Jump to content

Disk Birleştirme


ozyol

Recommended Posts

uzun zamandır diskler kullanımda ve normal boyutu örn.250 gb ise 210 gb görünüyor bunu eski haline çevirmek için normalde biçimlendir seçeneğini kullanıyorum.acaba biçimlendirme yapmadan biçimlendirme gibi diski birleştiren bir program var mı? yalnız sizden ricam denenmiş olsun verilerimi kaybetmek istemiyorum. şimdiden teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

windowsun kendi disk birleştiricisini denediniz mi? reklam gibi olduya neyse :rolleyes:

evet windowsun denedim hem çok uzun hemde tam anlamı ile biçimlendirir gibi birleştirme yapmıyor.aslında uzun süre beklemek sorun değil tam anlamı ile verim elde edemiyorum ayrıca birleştirme sırasında pc çok kasıyor.

Link to comment
Share on other sites

ne demek istediğini tam olarak anlamadım.Herhalde diğer arkadaşlarda anlamayacak. Disk birleştirme için O&O Defrag proğramı var .Windowsunkinden iyi ve de bu proğram tnctr forumda var. Asıl söylemek istediğim ise hiç bir disk birleştirme proğramı örneğin HDD 100 GB ise bunu 101 GB yapamaz. Sorun sadece anlatımdan kaynaklanıyor.HDD üreticileri HDD nin kapasitesini 1000 lik olarak ifade ederler. Windows ise 1024 lük olarak görür.Bir örnek daha yazayım. Üzerinde 80 GB yazan bir HDD yi işletim sistemleri 74 GB civarında bir kapasite olarak görür.

Link to comment
Share on other sites

tekrar baştan alıyorum ve daha düzgün daha sade bir dil ile anlatmaya çalışacam.

yeni alınan bir hdd ( hard disk ) örneğin 250 gb olarak bilgisayara takıldı ve kullanılıyor. tabi hdd nin belli bir kısmı zaten önbellek için kullanılıyor.kullanılan kısmıda 15 gb olsun.yani kullanım alanımız toplam 230 gb dir.

uzun süre hdd kullanılır ve hdd bomboş olsa bile 200 gb olarak görünür.bu hdd nin yeniden 230 gb olması için disk biçimlendirilir ve yeniden 230 gb olarak kullanılır.

soru : biçimlendirme yapmadan yani içindeki bilgileri başka bir hdd ye aktarmadan ( çünkü başka hdd yok ) birleştirme yaparak hdd yi eski kapasitesine nasıl getirebilirim?

O&O defrag programı gerçektende işe yarıyormu daha önce kullandınmı yada kullanan var mı?

tekrardan teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 ay sonra...

disk birleştirme ile bu sorunun düzeleceğini zannetmiyorum. HDD üzerinde de fazla oynamamanı öneririm. zira yedeğin de yok gidebilir tüm bilgilerin. System volume informationdaki dosylar artmıştır. sistem geri yükleme dosyaları felen yapmış olabilir. ayrıca diskte page file felan da oluşturmuş olabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Hangi disk birleştirme programını kullanırsanız kullanın hardiskiniz boyutu 1 bayt bile ne artar ne de azalır.Çünkü bunların görevi bu değildir.Ben aylardır biçimlendirmediğim disk bölümlerinde buna benzer bir azalma görmedim.Sizin diskinizin boş alanının azalmasının nedeni temp , temporary internet files gibi geçici klasörlerin dolmasıdır.Ayrıca program yükleme ve kaldırmada mutlaka artık dosya kalır.Programı bir uninstal programı ile kaldırsanız dahi yine kalır.Bazı programlar özellikle msi uzantılı yükleme dosyası olanlar bir çok yere dosya atar.Programın yüklenmiş dosyaları yanında başka dosyalar da atar.Sildiğiniz halde bu dosyalar kalabilir.Güncelleştirler sonucu C:\WINDOWS\SoftwareDistribution da tonla dosya birikir.Ve Windows klasöründe $ ile başlayan bir sürü güncelleme artığı dosya oluşur...Daha çok silinecek dosya artığı var da aklıma bunlar geldi ilk etapta...

Eğer disk birleştirme diyorsanız size iki program öneririm.

1.Diskeeper

2.Raxco Perfect Disk

Diskeeper'i yıllardır kullanırım.Ve çok memnunum.Tavsiyem budur.Raxco da çok iyidir.Fakat bunlar senin hardiskinde yer boşaltmazlar.Varolan dosyaları dağınıklıktan kurtarıp daha çabuk bulunmasını sağlarlar.Evinizdeki eşyalar dağıldığında nasıl aradığınızı bulamıyorsanız disk teki dosya dağılmaları da böyle sonuçlar verir.Disk birleştirme evinizi düzenleme işlemine benzer bir işlemle diskininizde bulunan dosyaları belli bir düzene koyar.Bu da işletim sisteminin çalışmasına belli ölçüde faydası olur.

Advanced system care programı ile disk temizleme işlemi yapın.O işe yarıyor.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...