Jump to content

Windows 7'deki Komplo Teorisi


morning

Recommended Posts

Windows 7'yi kurdunuz, denediniz beğendiniz. Mojove deneyine hoş geldiniz.. Windows NT'den Windows 2000'e geçtiğim zaman, bir OH BE! çekmiştim. Ferah, çok güzel ve detaylı bir işletim sistemi vardı artık. Windows 9x serisi gibi ev kullanıcılarına hitap ettiği söylenen sistemlerden çok daha sağlamdı zaten NT 4.0, Windows 2000 ise üstüne resmen devrim sayılır nitelikteydi.

Ama Windows 2000 Proffessional ve Windows 2000 Server sürümleriyle, ev kullanıcısına nerdeyse hiç hitap etmedi, sevilmedi. Genellikle iş yerlerinde kaldı bu sistem... Tanıdık geliyor mu bu hikaye yakın zamanda örneklerinde?

Birden XP çıktı 2 sene sonra. O da ne? Getirdiği yenilikler nerdeyse yok gibiydi Windows 2000'in üstüne. En büyük fark Luna teması ve ikonlarının değişikliğiydi. Zaten sürümden de anlamak gerekirdi. Windows 2000, Windows 5.0'dı ve Windows XP aslında Windows 5.1'di. Yani major bir sürüm değişikliği asla olmadı. Hatta o sıralar XP'sini yeni kurmuş donanımcı bir arkadaşım, "Ne demek değişiklik yok ya, baksana tüm donanımlarımı tanıyor". Doğal değilmiydi, 2 sene sonra çıkmış bir sistemin daha çok sürücü içermesi? Ama anlatamadım, o hep Luna'da takılmıştı.

Ama insanlar hep XP'yi hatırlayacak çünkü ev kullanıcılarına ayrı sürümler çıktı.

Şimdi gelelim Vista'ya... Vista major bir sürüm. Yani Windows 6.0, bir çok değişiklikler vardı alt sistemde. Doğal olarak yeni sürücüler, yeni programlama metodları ve yeni sürüme özel yeniliklerle geldi. Yani pek çok bilgisizin tabir ettiği gibi bir "Windows ME" değil Vista. Kernel tamamen değişmiş, kullanış biçimi tamamen değişmiş yepyeni bir sistem. Doğal olarak alışkanlıklarını değiştirmeye üşenenler için bir dart tahtası oldu Vista. Linux da kullanan biri olarak UAC beni asla rahatsız etmedi. Hatta olmadığı için şaşırıyordum, en azından her seferinde Root şifresi sormuyordu.

Bkz.

http://www.chip.com.tr/blog/selcuk/Vista-RAM-imin-hepsini-yiyor_235.html[/CODE]

Sadece psikolojik bir refleksle kitlelerin Vista'ya antipati duyması gayet doğal. Kitleler yeniliklere kolay adapte olamazlar, olabilmeleri için de uzun bir süre gerekir. [b]Ayrıca tüm yazılımcılar bilir ki, geçmişe dönük tam "uyumluluk" sağlamaya çalışırsanız, o yazılım çok hantal olur bir süre sonra[/b], eğer bu işletim sistemiyse, yazılımcılar hep eski kodlardan yazarlar.

Microsoft da bunu görmüş olacak ki, bir [b]Mojove[/b] deneyi gerçekleştirdi. Hali hazırda forumlarda, sağda solda okuduklarından dolayı Vista'dan nefret edenleri bir araya topladı. Yeni bir işletim sistemi geliştirdiğini duyurdu. Onlara test ettirdi, gayet memnun kaldıkları işletim sisteminin nefret ettikleri Vista olduğunu öğrendikten sonra deneklerin şaşkınlığı görülmeye değer.

Kısa keselim. [b]Windows 7[/b], aslında [b]Windows 6.1[/b] sürümüyle çıkacak olan bir sistem olarak lanse edildi. Yani [b]Windows 2000 ile Windows XP arasındaki fark neyse o[/b]. Stabilite kontrolleri, arabirim değişikliği, belki son çıkan Vista sürücüleri. O kadar. Bu da bana aslında [b]şu komplo teorisini çağrıştırıyor...[/b]

Windows Vista'ya duyulan antipatinin aslında tamamen "duygusal" olduğunu Microsoft da farkında. 5 senedir alıştıkları sistemi ve bu sisteme göre düzenlenmiş donanımı bırakıp yenileşmeyi kimse istemiyordu.

