Jump to content

Bu Da "formulabüs"


muti07

Recommended Posts

Kanadalı girişimci 15 yıldır üzerinde çalıştığı 6 kişilik yarış aracını pistlere indirdi. 'GP Limo', 6 kişiyle 450 km/s. hıza ulaşmayı hedefliyor.

Dünyanın en ünlü otomobil yarışı olan Formula 1'de tek pilotlu araç dönemi bitmek üzere! Kanadalı yarış meraklısı Mike Pettibas, 15 yıldır üzerinde çalıştığı 6 kişilik yarış aracını pistlere indirdi.

İlk testleri Las Vegas'ta bir çölün üzerinmde gerçekleşen 'GP Limo' hızı arkadaşlarıyla birlikte yaşamak isteyenlere olanak tanıyor. Pettibas, Limo'nun üzerinde 6 kişi taşırken saatte 450 kilometrelik hıza ulaşabilmesi için gece gündüz çalışıyor.

formulabus.jpg

Kısa süre sonra pistlerde aynı anda 6 kişiye hız zevkini yaşatacak otomobilin cadde versiyonu üzerinde de çalışılıyor. Limo ayrıca 4 yıldır devlet kontrolündeki bazı testlere tabi tutuluyor.

Pettibas ve ekibi bu araçla hem 15 yıllık emeklerinin, hem de masraflarının karşılığını '1 turu 5 bin dolardan' geri kazanmayı hedefliyor.

Bu araç, günlük harcamalarını günden güne kısan Amerikalılar için ve kriz nedeniyle markalarını Formula 1'den çeken firmalar için 'toplu ulaşım' mantığı yaratıyor.

kaynak:veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...