Jump to content

Hdd Win Katılımsız - $oem$ Klasörü Kopyalamıyor.


darksimoon

Recommended Posts

arkadaşlar merhaba;

CD den katılımsız kurulum yaptım ve çalışıyor. aynı içeriği D:\ partisyonuna kopyalayıp oradan kurmak istiyorum. ancak bazı sıkıntılarım var. gördüğüm kadarı ile $oem$ klasörü copyalanmıyor ve cmdlines.txt dosyası çalışmıyor. bu konuda araştırmadığım yer kalmadı. (msfn.org dahil) ama sonuç alamadım. yardım ederseniz çok sevinirim.

D:\ den kurulum yapmak üzere $oem$ klasörünü i386 altına koydum.ve kurulumu başlatmak üzere hazırladığım cmd dosyası şu şekilde;

.\i386\winnt32.exe /syspart:c: /tempdrive:C /unattend:"D:\i386\winnt.sif"

winnt.sif te ise ilgili yerler aşağıdaki şekilde;

unattendswitch=yes

OemPreinstall=Yes

UnattendMode=FullUnattended

;OemFilesPath=(bunu belirtmeme gerek yok çünkü oem i386 altında ama belirtsem de sonuç değişmiyor.)

tüm bunlardan sonra sistem kuruluma başlıyor ve tamamlıyor ancak cmdlines.txt devreye girmiyor ve $oem$ klaösörü kopyalanmıyor. bu konudaki yardımınız benim için çok çok önemli. çünkü asıl projemin sadece bir parçası ve bunu tamamlamadan diğer adımlara geçemiyorum. şimdiden çok teşekkür ediyorum...

Link to comment
Share on other sites

peki o zaman. peşin peşin olmaz demek doğru değil. açıkçası ben oem klasörünü i386 yanına koyarak da denedim. bu durumda winnt.sif de oemfilespath="..\i386" demek suretiyle yerini de belirtim. ancak yine de kopyalamıyor. sebebi ne olabilir? inanır mısınız, vmware6 ile yaklaşık 15 kez windows kurdum. hiçbirinde de oem klasörü kopyalanmadı. sizce nerede hata yapıyorum ? yol gösterirseniz sevinirim. görmek istediğniz dosyalarım (cmdlines.txt, winnt.sif...)olursa onlarıda gösterebilirim.

Bildiğim kadarı ile bu konuda türkçe en geniş ve iyi site tnc-tr. o yüzden burada soruyorum. sizden de cevap alamazsam TR başka sitede sormama gerek olmayacak.

@morning sen bu konularda oldukça tecrübelisin. kendi çalışmanı kısaca özetleyebilir misin ? yani baştan sona demiyorum. mesela CD den kurulum'dan farklı olarak ne yaptın ? yardımcı olursan inan çok makbule geçer. şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Link to comment
Share on other sites

Ben bu çalışmayı çok önceden deneme amaçlı yapmıştım fakat şimdi kullanmıyorum.

Yaptıklarımı anlatayım(Yanlışlık olabilir onu belirteyim)

XP'mi modifiye ettim,güncellemeleri ekledim,bileşen sildim (DİKKAT El ile Kurulum ve Yükseltme'yi silmeyin!) bir de katılımsız yapmadım(katılımsız yapınca hata aldım) daha sonra ise XP'nin bulunduğu klasörde komut satırı açarak şunu yazdım:

i386\winnt32.exe /noreboot /makelocalsource /syspart:C: /tempdrive:C:[/CODE]

dosyalar harddiske kopyalandı ardından kurulumu başlattım.

sizde kanımca winnt.sife eklemiş olduğunuz

oemfilespath="..\i386"

satırı bir arıza yapıyor.Bu satırın başına noktalı virgül ekleyin ve tekrar deneyin. $oem$ i386 yanında olsun.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...