[b]Peki ya Windows 7 Beta aslında bir Mojove deneyiyse?[/b] Ya Microsoft 2009 sonunda çıkıp, "Aslında kullandığınız Vista SP3'tü" derse, ne olacak? İnsanlar sevmiş oldukları Windows 7'den nefret mi edecekler? Tabii ki ticari geçmişe baktığınızda XP için de böyle bir şey söylenmedi. XP de aslında bir Windows 2000 yamasıydı aslında.

Şu anda kullandığınız [b]Windows 7[/b] aslında [b]Windows Vista'nın tek bir servis paketi olabilecek kadar sınırlı.[/b] Donanım bazında kernel değişikliği yok, kararlılığı ise Windows Vista'nın SP1 ile arasındaki fark kadar bile değil. O yüzden Vista SP1 ile arasında hız olarak herhangi [b]Internet Explorer 8[/b] haricinde kayda değer bir fark yok aslında. Tüm Vista sürücüleri tamamen çalışıyor ve UAC'yi ayarlıyorsunuz. Yani Windows 7, şimdilik bir gözden geçirme sürümü. Asıl sürümde çok daha fazla fark beklemiyorum açıkçası.

Yani üzülerek söylemek istiyorum okurlarımıza:

[b]Eğer Vista'yı sevmiyorsanız ve Windows 7'yi sevdiyseniz, aslında bir Mojove deneyindesiniz. Kullandığınız aslında Vista'nın kendisi [/b]

Ben mi?

Tabii ki Windows 7'ye geçeceğim. Yeniliklerle inatlaşma bize çok zaman kaybettirdi, yine de İbrahim Mütefferika sağolsun...

-------------------------------------------

Not : Yazı alıntıdır. (Haber olmadığı için buraya açtım)

[CODE]http://www.chip.com.tr/blog/selcuk/Windows-7-deki-Komplo-Teorisi_1771.html[/CODE]

Bence haklılık payı olabilir.Çünkü:

MS o kadar akıllı bir firma ki.Bugün tekelleşmesinin sebebi bence akıllı politikaları yüzünden.

Bkz. Win7 betası resmi olarak Ocak'ta çıkacaktı.Fakat Aralık ayında sızdırılan bir sürüm Torrent'lerde 2-3 gün içinde zirve yaptı.

Aynı şey MSN 8.5'ta da oldu.Biri tarafından sızdırılan beta sürüm genel anlamda beğenildi.

Mojave deneyi ile önyargının kötü bir şey olduğunu gösterdi.

(Yine de windows iyi değil,olamaz)

İnsanların çoğu araştırmayı sevmez.

Dolayısıyla Vista için "XP'ye tema eklenmiş başka bir şey yok" diyen çok kişi gördüm.

Halbuki, XP sürücülerinin çoğunu Vista'da çalıştıramamızın, XP'nin v5.1,Vista'nın 6.0 olmasının (Çekirdek sürümü) XP ve Vista için farklı yazılım sürümleri üretilmesinin sebebi üreticinin keyfinden değil, Vista'nın farklı yapısından dolayı.

Bkz. Chip sayfasından aldığım yorum.

vista rc1 bile çekirdeğinin açılımı 5728 sonuçta 5000 den 5 rakamı vistada xp nin çekirdeği geliştirilerek oluşturlmuştur ayrıca vista 1. betası bambaşaka bişeydi oda aynen xp yi anımsatıyodu win 7 nin rc sürümlerinde gorsel olarak vistadan uzaklaşçağından eminim...

o 5278in build (yapı) rakamı olduğunu bilmiyor adam.Sallıyor resmen.

Ona bakarsak, XP SP2'nin build rakamları 2000'lerde geziyor.

E o zaman XP'nin sürümü 2 mi oluyor?

Vista Beta 1'in XP ile uzaktan yakından alakası yok.

Chip'te incelemesini okumuştum 2005'te.

XP'ye benzemediği kesindi.Bugünkü Vista'ya daha çok benziyordu.

Bu adamın araştırma yapmadığı,sağdan soldan duyduklarıyla bunları yazdığı açık.

Bir de gerek insan,gerekse toplum yeniliklere kolay alış(a)maz.

Vista'nın yeni arabirimine kısa sürede alışmaya çalışıp alışamayan birçok kullanıcı XP'ye döndü biliyorsunuz.

Burda suç kullanıcıda değil.İnsanın doğasında var bu.

Sonuca bağlayalım,

Birçok kullanıcı Win7'de Vİsta program ve sürücülerini sorunsuz çalıştırdığını söylemişti.

