Jump to content

Boot Menüsüne Giremiorum!(yardım)


hellboy86

Recommended Posts

arkdaslar bende asus f3s bi laptop var ve ben buna xp kurmayı denıcekdım ama neden se onyukleme yapmadı boot menusunu acayım dedım onuda bulamadım nerden acıldıgını ve ılk defa denıcem vıstalı bı pcye xp kurmayı sızce dırek xp ilemi kurayım orjinal sp3 var bende yoksa tüm driverleri tanıyan perfech xp ilemı kurayım bıraz yardımıcı olurmusunuz eger konuyu yanlıs yere actıysam sımdıden ozur dılerım :)

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar elimde Asus F3 sr markalı laptop var. Yeni aldığım için vista kurulu.Ben XP'ye geçmek istiyorum ama vista'ya format atamıyorum.XP'de F12 yapıp cd rom desteği ile çalıştırıyorduk.Bunda öyle birşey yok.Birde bu laptop'ın harddiski sata olduğu için sata yazılımı bulmak lazımmış öyle birşeyler duydum.Bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim. Bir de formatlamadan önce bilgisayarda driver'ların dosyaları var mıdır?Laptop olduğu için bunların cd si yok.İnternet sitesine de hepsini koymamışlar.Driver'ları nasıl hallederim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son bir soru olarak vista'yı formatlamadan harddiskin d: bölümüne xp'yi kurabilirmiyim?

Link to comment
Share on other sites

Sorunsuzca boot olur. F12 ile direkt boot etmek özelliği olmayabilir anakartınızda. En garanti yok Del veya F2 ile bios'a girip ilk soraya cd-rom getirin tabiki boot olacaktır. Gerisi de sata sürücüsü sorun değil sata entegreli Xp sürümleri zaten hepsi. Normal xpde yok tabi.. Driverınız yoksa Full driverlı bir sürüm kullanın misal Perfect Xp Sp3+ AIo V1.1 öneririm.

Link to comment
Share on other sites

Adam zaten boot menüsüne giremiyorum demiş.. Asus masaüstü anakartlara başlangıçta sürekli F8 tuşuna basıp bırakarak girebilirsiniz, laptoplarda ise tam emin değilim ya F12 yada F11 olması lazım, bilgisayarı başlattığınız andan itibaren bu tuşlara sürekli basıp bırakmalısınız, bu işlemin Windows XP yada Vista ile alakası yoktur, her halükarda eğer bu tuş görev yapıyorsa girmesi lazım...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...