Jump to content

Iptv


goodspeed

Recommended Posts

index_iptv.jpg

Akşam işten eve döndünüz, yorgunsunuz kahvenizi aldınız dinlenmek için televizyonun başına geçtiniz. Kumandanın tuşlarına bastınız, istediğiniz dizi yada program başlamamış... Kumandanız ile kanallar arasında dolaşmaya başladınız ama karşınızda birbirinin aynı programlar. Bunların arasından beğenmek zorundasınız.

Peki artık bu zorunluluğunuz yakında kalkacak dersek? Televizyonun kumandasını aldınız, düğmeye bastınız karşınıza bir menü çıktı. Menü'den haberleri seçtiniz. Fakat haber saatini daha var. Hiç sorun değil. Haberler hemen karşınızda. Hatta kişisel haber akışınızı bile hazırlayabilirsiniz. Örneğin çocuğunuz başka bir şehirde üniversitede okuyor. Ve siz o şehirle ilgili haberleri merak ediyorsunuz. Yada memleketinizdeki haberler ilginizi çekiyor. Bunun için tek yapmanız gereken televizyonunuza ilgi alanlarınız ile ilgili ipuçları vermek. Hangi diziyi seviyorsunuz, hangi takımı tutuyorsunuz, hangi video klibi izlemek istiyorsunuz, hangi filmler yada belgeseller hoşunuza gidiyor, hepsi emrinizde.. Hayal gibi diyorsanız hiç de bile değil.. IPTV ile hepsi artık evinizde..

Başta Fransa olmak üzere Avrupa'nın belli başlı ülkeleri ile Japonya ve Amerika'da başlayan IPTV ve isteğe bağlı tv TvoD (TV on Demand) uygulamaları sayesinde kişisel televizyonunuz artık emrinizde olacak.

Link to comment
Share on other sites

kesinlikle isterim..çok güzel bir şey olur ama çokda pahalı olur ülkemizdeki dijital platformlar 30ytl aylı yurt dışında 4 euro internetde bizde pahalı bu teknolojide bize çok pahalı gelir kullandırmıyacak kadar pahalı olabilir..çünkü çok güzel..

Link to comment
Share on other sites

kesinlikle isterim..çok güzel bir şey olur ama çokda pahalı olur ülkemizdeki dijital platformlar 30ytl aylı yurt dışında 4 euro internetde bizde pahalı bu teknolojide bize çok pahalı gelir kullandırmıyacak kadar pahalı olabilir..çünkü çok güzel..

Evet belki ama kesinlikle sana katılıyorum kardeş. Çok güzel birşey olur. Artık televizyonun karşısına geçip aynı kanalları zaplamak çok sıkıcı oluyor. İzleyecek birşey bulamıyosun. Ya da izlemek için bekliyorsun.

Son haberler şu şekilde:

Her sene ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES fuarı bu sene de yeni ürünlerin ve teknolojik sınırların özetini çıkardı.

IPTV’de bir adım daha

ilk somut adım CES fuarında atıldı. Firmanın standında tanıtılan ‘widget channel’ konseptinde Intel’in CE 3100 kodlu medya işlemcisini kullanan televizyonlar ve yayın örnekleri dikkat çekti. Şimdiden Samsung ve Vizio markaları bu platformla uyumlu modeller üretmeye başladı. Fuar sırasında da Toshiba Intel ile anlaşma imzaladığını açıkladı. Intel yılın ikinci yarısında Gigabyte ile birlikte geliştirdiği internet destekli kutuları da (set top box) tanıtmayı hedefliyor. Adobe firmasıyla yürütülen ortak çalışmalarla da webin en yaygın formatlarından biri haline gelen Flash desteğinin bu platformda da sağlanmasına çalışılıyor.

İNŞALLAH sadece evdeki internet bağlantımız ile bu işi hallederiz. Ve TV lerin fiyatıda uygun olur.

Link to comment
Share on other sites

gelsin anlarız nasıl olucağını ama bize herşey geç geldiğinden daha yıllar var ve geldiğinde internet gerektiriceğinden onuda herkez sağlıyamadığından çok tutmaz çok satılmazsa fiyat dahada pahalanır vs vs..bazı ülkeler neti ücrtetsiz veriyor en azından bölge olarak yapan ülkelerde var hadi ücretli olsun ucuz olsun anlıcağınız bu teknoloji için 15 sene:D ancak türkiye herşeyi geriden takip eder adamlar bizim bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz konsollarla oyun oynuyor bizim ülkede oyun konsolu görmiyen kişiler var..bu bize göre ama bize göre olmayan bir teknoloji...:S

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...