Forumumuzda da örnekleri mevcut.Yapısı vistayla aynıydı, bkz vLite windows 7 ile kullanılabiliyor.

Dolayısıyla Windows 7 sıfırdan yazılmamıştır.Vista'dan çok da değişik bir sistem değil.

Amacım Windows 7'yi kötülemek değil.Sadece yazıyı ve yorumlarımı paylaşmak istedim :D

Sizin de yorumlarınızı bekliyorum...

Link to comment
Share on other sites

tşk kardeş güzel bir açıklama yapmıssın.bende acıkcası bu sistemin cok farklı olacagını sanıyordum ama boşunaymış sanki vistanın editlenmesi gibi duruyor bir kaç özellik haricinde.bide microsoft bas bas bagırıyordu bu sistem cok farklı olacak diye neyse daha yolun başaında sistem full sürümü çıkınca görecez nasıl oldugunu

Link to comment
Share on other sites

Tabii canım.Zaten daha beta sistem için konuşuyoruz.Final sürüm nasıl olacak,ne getirecek bilinmez.

Tek bilinen,finalin de yeni bir çekirdek olmayacağı.

Ama yapılan tahminlere göre Final sürümde yeni özellikler değil,giderilmiş hatalar olacak.

Link to comment
Share on other sites

kardeşler hala anlamıyor musunuz dönen oyunları.

biraz anlatayım:

>bilillillil gates maca ve avanak ekibi 2000 de windowsu ve microsoftu geliştirme çalışmalarına başladılar.ama ne geliştirme.

>daha sonra kriz yüzünden amerika yönetimi microsofta mali destek sağlamıştı.hatta o dönem gazetelerdede yazmıştı abartılı olarak.

>ırağa operasyon...

>bütün bunlara bakılırsa microsofttakiler ntos kernel çekirdeğindeki açıkları iyi ezberlemişler.iyi istihbarat sağlımışlar ordularına ...

>şimdi demek istediğim şuki adamlar toplasanız 280 mb etmeyecek bir işletim sistemi yapıyorlar.hemde 1 cd olarak.ve hatta vista yak.3 gb...

>ok. sistem güzel çalışıyorda bu adamlar boşuna bu kadar büyük yapmıyor boyutunu sistemlerin.kullandığımız sistemler abd ye casusluk yapıyor.yani xp nin 280 haricindeki onca dosya kullanılabilen casuslar.ha bu onların ne işine yara..

>xp ve vista kgb,mı5,mit gibi dünyanın hatırı sayılır istihbarat teşkilatlarının pclerinde kullanılıyor.ha şimdi diyeceksiniz ki bu adamlar hiç mi bilmiyor.biliyorlar ama birşey yapamıyorlar nede olsa dünyanın çobanı abd...:p

(not:bahsettiğim bu casuslara karşı hiç bir kriptolama yöntemi işe yaramaz.çünkü hatasız kul olmaz.her yapılanda mutlaka bir açık vardır.

not2:linux kuralım demeyin.oda xp nin rus kökenli bir tarafından yapılmış hali :D :D

Link to comment
Share on other sites

Vistayla Windows 7 arasindaki bence en büyük fark ilk gözlemim dosya boyutlarının küçülmüş olması buda tahminimce biraz hızlanmasına etki yaptı sadece merak ettiğim için yüklemiştim şuanda XP ye devam taki Windows 7 final sürümü çıkana kadar.

Link to comment
Share on other sites

kardeşler hala anlamıyor musunuz dönen oyunları.

biraz anlatayım:

>bilillillil gates maca ve avanak ekibi 2000 de windowsu ve microsoftu geliştirme çalışmalarına başladılar.ama ne geliştirme.

>daha sonra kriz yüzünden amerika yönetimi microsofta mali destek sağlamıştı.hatta o dönem gazetelerdede yazmıştı abartılı olarak.

>ırağa operasyon...

>bütün bunlara bakılırsa microsofttakiler ntos kernel çekirdeğindeki açıkları iyi ezberlemişler.iyi istihbarat sağlımışlar ordularına ...

>şimdi demek istediğim şuki adamlar toplasanız 280 mb etmeyecek bir işletim sistemi yapıyorlar.hemde 1 cd olarak.ve hatta vista yak.3 gb...

>ok. sistem güzel çalışıyorda bu adamlar boşuna bu kadar büyük yapmıyor boyutunu sistemlerin.kullandığımız sistemler abd ye casusluk yapıyor.yani xp nin 280 haricindeki onca dosya kullanılabilen casuslar.ha bu onların ne işine yara..

