Jump to content

Bilgisayarım Açılmıyor (uzman Arkadaşlar Yardım)


hayathaber

Recommended Posts

arkadaşlar

merhaba öncelikle bu konuyu site yöneticilerin ve uzman arkadaşların yardımcı olacakları ümidiyle yazıyorum.......

bilgisayarım yaklaşık bir sene önce servise gitti serviste tnctr xp pro. yüklenmişti tabii ben doğal olarak orjinal cdimin yüklenmesini talep ettim servisteki bir arkadaş bana kullan bir sorun yaşarsanız yeniden format atarız dedi fakat bu bir senelik zaman zarfında herhangi bir sorun yaşamadım.ve memnun kaldım

3 gün öncesi windows kapanış sırasında güncelleme yaparken elektrik kesintisi yaşadım,daha sonra kesin emin olduğum kullanıcı adım ve şifremle giriş yapmaya çalıştım fakat sisteme giremedim.bunu takiben login now şifre kaldırma programıyla şifreyi kaldırmayı denedim şifre kalktı fakat kullanıcı adı paneli yine karşıma çıktı tamam deyip sisteme giriş yapmaya çalıştım fakat yine girmedi (güvenli modda da aynı sorunu yaşadım)

sonra xp cdisiyle formattan kurtama bölümünü seçerek adım adım ilerledim fakat kurulum tamamlanmadan bilgisayar kendiliğinden kapandı.sonra komple format atmaya kalktım kurulum cdsi xp kurmak için seçili alanlardan birini seçin kısmına geldiğinde maalesef seçili alanlarda disket yok yazısı çıktı sonra ekrana mavi bir uyarı yazısı malum hepinizin bildiği windos bir hatayla karşılaştı diye başlayan yazı.

sonra başka bir bilgisayarda hard diski incelemeye çalıştım fakat bende açılış ekranı ve kullanıcı adı isteyen panele kadar ilerleyen sistem o bilgisayrda açılışta direk mavi ekranla açıldı

evet arkadaşlar detayları anlatırsam yardımcı olacak arkadaşların işlerini kolaylaştırrım ümidiyle böyle uzun yazdım şimdiden teşekkürler kolay gelsin.........

Link to comment
Share on other sites

Disket yok diyorsa hdd sata yada ıde kabloları görmüyordur.

ama birde su var anakart ın raid dedigimiz sistemide görmeye bilir.

eger sata xp bulabilirsen sata sürüleri gösterebilecek işin kolay olucaktır.

bulamazsan eger yine çözüm var.

anakartın sitesinden sata driverini diskete atıcaksın ve başlangıç. disketi yaratacaksın MsDos da.

data sonra kurarken F6 ta basıcaksın sata sürüleri göstermen için orda windows veri tabannda okursan yaparsın eminim bundan.

buda çözüm deilse eger hdd gönder servisine yenisini talep et.

Arkadaşım bunları karışık yazmış olabilirim.

Yazım hatarından dolayı özür dilerim 48 saat dir uyumuyorum tamir yapmaktan. Gözlerim tamamen inflak etmek üzere

[email protected] adresine mail atarsan daha geniş bir kurulum bant ı anlatabilirim sana

bu mail aynı zamanda windows live messenger dır.

Link to comment
Share on other sites

hdd nin başka pcde hata vermesi olayı normal cunku o hdd senn anakartın ustunde bulunan bileşenlerin driverları ve programları yuklu baska bi anakartta bu hata normal..

ama sana format tavsiye ederim once bu hdd ni o diğer pc ye tak ve 2. hdd olarak biostan ayarlar kendi hdd'nde windows dizininde yedek alıcagın dosyaları yedekle sonra cıkar kendi pcne tak forumda bir cok başarılı windows war (ozellikle Barıseven Ve Mornin arkadasların xplerini tavsiye ederim benm favorim Freshxp ultradır) onlardan birini kur sorun kalmayacakdır hem cok rahat ve temiz olur hemde daha saglıklı :warning:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...