Jump to content

Harddisk Hakkında


mucit41

Recommended Posts

Bende var olan 40 gb hardisk bilgisayarım içinde 33 gb gözüküyor,aradaki 7 gb fark nerde,bu hardiski yedek olarak kullanıyorum içinde işletim sistemi yok ve işletim sistemi olan hardisk master buda slave olarak yedek hardisk olarak kullanıyorum,hardisklerde olan bu farklar neden var 80 gb hdd de tam 6-8 gb eksiklik var,160 gb hdd ise tam partta 147 gb gözükmesi hayra alamet değil.Bu farklar neden oluyor ilgililerden yanıt bekliyorum.

Çözüm ne nasıl bu işe çözüm bulunur?40 gb hdd ye low lewel format ardından hddregeneratör taratması 3 badsecktor bulunan 2 badsector kurtarılan(2 badsector recovery) temiz gibi görünüyor,işletim sitemleri geri kalanınımı çalıyor hdd lerden cevaplarınız.Teşekürler.

Link to comment
Share on other sites

Sabit disk üreticileri cihazların kapasitesini tamamen fiziksel değerleri kullanarak hesaplıyorlar. Buna göre, bir Gigabyte 1.000.000.000 Byte yani kısaca 1.0003 Byte’a denk geliyor. Ancak Microsoft gibi bir yazılım üreticisi için bir Gigabyte 1.073.741.824 Byte yani kısaca 1.0243 Byte anlamına gelir.

harddisk üreticleri için ise 1GB=1.000.000.000 byte anlamına gelir.

harddiskin microsofta göre hesabı harddisk kapasitesi*(çarpı)0.93 olarak hesaplanır yani harddiskinizde arıza veya bad sectör olduğundan değil sadece bu hesaplama microsoft gibi yazılım üreticine göre

Link to comment
Share on other sites

Bende cok merak etmişimdir bunu ama ben şöyle düşünüyorum ben low lowel format atarken HDD kendi programını kullanıyorum Mesala Samsung 'un Hutil programı gibi yani firmalar bence bunu sistem olarak kullanıyor ama yarıya yarıya görmüyorsa :(Jumper) ayarlarından kaynaklanıyor

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...