>xp ve vista kgb,mı5,mit gibi dünyanın hatırı sayılır istihbarat teşkilatlarının pclerinde kullanılıyor.ha şimdi diyeceksiniz ki bu adamlar hiç mi bilmiyor.biliyorlar ama birşey yapamıyorlar nede olsa dünyanın çobanı abd...:D

(not:bahsettiğim bu casuslara karşı hiç bir kriptolama yöntemi işe yaramaz.çünkü hatasız kul olmaz.her yapılanda mutlaka bir açık vardır.

not2:linux kuralım demeyin.oda xp nin rus kökenli bir tarafından yapılmış hali :D:p

Ne yapalım ya Bilgisayara işletim sistemi kurmayalım mı:p

Link to comment
Share on other sites

kardeşler hala anlamıyor musunuz dönen oyunları.

biraz anlatayım:

>bilillillil gates maca ve avanak ekibi 2000 de windowsu ve microsoftu geliştirme çalışmalarına başladılar.ama ne geliştirme.

>daha sonra kriz yüzünden amerika yönetimi microsofta mali destek sağlamıştı.hatta o dönem gazetelerdede yazmıştı abartılı olarak.

>ırağa operasyon...

>bütün bunlara bakılırsa microsofttakiler ntos kernel çekirdeğindeki açıkları iyi ezberlemişler.iyi istihbarat sağlımışlar ordularına ...

>şimdi demek istediğim şuki adamlar toplasanız 280 mb etmeyecek bir işletim sistemi yapıyorlar.hemde 1 cd olarak.ve hatta vista yak.3 gb...

>ok. sistem güzel çalışıyorda bu adamlar boşuna bu kadar büyük yapmıyor boyutunu sistemlerin.kullandığımız sistemler abd ye casusluk yapıyor.yani xp nin 280 haricindeki onca dosya kullanılabilen casuslar.ha bu onların ne işine yara..

>xp ve vista kgb,mı5,mit gibi dünyanın hatırı sayılır istihbarat teşkilatlarının pclerinde kullanılıyor.ha şimdi diyeceksiniz ki bu adamlar hiç mi bilmiyor.biliyorlar ama birşey yapamıyorlar nede olsa dünyanın çobanı abd...:p

(not:bahsettiğim bu casuslara karşı hiç bir kriptolama yöntemi işe yaramaz.çünkü hatasız kul olmaz.her yapılanda mutlaka bir açık vardır.

not2:linux kuralım demeyin.oda xp nin rus kökenli bir tarafından yapılmış hali :D :D

Bu kadar istihbarat örgütünü çok küçümsüyorsun nerden biliyon XP yada vista kullandıklarını. Senin benim tahmin bile edemeyeceğimiz araçlar vardır bu adamların elinde buna kendi yaptıkları yazılımlarıda dahil.

Link to comment
Share on other sites

kardeşler hala anlamıyor musunuz dönen oyunları.

biraz anlatayım:

>bilillillil gates maca ve avanak ekibi 2000 de windowsu ve microsoftu geliştirme çalışmalarına başladılar.ama ne geliştirme.

>daha sonra kriz yüzünden amerika yönetimi microsofta mali destek sağlamıştı.hatta o dönem gazetelerdede yazmıştı abartılı olarak.

>ırağa operasyon...

>bütün bunlara bakılırsa microsofttakiler ntos kernel çekirdeğindeki açıkları iyi ezberlemişler.iyi istihbarat sağlımışlar ordularına ...

>şimdi demek istediğim şuki adamlar toplasanız 280 mb etmeyecek bir işletim sistemi yapıyorlar.hemde 1 cd olarak.ve hatta vista yak.3 gb...

>ok. sistem güzel çalışıyorda bu adamlar boşuna bu kadar büyük yapmıyor boyutunu sistemlerin.kullandığımız sistemler abd ye casusluk yapıyor.yani xp nin 280 haricindeki onca dosya kullanılabilen casuslar.ha bu onların ne işine yara..

