Jump to content

Einstein'ın Kuramını çürüten Türk


BeyazEylem

Recommended Posts

Prof. Dr. Tolga Yarman'ın, Einstein'ın “Genel Görecelik Kuramı”nı çürüten yeni teorisinin deney yoluyla kanıtlandığı iddia ediliyor.

Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman'ın, Einstein'ın “Genel Görecelik Kuramı”nı çürüten yeni teorisinin deney yoluyla kanıtlandığı iddia edildi.

129845.jpg

Okan Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, nükleer bilimler konusunda uzman Prof. Dr. Yarman'ın, uzun süredir üzerinde çalıştığı teorisiyle Einstein'ın “Genel Görecelik Kuramı”na farklı bir yaklaşım getirdiği belirtilerek, konu üzerinde Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Arık ile çalışan Yarman'ın tezinin, Belarus Devlet Üniversitesinde Prof. Dr. Alexander Kholmetskii yönetimindeki deneylerle doğrulandığı kaydedildi. Deneylerin, ilk evrede “bağıl manyetik alanın” ışık hızından en az dört kat daha hızlı yayıldığını gösterdiği vurgulanan açıklamada, şu hususlara yer verildi:

“Bu sonuç ilk bakışta, Einstein'ın özel görecelik kuramıyla çelişiyor; çünkü Einstein'a göre hiçbir etkileşme ışık hızından daha hızlı oluşamaz. Oysa Yarman'ın teorisine göre, enerji alış verişi içermeyen 'bilgi', örneğin 'yer çekimi' ya da 'elektriksel etkileşme' bilgisi, ışık hızından daha hızlı yayılabiliyor. Duran cisimler ise birbirleriyle hangi uzaklıkta olurlarsa olsunlar ani olarak etkileşebiliyorlar. Bu yaklaşımın, ayrıca Einstein'ın özel görecelik kuramı ve enerji korunumu yasasından hareketle türetilen, diğer yandan çağdaş atom kuramıyla tamamen örtüşen 'püf noktası', Prof. Dr. Yarman'ın önerisi uzantısında, son olarak, Belarus Devlet Üniversitesinde, nükleer saatler zemininde gerçekleştirilen deneyle kanıtlandı.”

Açıklamada, Prof. Dr. Yarman, Prof. Dr. Arık ve Prof. Dr. Kholmetskii'nin, Okan Üniversitesinde 18 Aralıkta yapacakları basın toplantısında, dünya bilim çevrelerinin dikkatlerini üzerinde toplayan söz konusu kuramı ilk kez kamuoyuyla paylaşacakları duyuruldu.

AA

Link to comment
Share on other sites

bu kuramı bozucaklarına pek inanmıyorum bozsalarda Einstein bunu o şekilde açıklamamıştır yani bir yerlerde eksiklik var ama görecelik kuramının tamamını bilmiyorum o yüzden tam konuşamıyorum ama havada kalıcak bu açıklama gibi geliyor..

ayrıca funy1 o kuramın çürütülmesindemi hayat yeniden yazılcak?çünkü görecelik ve e=mc2 kuramları farklı kıuram aslında bapları var ama yinede farklı kuramlar ve çürütülmesi mümkün olmayan nadide uramlardandır..ışınlanma gibi şeylerin normalde olmasını engelleyen bir kuram yani bir insan vucudunu ışınlamak mümkün değil..

Link to comment
Share on other sites

Hala kuram olan bir olgu, eğer çürütülebilir ise bunu bir Türk Profesörün yapması kadar güzel birşey olamaz.

Ayrıca haberde ilginç bir çelişki var. Genel ve özel görelilik kuramları birbirinden belli ölçüde ayrılmakta. Burada anlatıma genelden başlamış ve özelde bitirmiş. Açıklamayı dört gözle bekliyorum.

Link to comment
Share on other sites

hala bekliyoruz ama tekrardan söylüyorum bişeyler eksik ve çürütülceğinede pek inanmıyorum sanki bişeyleri başka şekillerde açıklıyorlar kuramın tamamı ile ilgili değil gibi geldi ve son olarak Einstein bildiğim kadarıyla çürütülen fazla kuramı yok açıkcası hiç bir kuramının çürütüldüğünü duymadım bir iki tane çürütülcek haberleri çıkmıştı ama başarısız olmulardı ama Einstein bir çok newton gibi bilim adamlarının kuramlarını çürütmüştü ama onunkinin çürütüldüğünü duymadım..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...