlı Kaşığı Tuz İç Malzemesi 500 gr Kıyma 2 Soğan Karabiber , Tuz 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Yemeğin Tarifi Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın. Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın. İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın. cok sevdigim yemekler arasında ilk sırada helede konya da yemek başkadır bozkır havasıyla iyi gider Link to comment Share on other sites More sharing options...
alioren Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 gonyalı arkadaş anlatıp dururdu bende çok merak ederdim nasıl bişey diye teşekkürler hanıma yaptırayım hemen Link to comment Share on other sites More sharing options...
ottomandozer Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 pideye benziyor Link to comment Share on other sites More sharing options...
neffeno Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Her yemek yerinde yenmeli gel Konya'ya gel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
serkanucar35 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Valla Hastayım 1 Aydır Yemek Yiyemiyorum Hele Et Canım Çekti Valla Link to comment Share on other sites More sharing options...
neffeno Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Ben de hastasıyım. Özellikle Havzanın etli ekmeğine. Konyanın en meşur etli ekmekçisidir. 7/24 açık. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaos1313 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 bencede pideye benzio ama nasıl uygun(suitable)görürsen... :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
oca57 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 aksamla gozumuz gonlumuz doydu yanı bırgun konyaya yolum duserse mutlaka tadına bakarım.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onurlu__savaşçı_20 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 bildiğmiz lahmucun işte ne var bunda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machavel Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Gonyalı oldugum için haftada bir felan yerim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
battlecry Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 ya her yörenin adlandırması farklı! şu değilmi diye sormayın. pide,lahmacun,etli ekmek... ne derseniz işte... şimdi katmer desem 1000 tane farklı yemek söylersiniz adı katmer olan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator sk8er_boi Posted January 24, 2009 Administrator Share Posted January 24, 2009 Etli ekmek pide değildir. Bir fenomendir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector1 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Evet. Konyanın Etli ekmeği çok güzeldir. Ama inan, Gaziantep in Etli Ekmeği kadar lezzetli ve enfes olamaz. Yöre tutmuyorum. Ben Ankara lıyım. Ülkemizin hemen her yerine gittim. Nasip olmadı Ege yi göremedim. Ama Etli Ekmeği Antepde yiyeceksiniz. Olur elbet bir gün antep den katılan. Derki sizlere, Kasap a deriz 6 kişilik, yanındaki fırına kasaptan giderken malzemeler şaşar kalırsınız benim gibi. Cam vurulur. Fırın açılır. 6 tane derler. Her biri 80 cm olan Etli Ekmek çıkar. Bana sorduklarında 1 tane yetermi diye? 2 tane getirin demiştim. Yanımdaki kişiler 1 taneyi zor yersin dediler. (Onlar 2 kişi 1 tane söylüyorlarmış orada) Gelen küreğin 2 metre, üzerindeki 80cm lik pidenin yarım olduğunu duyduğumda dha çok şaşırmıştım. Neyse afiyet olsun. Şimdi mutfakda ne varsa onu yemeliyim. Açıktım yine yaw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elusive Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 vall samsunda aynını yapıyolar. açık pide diyoruz biz buna :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ates_bey Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Sivas'ta günlük yediğimiz şeylerden biridir kendisi. Helede domatesi sardınmı içine offff. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector1 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Olsada yesek. Mutfaktakiler kesmedi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.