>xp ve vista kgb,mı5,mit gibi dünyanın hatırı sayılır istihbarat teşkilatlarının pclerinde kullanılıyor.ha şimdi diyeceksiniz ki bu adamlar hiç mi bilmiyor.biliyorlar ama birşey yapamıyorlar nede olsa dünyanın çobanı abd...:D

(not:bahsettiğim bu casuslara karşı hiç bir kriptolama yöntemi işe yaramaz.çünkü hatasız kul olmaz.her yapılanda mutlaka bir açık vardır.

not2:linux kuralım demeyin.oda xp nin rus kökenli bir tarafından yapılmış hali :D:p

ottomandozer dediklerine bakılırsa biz hiçbir işletim sistemi kurmayalım o zaman? :p

Haklısın Morning.Windows 7'nin Kurulum Ekranı,İşlevi Vista Gibi Zaten Teması ve Hız-Performans Ayarları Artmış Biraz.Başka Bir Fark Göremedim Fazla Aralarında.Birde WMP12 ve IE8 var.Başkada Aşırı Derecede Bir Fark Göremedim.Vistanın Yaması Gibi Olmuş.

Link to comment
Share on other sites

chip bu konuda sadece tercüme yapar kardeşler vistanın ilk betasıda aynı xp yi andırıyodu sürm notuda 5000 lerdeydi xp nin de ilk betaları win 2000 ni andırıyodu türkiyeden çıkan teklonijik yazılara itibar etmeyin fazla bilmiyolarrrr... yada sağdan soldan çeviri yapıp biz bulduk siye kakalıyolar türkiyedeki tüm teklonojik basın gibi..

Link to comment
Share on other sites

Win7'yi denemedim ama görünüm olarak falan vistayı andırdığı apaçık ortada. Hatta arkadaşa sunum resimlerini gösteriyordum, "s... len bu vista" gibisinden bir tepki verdi. :D Bu yazıyı okursak haklı da aslında morning'in yaptığı yorumda olabildiğince mantıklı. Kararlı sürüm satışa çıkmadan Win7 orjinal piyasada dolaşmaya başlar Microsoft'ta bu ticari zeka varken.

Link to comment
Share on other sites

mojove deneyi vistanın kendisi ile alakalı birşey idi vistayı sevmeyen bir kesme "windows mojove" diye bişey veriyorlar kullananlar bayılıyorlar adamlarda diyor ki bu zaten vista diyor kullananların ağzı bir karış havada kalıyor

şu anda 6.1 olarak gözüküyor ama vista'nın beta sürümleride xp nin üzerine değil miydi?

kernel büyük ihtimalle aynı olacak 2000-xp ilişkisinin bunda da olması yüksek

bu teori bana göre %<70 doğruluk payı içeriyor

Link to comment
Share on other sites

chip bu konuda sadece tercüme yapar kardeşler vistanın ilk betasıda aynı xp yi andırıyodu sürm notuda 5000 lerdeydi xp nin de ilk betaları win 2000 ni andırıyodu türkiyeden çıkan teklonijik yazılara itibar etmeyin fazla bilmiyolarrrr... yada sağdan soldan çeviri yapıp biz bulduk siye kakalıyolar türkiyedeki tüm teklonojik basın gibi..

Beta1 bence XP'ye o kadar da benzemiyor... (Ben denemedim.Ekran görüntülerine göre konuşuyorum)

Bir kere çekirdek farklı.

XP sürümü 5.1 Vista 6.0.

Build 5000'lerde diye v5 olacak diye bir kaide yok.

Vistanın bu kadar geç çıkmasından sonra XP'nin devamı niteliğinde olması düşünülemezdi.

Win7 Beta'nın da build numarası 7004 ama neden sürümü 6.1 yazıyor?

WinXP Sp2'nin buildleri 2800'lerdeydi yanlış hatırlamıyorsam.Eeee XP SP2 sürümü 2 mi oluyor şimdi (5.1 değil miydi hani?)

Bunlara cevap verebilecek misin?

mojove deneyi vistanın kendisi ile alakalı birşey idi vistayı sevmeyen bir kesme "windows mojove" diye bişey veriyorlar kullananlar bayılıyorlar adamlarda diyor ki bu zaten vista diyor kullananların ağzı bir karış havada kalıyor

şu anda 6.1 olarak gözüküyor ama vista'nın beta sürümleride xp nin üzerine değil miydi?

kernel büyük ihtimalle aynı olacak 2000-xp ilişkisinin bunda da olması yüksek

bu teori bana göre %<70 doğruluk payı içeriyor

Vista'nın beta sürümünde de çekirdek 6.0 diye biliyorum.

Ben denemedim Beta1'i fakat doğru olabilir.MS'nin bu kadar sürede XP'nin (hatta 2000in) üzerine modifiye ettiği bir çekirdek olamazdı... Ki baştan beri MS 'Vista farklı olacak!' deyip duruyordu zaten.

