Jump to content

Wd 250gb Problemmm


ilhane

Recommended Posts

dostum bad sector astlatıcı yada silici programlar var on ları deneyebilirsin

Bad Sector Silicimi ? Hardisk Arızılı bir şeyi özellikle bed sector olanı düzeltebilecek programı versene linkini ben deniyeyim :(

Link to comment
Share on other sites

Yanılmıyorsam her hardisk full kapasite kullanılamaz. Yani 250 GB'lık hardiskinizin 238 GB'ını kullanmanız full kapasite sayılır. O fazlaca gibi görünenler aslında nasıl CD'ler ucu ucuna kadar kullanılması mümkün değilse hardisklerde de okuyucu-yazıcı kafaların ulaşmasında sakınca görülen en uçtaki yerlere kayıt yapması uygun görülmemektedir. Yani bu harddiskin mekaniğinden kaynaklanan bir durumdur.

Link to comment
Share on other sites

Harddisklerin kullanılabilir alanının üzerindeki rakamdan az olması disklerin ucuyla alaklı bir şey değildir.

üreticiler 1GB' ı 1000 MB olarak kabul etmektedir oysa gerçekte 1GB 1024 MB tır.

aradaki fark buradan doğmaktadır.

yoksa diskin ucu köşesi diye bir şey sözkonusu değildir.

bu arada bad sektörler onarılamaz en azından programla sadece bazı programlar sayesinde bozuk kesimler işaretlernip disk okum kafasının es geçmesi sağlanır ve takılması önlenir yoksa fiziksel bir hasarın fiziksel bir müdahale olmadan onarılması mümkün değildir.

bunun için kullandığım bir program vardı adı active kill disk. ama unutmayın eğer bu programı kullanıcak olursanız içinde önemli hiç bir şey olmamalı çünki diski komple siliyor.

Link to comment
Share on other sites

active kill disk tamam arkadaşım bunu bi deneyimmm takılmasını önlersen ne alaa... pki fiziksel olarak müdahale derken

nasıl bir müdahaleden bahsediyorsun?elektronik bilgim az da olsa var. yapabilirmiyim acaba?

Link to comment
Share on other sites

aktive kill disk kullanacaksan dikkat et pc de ki tüm hard disklere birden format atıyor diye duymuştum

ayrıca baya uzun sürüyor ve format sırasında elektrik giderse veya pc kapatırsan hard diskden umudu kesmelisin. yine yanlış olmasın ben boyle biliyorum.

Link to comment
Share on other sites

7835.jpg

RESİMDE BAD OLAN PROBLEMLERİ NASIL GİDEREBİLİRİZZXZZZ..

FİKRİ OLAN VARMI ACABA???

Bad Sector Silinmez, Mantığınızı çalıştırın lütfen Donanımsal bir arıza bu Program düzeltemez.

Link to comment
Share on other sites

Bad Sector Silinmez, Mantığınızı çalıştırın lütfen Donanımsal bir arıza bu Program düzeltemez.

siler demedimki :drinks:

active kill kullanacaksan dikkatli ol dedim :drinks:

bu arada arkadasımda toshiba hd vardı 500 gb lik. buna benzer bi hata aldı kargo ile yolladı servise

para iade ettiler. ozaman aldığı parayı iade ettiler :| şimdi o parayla 2 tane alabilio :drinks:

Link to comment
Share on other sites

Oncelikle gecmis olsun diyecegim bir teknik servisci olarak boyle durumlarla oldukca sık karsilasiyoruz. Asagida anlatacagim yontem basit olmakla birlikte oldukca islevsel olup degme teknik servislerde dahi bilinmeyen bir yontemdir islerligi tarafimdan onaylidir ancak yinede kendim yapmadigim icin yüzde 100 basari sansi vermem bende olsa dahi bana müsteri olarak gelseniz size yüzde 60 olur ihtimali veririm. neyse konumuza gelelim yapacaginiz işlemler. konuyu okuyup gerekli ekipmanlari tedarik ettikten sonra sirayla uygulayin.

1. Hdd yi bilgisayardan söküp hava almayacak sekilde olabildigince iyi paketleyip deepfreeze atin (derin dondurucu) bu işlem elektronlarin olabildigince duzgun dizilmesini sagladigi icin disk plakasi ve okuyucu kafa kusursuz düzlükte olacaktir.

2. Deepfreeze de yarim saat yada 45 dakika kadar kaldiktan sonra derin dondurucudan cikarin ve paketini acin. Paketi acar acmaz hemen havluya sarin sadece kablolarin takilacagi kisim acikta kalsin yoksa üzeri nemlenip calismasi icin uygun bir ortam olmaz. Kablo baglantilarini yapip iyice sarildigindan emin olun.

3. Bundan sonraki işlemleri olabildigince hizli yapmanizi tavsiye ederim. Bundan sonra yapilacak işlem Hirens Boot Cd üzerinden yapacagiz. Bu acidan ilk asama bilgisayari cd den boot ettikten sonra Dosya Yoneticileri menusundeki Volkov Commander programini calistirmak olacak bu işlemi Program baslatirken yapttigi scandisk işlemi icin yapiyoruz nfts dosya sistemine okuyup yazma destegi verip scandisk yapmak isteyip istemedigimiz ekran geldiginde yes diyerek scandisk yaptiriyoruz boylelikle olasi veri hatalari düzeltilip mbr ye hddnin saglam oldugu yaziliyor.

4. Scandisk işleminden sonra VC programi acilacaktir. Biz exit komutu vererek programdan cikip komut ekranina geliyoruz. komut ekraninda "m" tusuna basarak menuyu calistirip yanlis hatirlamiyorsan data recoveri yada test bolumunlerinde birinde HDD Renegrator adli bir programi bulup calistiriyoruz ve geri kalan işlemleri hdd nin boyutuna ve bilgisayarin hizina gore zamana birakiyoruz.

5. HDD 250 GB oldugunu düsünürsek işlem ortalama 20 saat kadar sürer diye düsünüyorum. bu zaman zarfinda bilgisayari baska bir işle mesgul etmemeniz iyi olur. Olma ihtimali yüzde 60 olmasina ragmen bu işlem asla sistemi eskisi gibi kararli olmasina saglamaz. Tarafimdan kullanilan bu sistem daha cok BAD SECTOR Lu diye tabir ettigimiz kafa vuran yada calismayan sistemlerden kurtarilabilecek verileri kurtaracak kadar HDD nin kararli calismasini saglamaktadir. Anlamadiginiz noktalar olursa tekrar bilgi verebilirim.

+ Not : Western Digital HDD ler Hayatimda Gördügüm en Kötü sabit disklerdir. tabi bu benim kisisel gorusum olmakla birlikte yedeklemek icin 2 kez (WD) garantiden degisen HDD lere istineden verilmis goruslerdir.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım sizin konunuz üzerine ben de diskimi taratayım dedim.Ve aynı programla tarattım.Her üç özelliği de %100 çıktı.Sıfır problem.Demem o ki garantisi varsa garantiye ******ür.Tamiri mümkünse tamir etsinler.değilse yenisi verirler.Önemli bilgilerine bir anda elveda diyebilirsiniz.

Not :Mümkünse başka bir disk denetleme proğramı ile de tarama yapın.Benzer sonuçlar verirse garantiye ******ürünüz.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...