Jump to content

Vga Kablo Ile Laptop&tv Bağlantısı Yaptım Ses Yok.


similes

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba;

Ben 2 tarafıda vga olan bi kablo ile toshiba satallite m100 laptop'u vestel millenium 106 ekran lcd tv ye bağladım ama ses alamıyorum ve tv de görüntüyü yarım ekran alıyorum (daha önce svideo kablo ile bağlantı yaptığımda tam ekran görüntü vardı) özellikle ses olayı hakkında yardıma ihtiyacım var çünkü ben hem görüntü hem de ses almak için vga kablo aldım..

mb7668ae5a28e7ec88f3484lt1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ben bu konuda biraz acemiydim tek kablo ile hem ses hem görüntü alırım diye düşündüm ama dediğiniz gibi vga ile sadece görüntü alınıyormuş pc nin mikrafon çıkışından sizin dediğiniz gibi ayriyetten ses kablosu bağlamam gerekiyormuş iş işten geçtikten sonra öğrendim :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

zannetmiyorum. çünkü laptopun vga sından ses çıkmaz ki tvye iletsin. belki bir ucu vga ve ses cıkısı diğer ucuda hdmı olan bir kablo bulursan o zmn işe yarar sanırım. tabi öle bir kablo varsa :yahoo:

yalnız bağlantıyı kurduktan sonra keyif senin keyfin, çok güzel oluyor :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

tmm anlaşılan ben sesi mecburan kulaklık çıkışından alıcam :yahoo: bunu geçtim birşey sorucam sana ben daha önce svideo kablo ile görüntü aktarıyordum ve tv de tam ekran izliyordum tv yi normal video modunda kullanıyordum şimdi ise vga kablo ile bağladığım için tv yi pc moduna getiriyorum ve yarım ekran alıyorum yani alt ve üstten 15 cm falan boşluk kalıyor bunun sebebi nedir acaba bi bilginiz varmı ?

Link to comment
Share on other sites

arkadasım sanırım ekran kartın intel.çıkış modunu tv mönitörünü ayarladıktan sonra sol tarafta ekran çözünürlüğü olacak ordan ayarlayabilirsin.çıkış modunu değiştirdikten sonra çönürlük oranları da değişecektir. biraz kurcalarsan bulursun. kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

evet ekran kartım intel ve dediğiniz gibi görüntü ayarlarından yarım ekran sorununu çözdüm.. bende ekran çözünürlüğü 1280x800 dü onu 1280x1024 yaptığımda tv den tam ekran aldım ama laptop a büyük geldi ekran yani tamamını laptopda göremiyorum :yahoo: neyse o sorun değil :yahoo: ses olayınıda mikrofon çıkışına takacağımız kablo ile çözecez başka bi sorunum kalmadı saolsın :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...