Jump to content

Sapphıre X1650 Pro


mirzam

Recommended Posts

Arkadaşlar öncelikle herkese slm siteye daha yeni kayıt oldum içeriği oldukça güzle ve zengin bundan sonra hep burda olacam gibi görünüyo sizin bilgilerinizden yararlanmak iştiyorum tabi yardımcı olursanız

ilk ekran kartım fx 5200 dü ve cs 1.6 online oynarken fps sem sabit 100 dü yeni aldığım x1650 pro ekran kartımda fps bir türlü ayarlayamadım ccc merkezinden o kadar değişiklik yaptım hala aynı acaba sizce ne yapmalıyım

cpu. 2.8

ram.1024 (400)

ekran kartı.x1650 pro

hardisk.80 gb 7200 ıde 8 mb cache samsung

psu.300 watt

anakart.gıgabayt ga-81pe1000 g v4

Link to comment
Share on other sites

Şu yazılanları deneyebilirsin.

Soru: Arkadaşlar merhaba bende atinin x1650 pro sapphire marka ekran kartı var onu overclock yapmak istiyorum hangi programları yüklemeliyim hangi adımları izlemeliyim?

Cevap: Ati Tray Tools kullanmanı tavsiye ederim.

sm7qdw.png

Programı yükleyince sağ alt köşede saatin orada işareti çıkıyor. İşaretin üzerine gelip sağ tıklayıp açılan sekmelerden "hardware" yazan bölümün üzerine gelince sola doğru tekrar bir sekme açılıyor oradan da "overclocking settings..." yazan kısma tıkladığımızda bir pencere açılacak.açılan pencerede ekran kartının gpu hızı ve ram hızı olmak üzere iki tane ayar yapılan kaydırma çubuğu var üstteki gpu(graphic processer unit) alttaki ekran kartının ramleri.

üstteki değeri 10 arttırıp hemen aşağısındaki "show 3D renderer" yazan yeri tıklayıp daha sonra yanındaki "scan for artifacts" butonuna bas. Eğer açılan 3D renderer pernceresinin sol alt köşesinde no artifact yazısı varsa 10 daha arttırıp tekrar scan for artifacts butonuna bas bu şekilde devam edip ne zaman 4 veya 12 yada herhangi bir sayı 29 yani örneğin: "8 artifacts found" yazısı gelince bırak artık gpu maximum değerine overclock lanmış durumda olacak aynı işlemi ramler içinde yap daha sonra apply diyip pencereyi kapat.

Ek olarak bu ayarları her seferinde tekrar tekrar yapmamak için "hardware / overclocking setting" ekranında hızı ayarladıkdan sonra "core speed" in üst kısmındaki "include clocks" in profile nin işaretini koyup APPLY ve ardından hemen üst kısmındaki SAVE işaretinden bir profil ismi yaratıp SAVE yap.

İstersen 2d modunda default değerlerde çalıştırıp oyunlarda otomatik olarak O/C'li değerlere geçmesini sağlayabilirsin. Bunun için aynı sayfadaki profiles kısmındaki "load selected profile" yi işaretleyip pc nin açılışında default değeri yani default ayarları çalıştırmalısın. 3d yani oyuna girdiğinde O/C'li değerlere otomatik geçmesini sağlamak için yine saatin yanındaki simgeye sağ tıklayıp "hardware / auto overclocking" kısmına gir "enable auto 2d / 3d" işaretledikten sonra hemen alt kısmında oyuna girdiğinde ve onun altında oyundan çıktığın zaman çalışacak profilleri seçebilirsin.

Alıntı

Link to comment
Share on other sites

Şu yazılanları deneyebilirsin.

Alıntı

Dostum çok sağol ama benim o/c iştemiyom zaten tüm oyunları neredeyse kaldırıyo yanlızca cs 1.6 fps nini ani yükselip azlamsının nedini nedir nasıl kurtulurum nasıl sabitlerim fps yi

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...