Link to comment
Share on other sites

canım oturup sıfırdan çekirdek yazmıyorlar tabii ki.

Ama önemli değişiklikler yapınca sürüm de değişiyor.

Sürücülerden örnek verelim.

WinXP sürücülerinin çoğu Vista ile uyumsuz.Niye? Vista'nın çekirdeği çok farklı.

Vista sürücüleri ise Win7 ile uyumlu,hatta uyumsuz sürücü neredeyse yok.Niye? Win7'deki çekirdek zaten vista.

Link to comment
Share on other sites

çok güzel bir yazı olmuş bence.

Doğrudur 2K-XP arasındaki ilişki ile Vista-W7 arasındaki ilişti aynı olmasa da benzer olacaktır. Çünkü işletim sistemlerinde morning'in de belirttiği gibi çekirdek çok önemlidir, hatta herşeydir.

Kullandığımız birçok programı düşünün. WinAmp 1,7x vardı bi zamanlar sonra Winamp 2 çıktı büyük değişiklik vardı. 2.1 2.2 ... gitti Winamp 3 geldi ve yükseldi. Winamp 5.x kullanılıyor şimdi. Peki 5 versiyonu ile 3 versiyonu ne kadar benziyor? aslında sadece yüzeysel bakıldığında benziyorlar, ikisinde de play var ikisinde de stop var ikisinde de şarkı listesi var ... :D ama aslında geri planında çok fark var ve bunu kimse inkar etmiyor tabii ki.

Benzer şekilde Windows 4.x Windows 5.x Windows 6.x

Buradaki X yerine ne gelirse gelsin aynı Windowsun farklı (geliştirilmiş/iyileştirilmiş) modellerinden başkası olmayacaktır. Bu da isterlerse Windows 6.9 un ismini "Uzay Windowsu" yapsınlar, mantık olarak temelinde Vista olacağı anlamına geliyor.

Şu an Win7 e geçmiş değilim fakat geçmeyi düşünüyorum. Ne yazıkki o mojove zedelerden birisi de bendim. XP fanatikliğim Vistayı kötü göstermişti bana. Fakat iş yerinde XP-Vista karışık bilgisayarlar kullanıyoruz. Bu şekilde vistaya ısındım ve Win7 final sürümüne geçmeyi düşünüyorum. Fakat ne yalan diyeyim ben Win7 yi gerçekten Windows 7 olarak düşünüyordum. Yani 6.1 gibi bişey beklemiyordum. Bu biraz kötü oldu benim için.

Sonuç olarak çok güzel bir yazı olmuş. yazana ve morning e teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

vista ilk çıktığı zamanlarda merakım dolayısı ile indirdim kurdum pc ye windows vista aslında görsel olarak çok hoşuma gitmişdi ama systemi baya bir kasması ve o zamanlarda bulamadığım driver ve oyunlarda sıkıntı yaşamam beni mecburen xp kurmaya yöneltmişdi xp şu hali ile sevme nedenimiz hepimiz için geçerli olan stabil çalışması bence windows 7 beta sürümü aşamasında olmasına rağmen bize bu stabiliteyi sunabilecek halde olması hemen hemen çoğu arkadaş kurmuşdur windows 7 beta sürümü ve gerçekden xp kadar hızlı ve görsellik açısından güzel oyunlarda denemedim ama sorun yapacağını sanmıyorum şimdi ne amaçla xp kullanmak isteyebilirizki?

Link to comment
Share on other sites

ama söyle bir durum daha var

xp nin bulid numarası 5xxx filan (her sp de değişiyor)

win7 nin bulid numarası 6519 ile başladı şimdi 7000 de demek oluyor ki 7xxx olacak bulid numarası o yüzden şimdiden "Windows 7.0" değil bu "Windows 6.1" demenin bir manası yok çünkü kesin doğru değil

Link to comment
Share on other sites

@solyma

built numarası 7.x olsun canımı yesin :) aslında öyle de olması gerekiyor ve aslında öyle olmasını bekliyorum çünkü öyle olmayacaksa neden Win7 desinlerki ismine. ama 6.999 a kadar aslında versiyon 6 olacağını ve vista türetmesi olacağını savunuyorum hala

Link to comment
Share on other sites

Ben bu komplo teorilerine katılmıyorum evet vista benzerliği dikkati çekiyor fakat sistem olarak çok daha performanslı ve kolay erişimleri var. XP de modifiyeler kullanmıyormuyuz. Sonuç olarak görselliği güzel, performans oldukca iyi daha ne isteyebilirz ki.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...